Piekmoment van de Galacticos

Kijkend op YouTube naar filmpjes van Ronaldo v1.0 (naar aanleiding van zijn aankondiging van het einde van zijn loopbaan), kwam ik natuurlijk uit bij  zijn beroemde hattrick in Manchester. Dat was terugwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League 2002/2003. De heenwedstrijd had Madrid al met 3-1 gewonnen, maar ik kon me weinig details meer herinneren van de wedstrijd. Om mijn geheugen op te frissen ging ik even zitten voor deze uitgebreide samenvatting (in het Frans: “Ces sont des magiciens!”) van die wedstrijd.

Er wordt nu wel lacherig gedaan over de Galacticos, maar op hun hoogtepunt waren ze toch een lust voor het oog. Die kwartfinale tegen Manchester United was hun laatste (en misschien ook wel hun fijnste) hoogtepunt. Manchester United werd, vooral in de heenwedstrijd, compleet ontmanteld. Check ook Raul in de top van zijn kunnen (het grapje dat het tegen Barthez wel heel makkelijk scoren is, zal ik maar alvast even zelf maken).

Helaas ging het daarna snel bergafwaarts. Ronaldo miste de halve finales tegen Juventus door blessure en in Turijn miste Figo een penalty die Madrid naar de finale zou hebben gebracht. Dat jaar werd nog wel de competitie gewonnen, maar Del Bosque moest vertrekken. Beckham zou komen en een jaar later Owen en ook nog Cassano, maar het zou tot de komst van Capello (en Van Nistelrooy!) in 2007 duren voor er weer een titel gewonnen zou worden.

Advertenties

2 thoughts on “Piekmoment van de Galacticos

  1. Pingback: The Guardian: “On Second Thoughts: Ronaldo’s hat-trick against Manchester United” | Sport Visie

  2. Pingback: The FCF: Manchester United 2-3 Real Madrid (1999-2000) | Sport Visie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s