Over Manchester United – Barcelona

Gisteren met de laptop op de salontafel naar ManU – Barça te kijken. Dit is wat me zoal te binnen schoot.

  • In Spanje en Engeland zijn deze wedstrijden gehypet als een duel tussen de Portugees en de Argentijn. Moet zeggen dat geen van beide echt de sterren van de hemel speelt. Messi is dreigend, snel en beweeglijk aan de bal, maar stuit telkens op de Engelse verdediging. Ronaldo is vooral in beeld als die of op de grond ligt of aan het mekkeren is op de scheids. Messi wint lichtjes op punten.
  • Over Ronaldo gesproken, een aantal jaren terug moest – als je het over de Portugees wilde hebben – je hem bij zijn volle naam noemen “Cristiano Ronaldo” om verwarring met zijn Braziliaanse naamgenoot te voorkomen. Dat is tegenwoordig anders, met zijn goals en zijn spel heeft die zich de naam “Ronaldo” toegeëigend. Terwijl de andere Ronaldo alleen maar in het nieuws komt vanwege zijn scoringspogingen buiten het veld.
  • Ben niet echt onder de indruk van het spel van ManU. Nu hoeven ze natuurlijk niet echt, vanwege de score, maar moet dit de best voetballende ploeg van Europa zijn? Het lijkt een herhaling van Arsenal – Liverpool, met de Engelsen in de rol van de Scousers. Laf en counterend. Tevez in de Dirk Kuyt rol, speelt nota bene als een soort verdedigende middenvelder (de spits van Argentinië tijdens het vorige WK!).
  • Paul Scholes is al 33! Wow, ik voel me oud (al ben ik jonger dan Scholes). Ik kan me nog goed herinneren hoe Scholes als jeugdspeler doorbrak in het ManU van mid-jaren 90. Hele mooi goal trouwens.
  • Iniesta en Xavi zijn goede voetballers. Ze missen alleen net even dat kleine beetje extra om zo’n wedstrijd naar zich toe te trekken. Mijn angst is dat dit deze zomer de FC Spanje fataal zal worden tijdens het EK.
  • ManU thuis maar 40% balbezit. Zegt genoeg. Overigens vind ik dat ManU als enige overgebleven landskampioen het meeste recht heeft op het winnen van de Champions(?) League, al zit ik totaal niet te wachten op een compleet Engelse finale met het geestdodende voetbal van Chelski of Liverpool.
  • Als Barcelona hier verliest, dan is het weer een jaar zonder prijzen met een reële kans dat het directe plaatsing voor de CL van volgend jaar ook nog gaat missen. Wie had na de CL winst van 2 jaar gelden gedacht, dat een ploeg met Messi, Ronaldihno, Deco, Etoo zo snel in verval zou raken. Dit kan niet anders dan het einde van Rijkaard betekenen. Beetje jammer dat Koeman zijn reputatie in Spanje te grabbel heeft gegooid, anders had ik (als Real Madrid fan) hem volgend jaar graag in Barcelona op de bank zien zitten. Nu zal het wel Mourinho worden…
  • Frank Snoeks is de nieuwe Evert ten Napel. De wedstrijd is niet bijster goed, maar wel spannend, het is niet nodig om het met onnodige hyperbolen en clichés op te leuken!

Einde verhaal, ManU naar de finale in Moskou. Barcelona weer een jaar met lege handen en Rijkaard kan volgend seizoen met Koeman gaan golfen in Sitges.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s