De Roze Pantoffel 2008

Ondanks dat sommigen het niet geheel eens waren met de titel van deze post, ben ik toch zo vrij geweest om er maar een traditie van te maken. In navolging van Catersport en zijn Bidone d’Oro dus dit jaar wederom de verkiezing van de Roze Pantoffel 2008.  Sommige schoenenmerken hebben het roze schoenen-effect zodanig gebruikt dat eea nu commercieel wordt uitgebaat:

 

Sommige voetballers durven hier dus ook mee in het stadion te verschijnen: Ribery maakt er reclame voor en ook Bendtner had ze naar het schijnt al aan. In Nederland durfde Miralem Sujemani het tegen Volendam, tegen NAC had hij ze niet meer aan….). Voor mij blijft het toch een rare gewaarwording, gekleurde schoenen. Ik ben en blijf voor zwart, zo hoort het. Geel, groen, blauw of rood is gewoon niet mooi. Roze geeft helemaal een slecht signaal en daarmee roep je de hoon van het voetbalpubliek over je af…..

Maar genoeg nu, over naar de verkiezing van de Roze Pantoffel 2008. Voor het lijstje genomineerden ben ik uitgegaan van opgewekt vertrouwen (al dan niet terecht op grond van naam/uitspraken) en daadwerkelijk geleverde prestaties. Bovendien heb ik ervoor gekozen om maximaal 1 speler per club te kiezen. Sommige clubs leveren geen genomineerde. De kanshebbers dit jaar zijn:

Simon Poulsen (AZ): met veel tamtam tijdens de winterstop van het seizoen 2007-2008 als redder in nood door Van Gaal naar AZ gehaald. De tweede seizoenshelft speelde hij regelmatig, dit seizoen is hij verworden tot bankzitter en speler van Jong AZ.

Evander Sno (Ajax): hoewel er meerdere spelers van Ajax op dit lijstje thuis zouden kunnen horen (bijvoorbeeld Sulejmani, Silva, Oleguer, Kennedy en Rommedahl) kies ik voor Sno. Hij was voor Van Basten een speler met potentie, talent, voetballende en verdedigende kwaliteiten. Dat heeft hij tot op hede niet bewezen. Een te lage handelingssnelheid breekt hem op hoewel hij fysiek ijzersterk is. Bovendien wordt hij door San Marco als pinchhitter gebruikt, dus niet voor die positie waarvoor hij gehaald is.

Francisco Rodriguez (PSV): ook voor PSV waren er meer kanshebbers (het “talent” Reis, doelman Isaksson, Brechet en Salcido), maar ik heb gekozen voor Rodriguez. Kan de belofte, zoals overigens heel PSV, absoluut niet waarmaken. Weggeplukt bij Guadalajara waar PSV (tot voor kort) goede ervaringen mee had. Salcido leek tot dit seizoen een goede greep, maar ook hij valt dit jaar (zwaar) tegen.

Boanventura Kalou (Heerenveen): was toch een verrassende aankoop, maar kan tot op heden de belofte absoluut niet inlossen. Is vaker geblesseerd dan dat ie speelt en tot op heden dus als flop te beschouwen.

Collins John (NEC): gehaald als aanvallende impuls, maar tot op heden pas 3 keer op het wedstrijdformulier voor de Nijmegenaars. Was ooit een groot talent, maar kan het de laatste jaren niet waarmaken, ook niet bij NEC. Viel in het begin buiten de boot, maar lijkt inmiddels een beetje vertrouwen te hebben gekregen van Been. Al weet je dat bij John nooit.

Matias Cahais (Groningen): vorige winterstop gehaald als het supertalent en hij begon ook voortvarend bij het team van Ron Jans. Inmiddels mag hij weer vertrekken en heeft de trainer geen vertrouwen meer in hem. Ook de Groningers maken dus wel eens een foutje bij de scouting……

Morten Skoubo (Utrecht): hij zou de vervanger moeten worden van Robin Nelisse, maar tot op heden is hij alleen maar geblesseerd. Daar was Utrecht gezien het trackrecord van Skoubo al voor gewaarschuwd. En toch gingen ze voor de bijl. Stom.

Mark Jan Fledderus (Heracles): vorig seizoen nog 29 wedstrijden voor Groningen, nu onzichtbaar bij Heracles (slechts 2 wedstrijden). Kortom, ook hij maakt de verwachtingen niet waar, mede als gevolg van blessureleed.

Danny Landzaat (Feyenoord): kwam in de vorige winterstop naar de Eredivisie om zich in de selectie van Oranje te spelen voor het EK. Dat lukte niet door teleurstellend spel en ook dit jaar bakt Danny er weinig van, al heeft dat deels te maken met blessures. Mijns inziens een grote kanshebber voor de hoofdprijs (en dat is niet omdat ie van Feijenooit is…).

Boy Waterman (ADO Den Haag): ging naar Den Haag voor speeltijd, omdat hij onder Van Gaal niet meer aan spelen toekwam bij AZ. Ondanks dat hij daar leek te gaan doorbreken. Bij ADO leek hij eerste keus te worden, maar vooralsnog heeft hij pas 1 wedstrijd onder de lat gestaan. Tegenvallend dus.

Julian Jenner (Vitesse): geldt eigenlijk een beetje hetzelfde voor als voor Waterman. Ging naar Vitesse om door te groeien maar maakt de verwachtingen absoluut niet waar. Al zijn er meer spelers van Vitesse die hier een plaatsje zouden kunnen krijgen.

Zoals al vooraf gemeld: ik heb niet van iedere ploeg iemand uitgekozen. Van de spelers van De Graafschap, Volendam, Sparta en Willem II werd niet veel verwacht en dus kunnen ze ook niet echt tegenvallen. Al gaat het met Sparta en Willem II behoorlijk. Roda JC kan als gehele team wat mij betreft de Roze Pantoffel krijgen, want die club faalt collectief. Twente en NAC doen het goed en kennen weinig dissonanten (moeilijk wordt) in de selectie.

Maar ik zal ervast wel wat gemist hebben……

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s