Gebruikelijke winnaar bij Madrileense derby

Ik ben nooit een kijker geweest van de serie South Park, maar een van de dingen die ik wel grappig vind, is dat ze elke aflevering Kenny afmaken. De grap zit hem er in dat je wel weet dat Kenny dood zal gaan, maar niet op welke manier. Die is elke aflevering weer anders onwaarschijnlijker.

Iets vergelijkbaars zie je ook tijdens de Madrileense derby in Spanje. Hoe goed de vorm van de deelnemers ook is in de aanloop naar de wedstrijd, het staat bijna vast dat Atletico gaat verliezen (of in ieder geval niet zal winnen). Alleen de manier waarop is elke keer weer een verrassing.

Zo ook afgelopen zaterdag, toen Van nistelrooy na 34 secondes wegdraaide van de niet al te straffe dekking van Heitinga om de 0-1 te scoren.

(Ik heb de wedstrijd gevolgd via de Spaanse radio op Internet en de kritiek op Heitinga was niet mals. De kritiek sloeg op een gegeven moment om in spot toen een van de commentatoren Heitinga probeerde te verdedigen door te wijzen op zijn voetballer van het jaar prijs van vorig seizoen. Vanaf dat moment werd Heitinga niet meer bij naam genoemd, maar alleen aangeduid als “de beste speler van Nederland”. Heel kinderachtig, maar daardoor niet minder grappig!)

Binnen 10 minuten was een inzet van Raul van de lijn gehaald en had Sneijder de lat geraakt. Na 20 minuten moest Atletico met 10 verder na een rode kaart voor Perea. Twee goals van Raul en van nistelrooy werden vanwege twijfelachtige buitenspel situaties afgekeurd.

Het oude liedje leek zich te gaan herhalen, maar Real Madrid geloofde het op een gegeven moment en moest voor rust ook met 10 man verder na het wegsturen van Van Nistelrooy. Met een actieve Agüero en de ingevallen Simao ging Atletico in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en kreeg loon naar werken toen Simao in de allerlaatste minuut een vrije trap binnenschoot.

Maar men was vergeten dat het hier om de derby ging, die Atletico al bijna 10 jaar niet meer heeft gewonnen en bijna alleen maar verliest. In de 96e minuut rende Drenthe langs Heitinga de 16 van Atletico in en werd hij door “de beste speler van Nederland” tegen de grond gewerkt. Higuain schoot de 1-2 binnen en de orde was weer hersteld. (en nee Royston, één valpartij, hoe opportuun ook, ontheft je nog niet van je miskoop status!)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s