Gebruikelijke winnaar bij Madrileens bezoek aan Turijn

Tja, ik heb me lacherig uitgelaten over het zoveelste verlies van Atletico Madrid tegen Real Madrid, dus kan ik eigenlijk niet voorbij gaan aan het feit dat Madrid weer eens verloren heeft van Juventus in Turijn, waar het sinds 1962 niet gewonnen heeft.

De wedstrijd gisteren, tegen een zwak Juve – oud, vol blessures- toont alle zwakke punten van dit Madrid, die hoogst waarschijnlijk een europees success dit jaar in de weg zullen staan:

  • Slordigheden en onoplettendheid in de verdediging genadeloos afgestraft door de Italianen. Dit zal tegen de echte Europese toppers een nog groter probleem zijn
  • Gebrek aan aanvallende opties. Zonder Robben (begon uit voorzorg op de bank) worden Raul/Van Nistelrooy/Higuian om beurten gedwongen aan de zijkanten te spelen, waar ze niet tot hun recht komen. Pas na inbreng van Robben (en Drenthe) aan de zijkanten, kwam er dreiging.

Al met al had de wedstrijd gisteren niet verloren hoeven te worden. Plaatsing voor de volgende ronde zal ook wel niet in gevaar komen, met nog twee thuiswedstrijden en (op papier) de makkelijkste uitwedstrijd nog voor de boeg. Maar voor het verder verloop van de CL, waar de ploegen meer in hun mars zullen hebben dan BATE Borisov, belooft dit weinig goeds.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s