Zondagavond na De Klassieker

Ja, daar zit je dan. Het is zondagavond 31 januari 2010. En eigenlijk heb ik een zure zondag gehad. Waarom? Weer twee punten verloren in de Eredivisie. En erger nog, ze bleven achter in 010……met dank aan?

Ja aan wie? Aan wie hebben we dit nieuwe puntverlies te danken. Mijn eerste indruk gaat uit naar Urby. Uit arremoede stond hij weer eens opgesteld als linksback. Ondanks dat hij daar jaren heeft gespeeld, weet hij nog steeds niet hoe je iemand moet dekken. En dus liet hij ook nu weer te veel ruimte achter zich en kon Wijnaldum oprukken. Vervolgens raakt hij de bal ongelukkig en rolt die pardoes voorbij aan Stekelenburg die net naar de bal toe komt.

Maar had Stekelenburg niet gewoon moeten blijven wachten? dan had hij de terugspeelbal van Urby rustig op kunnen pakken en had Wijnaldum nooit de 1-1 kunnen maken. Nu stond hij totaal op het verkeerde been en dus was het ruim baan voor Georgino, die eigenlijk rijp was voor een wissel want niet echt aan de bak kwam tegen gelegenheidslinksback Urby.

Maar Stekelenburg kan ik het niet echt kwalijk nemen. Want waar was Vertonghen? De bal komt vanaf de middenlijn en achter het centrale verdedigingsduo lig een zee aan ruimte. Niet de eerste keer dat daar een Kakkerlak inloopt om richting doel op te stomen. Dat was in de eerste helft ook al een aantal maal gebeurd. Zo kon Jon Dahl opstomen voor de 1-0, maar hij besloot er – nadat hij de bal al langs Stekelenburg had weten te krijgen – maar bij te gaan liggen. Daar was ie trouwens toch goed in, gaan liggen zonder dat er iets aan de hand was…… terecht geel en ook in de tweede helft had ie van mij geel mogen hebben, toen ie ging liggen in een duel met Lindgren. Maar goed, ik dwaal af. Vertonghen? Waar was, geen rugdekking en ook niet meelopen nadat die bal erover heen komt. Had ie dat gedaan, dan had Urby gewoon de bal bij Jan kunnen inleveren en was er niets aan de hand geweest.

Dan eens kijken waar die bal vandaan kwam. Ik heb het niet helemaal scherp meer op mijn netvlies. Maar volgens mij verstuurde El Ahmadi deze bal. Die had ie natuurlijk nooit mogen geven. Hij krijgt alle vrijheid en er was geen Ajacied die hem in de weg stond. Geen Demy, geeen Rasmus en ook geen Enoh. Het middenveld van Feyenooit kreeg sowieso de nodige ruimte en mocht soms rustig doorcombineren. Daar heeft Ajax dan volgens mij ook de slag verloren. Persoonlijk had ik De Jong er halverwege de tweede helft ingebracht voor Enoh. De Kameroener had inmiddels weer compleet onnodig geel ontvangen en vroeg om een tweede kaart. Gelukkig kreeg hij die niet, maar echt fel het duel inknappen kon ie niet meer. De Jong had dus voor meer dreiging kunnen zorgen naar voren toe.

En dan kom ik dus eigenlijk even bij het wisselbeleid. Al weken zit ik me regelmatig op te vreten op de bank thuis, of in het stadion. Waarom wissel Jol niet als de wedstrijd erom vraagt? En als ie wisselt is het soms te laat. Ook vandaag weer. De wissel Anita-Rommedahl viel te begrijpen. Dennis komt nooit een tegenstander voorbij, dus een rechtsbuiten ontbreekt er gewoon iets aan hem. Anita voegt bovendien weinig toe en is ook geen linksback, net zomin als Urby. Misschien moet Ajax daar eens 16 mijoen aan uitgeven ipv aan meneer Sulejmani (die gewoon mocht thuisblijven vandaag……..). En dan de wissel van Eriksen, vijf minuten voor tijd. Echt dankbaar, dan kun je de wedstrijd echt nog even naar je hand zetten als nummer tien……Maar goed, Jol raakt geen ballen verkeerd, loopt zijn goal niet onnodig uit, vergeet niet mee te lopen en/of de tegenstander voor zijn voeten te lopen. Dus kun je het hem verwijten dat het 1-1 wordt? Nee, ik denk het niet.

Het enige wat ik verder nog kan bedenken, al heeft dat niets met de 1-1 te maken, is het volgende. Luis mist weer een aantal kansen en ook zijn collega’s hadden misschien meer met de mogelijkheden moeten doen. Dan was het nooit 1-1 geworden, maar 1-3…… Of toch Pieter Vink, die verzuimt een handsbal van De Cler te bestraffen met een penalty en ook even over het hoofd ziet dat meneer (of liever: jongeman) De Vrij Luis omver schoffelt. Achteraf dan zeggen dat ie ‘m eigenlijk op de stip had moeten leggen, daar koop ik natuurlijk niets voor……..

Mocht iemand weten wie ik de schuld kan geven, laat het me weten. Vooralsnog hou ik een zuur gevoel over aan deze zondag, al is het objectief gezien misschien nog best te rechtvaardigen dat het gelijk is geëindigd. Maar daar koop ik natuurlijk helemaal niets voor…..

Advertenties

One thought on “Zondagavond na De Klassieker

  1. Heb de wedstrijd niet gezien, alleen de “wijze mannen” bij Studio Voetbal er over horen praten. Kreeg de indruk dat een gelijkspel terecht was.

    Wat ik opmerkelijk blijf vinden zijn die interviews met scheidsrechters. Natuurlijk wel dapper dat z’n Vink zijn fout toegeeft, maar wat heb je eraan? Ajax gaat niet alsnog die strafschop krijgen en het wekt alleen maar onrust op. De enige die er naar bij hebben zijn de media, die weer lekker wat te kankeren hebben en de scheids die eindelijk in de spotlight mag staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s