Koeman, rot op!

Het Valencia van Koeman leek aan een lichte opleving bezig te zijn: het heeft de finale van de Spaanse beker gehaald ten koste van Barcelona en het won vorige week van Real Madrid ín Madrid. De opleving bleek maar schijn: in de wedstrijden tegen Barcelona en Madrid hadden de tegenstanders telkens het beste van het spel en de kansen en gisteren werd in de competitie weer vrij kansloos thuis verloren (0-3 van Mallorca).

Het “Koeman, rot op!” (“!Koeman, vete ya!”) klonk weer van de tribunes van Mestalla. Terecht? Ik denk het wel.

Koeman’s voorganger, Quique Sanchez Flores, werd na de 0-3 thuisnederlaag tegen Sevilla in de 9e speelronde ontslagen. Op dat moment stond Valencia nog op 4 punten van koploper Real Madrid. In de 9 speelrondes had het 18 punten verzameld. Een gemiddelde van 2 punten per wedstrijd, wat na 30 wedstrijden nu goed zou zijn voor 60 punten en de tweede plek op 5 punten van Real Madrid en 1 punt voorsprong op Villareal en 2 op Barcelona.

Koeman’s Valencia staat echter slechts op 39 punten. Koeman heeft daar 21 punten van gehaald in de 21 wedstrijden dat hij aan het roer staat. Als Koeman het seizoen bij Valencia begonnen zou zijn, dan zou hij met dit gemiddelde nu op 30 punten staan, tweede van onderen en op weg naar de segunda division. Zelfs nu staat Valencia maar 6 punten boven de degradatiestreep, al lijkt de kans dat het daadwerkelijk in serieus gevaar komt klein, gezien het groot aantal ploegen wat zich in een gelijke situatie bevindt. Maar het moet wel blijven oppassen…

Ja, bovenstaande rekensommen zijn ietwat kort door de bocht, maar ze geven wel aan dat Koeman met een ploeg wat al jaren thuis hoort in de top 4 van Spanje al maanden voor het einde van de competitie kansloos is voor Champions(?) League en UEFA Cup deelname (dit laatste kan via de beker nog wel).

Daarnaast heeft hij in een half seizoen al enkele “records” gevestigd:

Koeman’s beleid bij Valencia staat bovendien ook nog vol van de onbegrijpelijke beslissingen, zoals het muurtje om het trainignscomplex om de pers te weren want die zouden de oorzaak van het slechte spel zijn. Zoals het uit de selectie plaatsen (al dan niet met de steun/in opdracht van het bestuur) van Cañizares, Albelda en Angulo; niet alleen jarenlang vaste waarden bij Valencia, maar zelfs starters en uitblinkers tijdens de eerste wedstrijden van de Nederlander aan het roer.

Al met al niet bepaald sfeerverhogende of motiverende besluiten van Koeman, die een à priori topclub tot een ploeg hebben gemaakt met een uitgebluste en ongemotiveerde spelergroep, die al maanden uitgespeeld is in de competitie en zelfs uit moet kijken voor degradatie. Op papier uitstekende voetballers (Silva, Villa, Joaquin, Morientes) zijn al maanden uit vorm en raken het vertrouwen in hun coach kwijt.

Ronald kan de beker nog winnen en toevoegen aan zijn, even indrukwekkend als onverklaarbaar, palmares. Maar dat kan niet meer dan een pleister op de wonden zijn, want wat hij bij Valencia levert is toch vooral een knap staaltje wanbeleid waar hij niet voor beloond zou moeten worden. Daarom lijkt het mij terecht dat het van de tribune klinkt: “!Koeman, vete ya!”

Advertenties

9 thoughts on “Koeman, rot op!

 1. Aha, we gaan weer aan “Koeman bashing” doen…Werd ook wel weer tijd. Kijk, iedereen weet dat je met Koeman een trainer in huis haalt die puur speelt op resultaat en die spelers niet beter maakt. Dat heeft hij al bewezen bij Vitesse, Ajax, Benfica, psnee en nu dus bij Valencia. Meestal komt hij er wel mee weg omdat hij nog ene keer een prijs wint (kampioenschap bij Ajax en psnee) maar de houdbaarheidsdatum van deze man is gewoon extreem kort.
  Bij Valencia lijkt hij helemaal af te stevenen op een debacle. Ik begrijp ook niet goed wat hij nu wil met die ploeg . Vooropgesteld, ik zie eigenlijk geen wedstrijden van Valencia dus kan alleen maar via de pers (tegen de muur…?!) zijn verrichtingen volgen en oordelen over zijn bekwaamheid als trainer. Vraag me overigens ook even af hoe Art aan zijn wijsheden komt qua spel van Valencia, maar goed dat is nu ff niet de discussie. Op basis van scorebordjournalistiek is het inderdaad triest wat hij nu presteert met toch een van de betere ploegen van Spanje. Ik weet niet of het gewoon ligt aan een gebrek aan goede spelers, een aantal stoorzenders in de selectie, te oude spelers die het gewoon niet meer kunnen brengen een combinatie van genoemde omstandigheden of gewoon iets heel anders, maar feit is dat er echt helemaal niets van klopt bij Valencia dit seizoen. Nou zal Ronald daar niet zo heel erg mee kunnen zitten want die gaat toch weer weg als er zich een beter aanbod voordoet…
  Triest is het echter wel als je fan bent van deze mooie club met een rijke historie. Laten we hopen voor de Valencianistas dat Ronald snel zijn biezen pakt.
  Wedje leggen voor zijn volgende club? Ik zeg dat AZ wel eens het slachtoffer zou kunnen zijn.

 2. Ja, ik had al lange tijd zin in een mooi stukje Koeman bashing. Uiteraard is dit scorebordjournalistiek van het zuiverste (goorste?) soort. Ik zie weinig van Valencia en baseer me (zoals zovele “kenners” in de “echte pers”) dan maar op wat anderen (die het hopelijk allemaal wel gezien hebben) erover schrijven en zeggen. Mooi truukje. Daarnaast liegen de cijfers (ook een mooi truukje) natuurlijk niet. Tel daarbij Ronald’s opmerkelijk selecteibeleid op en het stukje schreef zich bijna vanzelf! (en dat hebben ze bij vi.nl ook gedacht; de naäpers!)

  AZ als mogelijke volgende trein voor Koeman? Denk dat ze in Alkmaar goed beleid voeren en daar niet in zullen trappen. Daarentegen vrees ik voor Tijn dat ze er bij Feijenoord misschien wel voor zullen vallen. Koeman als opvolger van Van Marwijk?

 3. Koeman is de allergrootste prutser die er in het voetbal rond loopt en hij kickt er blijkbaa op op mijn sinds jaren favoriete club naar de kl*ten te helpen. Ik snap Valencia ook niet dat ze dit allemaal maar accepteren. Die man hoort nog niet eens in de derder klasse D te coachen. Fuera ya!

 4. Go Marcella!!

  Ik zou aan de geuzenbenaming “prutser” nog de benaming “nietsnut”, “zakkenvuller” en uiteraard “Sneeuwvlokje” aan toe willen voegen.

  Maar aan de andere kant, het is en blijft toch vreemd dat deze man steeds bij redelijke grote clubs zichzelf binnen weet te praten terwijl hij openlijk toegeeft gewoon weg te gaan als er zich een beter aanbod voordoet… Beleidsmakers bij clubs als Ajax, psnee en Valencia zouden zich dus ook wel eens achter de oren moeten krabben.

 5. Ja, voor elke prutser is er altijd wel een grotere prutser die hem in dienst neemt. En het is wel duidelijk dat de huidige voorzitter van Valencia een van de grootste prutsers is.

  Altijd baas boven baas.

 6. Heerlijk, dit afgeven op Koeman. Schreef al eerder over de goede man op deze site: https://sportvisie.wordpress.com/2007/11/12/hollandse-trainersperikelen/

  En ja, die beleidsmaker. Daar zitten inderdaad de grootste prutsers bij die je maar kunt bedenken. In Amsterdam schijnt het maar niet te lukken om het eea nu eens voor elkaar te krijgen, zelfs niet met een rapport in de hand……Ook Koeman prutste daar rond, kon niet met Van Gaal door een deur, dat leidde tot het vertrek van Louis en niet veel later kon ook Koeman er niets meer van…..alhoewel Koeman volgens mij wel de beste resultaten heeft bereikt met Ajax de afgelopen 10 jaar….benieuwd hoe San Marco het gaat doen, opvallend ook dat heel Nederland al wist dat Marco naar Ajax ging, maar de Ajaxmensen en Marco zelf nog niet….. hoezo, de beleidsmakers hebben boter op hun hoofd. In Rotterdam hebben ze trouwens al ervaring met Koemannen, dus wie weet……..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s