Liverpool – Real Madrid

Wil Madrid vanavond Liverpool uitschakelen, dan zal het snel moeten scoren om de Engelsen tot aanvallen te dwingen. Het succes van Benitez is immers altijd gebaseerd op organisatie, verdedigen en de tegenstander niet laten voetballen. Rafa zal van begin af aan de bus voor de eigen 16 parkeren (ik voorzie Kuijt weer als schaduw rechtsback) met Mascherano en Alonso als parkeerwachters. De kansen van Madrid zullen ook in grote mate afhangen vn de strijd tussen deze twee en Diarra en Gago. In de heenwedstrijd wonnen de “Engelsen” het van de “Spanjaarden”.

De aanvallende dreiging zal ook groter moeten zijn dan twee weken geleden. Robben speelt hier een rgote rol in, als Madrid’s meest dreigende speler kan hij ‘n verdediging kapot spelen, maar hij moet niet vergeten om daarbij ook zijn medespelers te betrekken. De laatste weken heeft hij toch iets te veel solistische trekjes getoond wat hem op veel kritiek heeft komen te staan van de pers en zelfs enkele medespelers. Het ontbreken van een echte rechtsback bij Liverpool door de schorsing van Arbeloa moet uitgebuit worden! (UPDATE: Arbeloa is niet gerschorst, maar twijfelachtig vanwege ’n blessure)

Ik zie zeker nog wel kansen. De eerste goal is dus belangrijk, maar als die op zich laat wachten is het ook zaak om niet als gekken te gaan aanvallen. Dat is immers de val waar Benitez Madrid in probeert te lokken om vervolgens razendsnel te kunnen toeslaan in de counter met Torres, Kuijt en Gerrard. Het mogelijk ontbreken van Torres is wat dat betreft een lichtpuntje voor Madrid.

Een probleem is het gebrek aan opties vanaf de bank voor Juande. Guti is van eeuwige belofte geworden tot een “never was”, Saviola heeft het niet en het gebrek aan vertrouwen van de trainer in Sneijder en Van der Vaart heeft er voor gezorgd dat het bij de Nederlanders aan vorm en overtuiging ontbreekt. Des te schrijnender dus dat men niet over Huntelaar kan beschikken door de administratieve blunders van de technische leiding.

Men zal het dus met de startende 11 moeten doen, vroeg moeten scoren , Mascherano en Alonso het spel niet laten dicteren en oppassen voor de counter. Geen gemakkelijke opgave, maar ik ben toch gematigd positief. Liverpool is immers ook geen voetbalmachine en hefet dit seizoen al vaker zwakke moemntjes getoond in de Premier League. Als Madrid op 0-1 weet te komen, dan kan het nog alle kanten op!

Advertenties

3 thoughts on “Liverpool – Real Madrid

 1. Te makkelijk om achteraf op te reageren, maar ik constateer dat Real echt geen enkele kans had tegen Liverpool. Vanaf het begin klapten de The Reds erop terwijl de spelers van de Koninklijke nog aan hun siesta leken bezig te zijn. Wellicht dat het verschil in competities Real toch parten speelt. Ik heb altijd het idee dat de Primera division vooral een tactische zeer goede competitie is, maar het spel in de Premier league wel in een paar versnellingen hoger wordt gespeeld. Dat breekt clubs als Real dus duidelijk op. Ze kunnen het gewoon niet belopen en alle mooie foefjes van de spelers van Real ten spijt, komen ze er dan gewoonweg niet aan te pas. Barca is denk ik de enige club op dit moment die misschien een kans maken tegen de Engelse toppers. Dat lukt ze echter alleen als alles klopt. Maar zelfs dan denk ik dat de mannen van Pep het ook gewoon heel moeilijk gaan krijgen indien ze een Engelse ploeg treffen en die Engelse ploeg vervolgens in overdrive richting het doel gaat lopen. Vooralsnog zet ik mijn geld op ManU, maar ik moet zeggen dat ik wel onder de indruk was van het keurkorps van Rafa. Miscshien wordt het tijd dat we na de loting weer een mooie toto gaan spelen op Sportvisie!

 2. Uiteindelijk dus flink de bietenbrug op. Hoewel ik de wedstrijd niet gezien heb, op wat stukjes hier en daar na, is Real er niet aan te pas gekomen. Ik had niet verwacht dat het verschil zo groot zou zijn, misschien ook wat vertekend. Uiteindelijk wel een heel duideliljk verschil. Liverpool heeft de smaak nu te pakken en versloeg ook Man U in eigen huis met duidelijke cijfers. Toch opvallend dat het ineens weer zo goed draait bij de Reds. Jammer dat ze het alleen nooit constant vast kunnen houden en dus tekort zullen komen, zeker in de Premier League.

  Verder is het natuurlijk ook opvallend dat zelfs de CL toch eenzijdig gaat worden. Vier Engelse ploegen, geen Italianen meer over, daarnaast uit Spanje Barcelona en Villareal en dan nog Porto en Bayern.

  Ik ben benieuwd naar de loting voor de kwartfinales!

 3. Denk dat het niet zozeer met het tempo te maken had alsmeer met het beter investeren van meer geld. Weinig clubs in Europa kunnen zoveel besteden als de Engelsen en degen die dat kunnen, hebben dat de laatste jaren niet heel verstandig gedaan (Inter, Madrid).

  Daarnaast heeft men in Engeland meer oog voor de lange termijn (Chelsea is hier misschien de uitzondering). Ferguson, Wenger, Benitez hebben jarenlang de tijd gehad om een ploeg te smeden en die naar hun idee te laten voetballen. Wat je bij vooral Madrid ziet is dat elk jaar weer een nieuwe trainer komt met weer een nieuw plan en weer nieuwe spelers. Als er dan zo’n do-or-die wedstrijd komt, dan missen de spelers de samenhang, die Liverpool bijvoorbeeld wel toonde.

  Wat dat betreft is het misschien niet gek dat de enige niet-engelse club die de laatste jaren in de EC wat brengt AC Milan is. Veel dezelfde spelers al jaren bij elkaar onder een en dezelfde coach.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s