De teringbende in Madrid

Het is een teringbende bij Real Madrid. Uitgeschakeld voor de beker door een derde klasser, en mogelijk problemen in de CL door twee kansloze nederlagen tegen Juventus. In de competitie stelt het vertoonde spel niet veel voor, zeker vergeleken met de wekelijkse shows die Barcelona geeft. De 1-0 nederlaag tegen Valladolid was daardoor voldoende om technisch directeur Pedja Mijatovic een persconferentie te laten beleggen om te verklaren dat de club nog het volste vertrouwen heeft in trainer Bernd Schuster. Een actie die je van en degradatiekandidaat kunt verwachten, maar toch niet van de grootste club van Spanje, zou je zeggen.

Het lijkt er vooral op dat de holle uitspraak (“we hebben vertrouwen in de trainer, tot we geen vertrouwen meer in de trainer hebben”) vooral bedoeld is om tzt Schuster zonder al te veel gezeik opzij te kunnen zetten als het slecht blijft gaan (“we hebben hem altijd alle vertrouwen gegeven, maar hij bakt er nu echt niets meer van”). Probleem is dat de schuld niet alleen bij de trainert ligt.

Schuster schijnt slecht te communiceren met zijn spelers, taktisch geen plan te hebben en heeft laten niet te kunnen ingrijpen om een wedstrijd te laten kantelen, maar aan een aantal zaken kan hij weinig doen. Dit maakt de persconferentie zo mogeljk nog lachwekkender. Pedja heeft minstens net zo veel schuld aan de huidige situatie. In de zomer is hij alleen bezig geweest met het slijmen bij Cristiano Ronaldo en heeft men verzuimd de selectie te versterken (dit was zo duidelijk dat zelfs ik het doorhad!). Dit wordt nu pijnlijk duidelijk met de blessure van Ruud en de maandelijkse blessures van Robben (Mr. 40%). Bovendien kunnen Mijatovic en Schuster elkaar niet uitstaan en, om de chaos compleet te maken, loopt er ook een directeur voetbalzaken rond die het met geen van beiden goed kan vinden.

Gevolg van deze teringzooi is dat in januari Mijatovic de schade van de zomer zal proberen in te halen met wat paniekaankopen en door veel te veel te betalen voor vergane glories of onbewezen spelertjes. (Dit alles terwijl men in de zomer met wat meer focus reeele kansen had kunnen hebben op spelers David Villa en Santi Cazorla).

Ik krijg plaatsvervangende schaamte als ik Madrid zo zie stuntelen. Ik zou willen dat men het beste probeert te maken van de huidige chaos, geen paniekaankopen doet en het oog houdt op de lange termijn. Na het seizoen moet men wel de balans opmaken en waar nodig de zonder genade de bezem door de technische staf, bestuur en spelersgroep halen. Maar ik ben bang dat men alleen naar de korte termijn zal kijken en miljoenen over boord zal gooien tijdens de komende transferperiode, terwijl de schuldigen allemaal op hun plekje zullen blijven zitten.

Advertenties

One thought on “De teringbende in Madrid

 1. Geruchten over de spelers waar Pedja nu achteraan zou zitten:

  – Crespo
  – Arshavin
  – Tevez (ManU, succes in de onderhandelingen met Ferguson!)
  – Diego Milito
  – Vagner Love
  – Huntelaar
  – Sjevtsjenko (Shevchenko?)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s