Real Madrid 2010-11

Zo vlak voor de terugkeer van Ajax in de CL, vanavond in Bernabeu, een korte blik op het Real Madrid van 2010-11 wat ze daar te wachten staat.

Na de vernedering in de beker, opnieuw een vroege uitschakeling in Europa en de tweede plaats in de competitie achter Barcelona, moest Pelligrini aan het einde van het vorig seizoen het veld ruimen voor Mourinho. Aan The Special One de taak om Madrid weer nationaal en Europees aan de prijzen te helpen. Een lastige opgave: vorig jaar haalde Madrid een record aantal punten in de competitie, maar moest het de aartsrivaal toch nog voor zich dulden en in Europa werd voor de zoveelste keer de eerste knock-out ronde niet overleefd.

Voorzitter Perez heeft in de zomer weer geïnvesteerd (een voor zijn doen bescheiden €75 M; voor 6 spelers) om de selectie te verbreden met een aantal jonge (maar gelouterde) talenten.

Voor de creativiteit op het middenveld (vorig jaar bij mondjes maat geleverd door Van der Vaart en Guti) zijn Özil en de jonge Canales gehaald (en hoopt men de oude Kaka weer terug te kunnen krijgen). De dreiging vanuit de vleugels (afwezig na het vertrek van Robben) moet komen van Di Maria en Pedro Leon. Khedira moet op het middenveld Xabi Alonso bijstaan en deze daardoor toestaan zich meer met opbouwende taken te bemoeien.

De verdediging draaide vorig jaar (Ramos, Albiol/Garay, Pepe, Arbeloa) al goed en is in de breedte versterkt met Ricardo Carvalho. Met dan ook nog Casillas in de goal, denk ik dat Mourinho zich over de achterhoede weinig zorgen hoeft te maken.

In de aanval gaat men weer uit van produciteve jaren voor Ronaldo en Higuain en hoopt men op verbetering bij Benzema. Een ernstige blessure van een van deze drie spelers kan echter wel voor problemen zorgen, aangezien er geen andere pure aanvallers in de selectie zitten.

De galactico staat dit jaar dus niet in het veld, maar zit op de bank. Mourinho is degene die al dit (niet onaanzienlijk) talent tot een gestroomlijnde machine moet smeden. Voorlopig lijkt er nog een lange weg te gaan: in de competitie werd de openingswedstrijd in Mallorca met 0-0 gelijkgespeeld en afgelopen weekend moeizaam thuis met 1-0 van Osasuna gewonnen (met Özil als enige uitblinker). Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe de eerste serieuze test van het seizoen vanavond zal verlopen.

Volgens de laatste berichten stelt Mourinho vanavond de volgende elf op: Casillas; Arbeloa, Carvalho, Pepe, Marcelo; Xabi Alonso, Khedira; Cristiano, Özil, Di María; Higuaín.

Arbeloa speelt  rechts op de  plaats van de geblesseerde Ramos, waardoor Marcelo op linksback staat. Aangezien de Braziliaan niet bekend staat om zijn verdedigende kwaliteiten, kan Ajax Madrid daar misschien pijn doen.

Nou, laat het Champions League deuntje maar uit de speakers knallen!

Advertenties

2 thoughts on “Real Madrid 2010-11

  1. Nou, Ajax – ik kan er echt niet omheen – heeft Real in het geheel geen pijn kunnen doen….. De “godenzonen” kwamen overal te laat en lieten zelf na het voetballend onvermogen te comepenseren met het fysieke werk. Hier een daar een cakie uitdelen had toch wel gemogen, het bleef echter bij een kegel van De Zeeuw in de eerste 10 minuten. Nu kon Real rustig door blijven combineren en keer op keer afstomen op de beste man van het veld: Stekelenburg.

    PS treurig trouwens dat Real zo weinig wist te scoren (al vind ik dat niet erg), en C. Ronaldo toch wel erg nadrukkelijk op zoek was naar “zijn” doelpuntje. Terecht dat ie dan een 200% kans omzeep helpt…..

  2. Nou, ik was zeer aangenaam verrast door Real Madrid. Blijft natuurlijk de vraag in hoe verre dat kwam door het selchte spel van het verzwakte (Suarez, Vertonghen) Ajax, maar was zeer onder de indruk van Özil en in iets mindere mate Di Maria.

    Minpuntje is wel het grote aantal gemiste kansen. Waar bij CR7 opviel door zijn egoisme in zijn drang om een goaltje te scoren. Dat kinerachtige gedoe van hem, dat die per se wil scoren omdat die merkt dat de aandacht neit alleen naar hem toe gaat, moet Mourinoh er dit jaar snel even uitslaan. Vooral omdat je merkt dat Higuain op een gegeven moment ook van die zelfzuchtige trekjes gaat vertonen.

    Nu maar hopen dat ze deze lijn kunnen doorzetten, ook later in het seizoen, als het er echt om gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s