Klinkt als…

We bevinden ons met net Franse nationale elftal op een scharnierpunt van generaties. Zonder het belang van een EK te willen ontkennen, was dit toernooi meer een voorbereiding op het WK in 2010.

Frans bondscoach Raymond Domenech na de uitschakeling van Frankrijk op Euro 2008.

Hmm, zei Van Basten niet zoiets na het WK in Duitsland. Toen verklaarde iedereen hem voor gek, maar nu is die haast heilig na de drie overwinningen van Nederland in de groepsronde. Betekent dit dat Frankrijk de sensatie van Zuid-Afrika 2010 gaat worden? Ribery, Nasri, Benzema, Ben Arfa… het zou zo maar kunnen.

Advertenties

2 thoughts on “Klinkt als…

  1. Zijn wel allemaal aanvallers die je noemt, maar hoe zit het dan met de verdedigers. Die Toualan is natuurlijk de opvolger voor Makelele/Viera. Vond ik wel een van de betere Fransen, samen met Ribery.

    Domenech had natuurlijk nooit Anelka/Gomis mee moeten nemen ipv Trezegol…..

  2. Inderdaad Harm, want die verdedigers die nu in de selectie van les Bleus zaten, waren natuurlijk allemaal wel errug oud/over the hill (Thuram, Sagnol, Gallas) of gewoon slecht (Abidal,Boumsong), of te onervaren (Clerc, Squilacci) of geen verdediger (Evra). Wel denk ik dat Frankrijk heeft bewezen de laatste jaren een prima jeugdopleiding te hebben en ik verwacht ze dan ook wel zeker weer back with a vengeance in SA. Maar voor nu is het gewoon mooi dat ze er uit liggen (garlic eating bastards!!).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s