Twee keer aan dezelfde steen…

D'oh!Luis Aragones gaat voor de laatste groepswedstrijd van FC Spanje een compleet ander elftal het veld opsturen. Omdat Spanje al als eerste is geplaatst kan hij zich dit permitteren (Portugal deed dat gisteren en ook en de kans bestaat dat Kroatië en Nederland dat bij hun laatste wedstrijden ook zullen doen).

Ik hoop alleen dat Aragones van zijn plannetje af ziet. Het is leuk om iedereen wat speeltijd te kunnen geven, maar je schiet er niets mee op. De ploeg zal in de kwartfinales (of verder) namelijk niet meer in die samenstelling in actie komen, je wordt er dus helemaal niets wijzer van. Gebruik dan deze “extra” wedstrijd om de variaties van je basisploeg te testen die je waarschijnlijk wel nodig zult hebben verder op in het toernooi. Beperk de wijzigingen tot die spelers die je denkt te gaan inzetten als je in de kwartfinales een achterstand moet om zien te buigen, of een voorsprong moet verdedigen.

Twee jaar geleden in Duitsland begon Spanje ook heel goed tegen een tegenvallend Oost-Europees land (4-0 tegen Oekraïne) en won moeizaam maar verdiend de tweede wedstrijd (3-1 van Tunesië na lang 0-1 achter te hebben gestaan). Reeds geplaatst stuurde Aragones toen ook zijn reserve 11 het veld op voor de 3e wedstrijd. Die werd nipt met 1-0 van Saudi-Arabië gewonnen. In de achtste finales kwam Spanje vervolgens op achterstand tegen Frankrijk. Aragones probeerde met wat wissels alsnog voor de winst te gaan, maar het liep niet echt. Dit terwijl de wedstrijd tegen Saudi-Arabië een ideale mogelijkheid geweest was om met zo’n alles-of-niets elftal te experimenteren.

Nu dreigt Frankrijk weer in de kwartfinales en lijkt de koppige ezel Aragones zich opnieuw aan dezelfde steen te gaan stoten. Waardoor de kans dat Spanje weer niet voorbij de kwartfinales komt, mij erg groot lijkt.

Advertenties

3 thoughts on “Twee keer aan dezelfde steen…

 1. Ben het wel gedeeltelijk met je eens, Alberto. Nog wel een toevoeging.

  Wissel wel je spelers die al een kaart hebben en dus mogelijk voor de kwartfinales geschorst zouden kunnen zijn als ze nog een kaart “pakken”.

  Verder zou ik er mogelijk voor kiezen om oudere spelers, of lichtgeblesseerden of spelers die tegen hun tax aan zitten te wisselen. In geval van Nederland kun je dan denken aan: Nistelooij, Kuit en Gio.

  In het geval van Nederland zou dat betekenen: De Jong en Ooijer uit de basis (beiden hebben een kaart op zak), kun je mooi De Zeeuw en Heitinga opstellen.

  Voor Nistelrooij kun je dan Huntelaar opstellen, Kuijt wissel je door Van Persie (Robben liep na 1 helft al weer te trekkebenen, dus geef die nog maar wat rust) en Gio kun je dan vervangen door Bouma/De Cler.

  Kortom, max vijf wissels, al denken de de fans op vi.nl er anders over…..

 2. Marco dacht er duidelijk ook anders over, en het ziet er naar uit dat Aragones ook. Dom!

  Spanje speelt vanavond niet alleen met de 1e plaats op zak, maar ze weten nu ook al wie de tegenstander wordt in de kwartfinale! Ze kunnen de wedstrijd dus gebruiken om de wedstrijd tegen Italië voor te bereiden. Probeer eens te spelen zoals je dat tegen de Italianen zou doen. Hoe kun je profijt halen van het ontbreken van Pirlo en Gattuso? Hoe ga je om met alle lange ballen naar Toni? Hoe profiteer je van de traagheid van Panucci?

  Helaas komen er vanavond dus 10(!) nieuwe spelers in het team, waardoor de wedstrijd tegen Griekenland dus totaal geen toegevoegde waarde heeft. Jammer, maar vooral erg onverstandig lijt me. Hopelijk krijgt Aragones daar niet te veel spijt van als Italië zondag op 1-0 komt en zich anchterin opsluit, zonder dat Spanje daar een oplossing voor heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s