Vraag en antwoord: de aanvoeder van Atletico Madrid

In het kader van “beter goed gejat dan slecht verzonnen” hier een post die ik op vele andere blogs gezien hebt. Het idee is dat je in de statistieken van je site kijkt naar via welke zoektermen men op je site terecht komt en de mogelijk vragen die daar gesteld worden probeert te antwoorden. Dit levert aan de ene kant makkelijke content op, plus de mensen die in de toekomst dezelfde vragen hebben, kunnen nu daadwerkelijk antwoord krijgen.

Hier dan een handgreep uit de zoektermen van de afgelopen 30 dagen.

Beste verdediger ter wereld

[picapp align=”none” wrap=”false” link=”term=dani+alves&iid=3731373″ src=”2/e/f/f/21.JPG?adImageId=11880575&imageId=3731373″ width=”500″ height=”694″ /]

Hoog op de lijst zoektermen staat de vraag naar wie de beste verdediger(s) ter wereld is (zijn).  Tja, daar zijn meerdere antwoorden op mogelijk. De UEFA riep John Terry uit tot verdediger van het jaar 2009 en in het team van het jaar stelt de UEFA Terry op in een achterhoede met Dani Alves, Carles Puyol en Patrice Evra. Persoonlijk vind ik Terry iemand die vooral goed is en het doen alsof die een hele goede verdediger is en zou ik hem niet in dat rijtje plaatsen.

Zelf zie ik Dani Alves als beste verdediger van het moment. Hij is de traditionele Braziliaanse back die in z’n eentje een hele vleugel kan bespelen. Het doet nog steeds pijn dat die nu bij Barcelona speelt, terwijl hij op het punt stond om voor Real Madrid te tekenen. Zonde.

Een andere kandidaat voor mij is Gerard Piqué, teamgenoot van Alves bij Barcelona. Niet alleen ijzersterk achterin, in een team wat vol op de aanval speelt, maar ook uitstekend aan de bal en in de opbouw. Niet voor niets heeft die in Spanje de bijnaam Piquenbauer verdiend. Hopelijk heeft Spanje veel plezier aan hem deze zomer in Zuid-Afrika.

Andere toppers vind ik: Vidic bij ManU (maar minder sterk aanvallend en aan de bal), Lucio bij Inter (maar verdedigen in Italië lijkt altijd makkelijker dan in Spanje en Engeland), Pepe bij Real Madrid (helaas vaak uit de roulatie vanwege schorsingen en nu een zware blessure) en Alex en Carvalho bij Chelsea.

Wie mis ik nog? Zie ik iemand over het hoofd? Laat het weten in de reacties.

Honkbal logo

De term “honkbal logo” komt ook een aantal keren voor in de statistieken. Hierbij neem ik aan dat het gaat om het logo van de Major League Baseball:

Het logo is de silhouet van een slagman in het wit op een blauw-rode achtergrond. Wikipedia heeft meer achtergrondinformatie. Het logo’s van de NBA  bestaat, naar MLB voorbeeld, ook uit een witte silhouet op een blauw-rood achtergrond.

De aanvoerder van Atletico Madrid

[picapp align=”none” wrap=”false” link=”term=antonio+lopez&iid=8311174″ src=”5/0/8/e/RCD_MALLORCA_VS_0485.jpg?adImageId=11880579&imageId=8311174″ width=”500″ height=”488″ /]

Een paar bezoekers kwamen op de site o zoek nar de aanvoerder van Atletico Madrid. In Spanje (en volgens mij ook Italië) gaat over het algemeen de aanvoerdersband naar de speler die het langst bij een club zit of de meeste wedstrijden voor die club heeft gespeeld (dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Nederland of Engeland waar de aanvoerder meestal benoemd wordt door de trainer). Bij Atletico Madrid is dat op dit moment Antonio López. Diego Frolan en Siamo Sabrosa zijn de vice-captains.

Tot zo ver deze eerste post naar aanleiding van de zoektermen van bezoekers van de site. Over een maandje ofzo meer, bij genoeg interessante termen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s