Van de regen in de drup

Zo goed als hier, kan ik de huidige situatie toch niet verwoorden.

Ik vrees met grote vreze voor een dikke afstraffing bij Barcelona volgende week…

Advertenties

8 thoughts on “Van de regen in de drup

 1. Alberto, jij bent ook iemand die een beetje met alle winden meewaait. Het ene moment is Real fantastisch, super en onverslaanbaar. Het andere moment is het dramatisch en een kutselectie.

  Real wordt vorig seizoen vrij eenvoudig kampioen. Bij een beetje tegenwind, staat de trainer onder curatele, worden paniekaankopen gedaan om het gezicht van de voorzitter te redden en kunnen ze ineens niet meer voetballen. Met de huidige selectie moeten ze tot op zeker top 3 spelen in Spanje?

  Maar ja, als zelfs jou “number 1 keeper of the world” steekjes laat vallen….(zie: .http://www.break.com/usercontent/2008/12/Real-Sevilla-3-4-616580.html)

 2. Tja, het is maar wat je met alle winden meewaaien vindt.

  Vorig jaar zijn ze inderdaad kampioen geworden en de ploeg die er stond, was een goeie basis. Maar dan had men in de zomer de zwakke punten moeten versterken en dit is niet gebeurd. Men is vol voor Ronaldo gegaan en heeft daarin hard gefaald, wat ook nog eens geleid heeft tot het vertrek van Robinho.

  De goede basis van vorig jaar zit er nog, maar met een paar zwakke punten (als een tijdje terug al opgemerkt):
  – geen spelers voor de zijkanten; alleen Royston (geen top) en Robben (doet de helft vd wedstrijden niet mee)
  – gebrek aan aanvallers; de “oudjes” Ruud en Raul plus Higuain (Saviola telde vorig jaar al niet mee voor Schuster)

  Tel daarbij op de slechte verhoudingen tussen de technische leiding, bestuur en trainer (mede doordat niet naar de wensen van Schuster is geluisterd), de vele blessures, de zware blessures (De la Red, Ruud en Diarra voetballen dit seizoen niet meer) en het gebrek aan vorm bij spelers die er altijd stonden (Ramos, Casillas); plus uitschakeling in de beker door ’n 3e klasser, 3 uit 4 verlies in de competitie en met de hakken over de sloot in de CL.

  Dan kun je wel spreken van een crisis, die nog eens verergert wordt door de geweldige vorm waar Barcelona in steekt.

  Schuster is niet de hoofdschuldige, maar alles aan hem straalt nu compleet desinteresse uit, alsof die gewoon op zijn ontslag en afkoopsom aan het wachten is.

  Ik denk dat na afgelopen seizoen men een kans had om op de jonge kern in alle rust voort te bouwen aan een goede brede selectie. Dat is niet gebeurd en dit zijn (weliswaar wel de worst case) gevolgen daarvan.

  Top3 kan uiteraard nog wel, maar zeker dit jaar is er een hele brede subtop (Atletico, Villareal, Valencia en Sevilla) die dat heel moeilijk zullen maken (we mogen er van uit gaan dat Barcelona kampioenskandidaat nr 1 is).

 3. Dat was zeer verrassend, alsmede ook zijn reactie naar afloop waarin die nog open liet welke doelman zaterdag tegen Barcelona zal spelen.

  Ik denk dat Iker gewoon weer zal spelen, schijnbaar had Schuster Dudek al beloofd dat die zou spelen tegen Zenit, omdat toch niets meer op het spel stond. Juande heeft die afspraak gehonoreerd.

  Iker is niet in vorm de laatste weken, maar hij is (zelfs meer dan Raul) het club icoon. Als Ramos hem er nu uit zou laten, zou dat alleen maar onnodige opschudding veroorzaken bij de supporters, de pers, etc. Dus ik verwacht Iker gewoon in doel morgen in Barcelona.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s