Achtste finales à €118 miljoen

Deze week zat weer vol met Champions League goodies en de NOS trakterde ons voor de verandering op twee aantrekkelijke (voor mij perssonlijk dan) wedstrijden. Helaas maar helaas zat ik wegens eerder gemaakte afspraken tijdens beide voetbal avonden in de auto, waardoor ik niet meer gezien heb dan de tweede helft van Madrid – Roma.

En tijdens die 45 minuten maakte Real Madrid op geen enkel moment echt de indruk dat ze Roma opzij zouden zetten om voor het eerst in vier jaar de kwartfinales te halen. Zoals zo vaak dit jaar ging alles te traag. Bovendien had men bij Roma goed hun huiswerk gemaakt en door extra druk op Guti en Robinho te zetten, werd alle mogelijke Spaanse dreiging in de kiem gesmoord.

Maar één goal zou nog altijd voldoende zijn voor de volgende ronde, waardoor de (valse) hoop nog bleef dat een afvallende bal of een geniale ingeving van de een of de ander als nog redding zou kunnen brengen. Maar die hoop was verdwenen na het wegsturen van Pepe en de snel daarop volgende 0-1. Raul maakte nog wel gelijk (zijn 61e!)  en een klein offensiefje volgde, maar Roma kwam nooit echt in gevaar.

Het was tekenend dat na afloop het publiek de ploeg niet op een fluitconcert trakteerde. De spelers hadden gewoon wel alles gegeven, alleen zit in deze ploeg blijkbaar niet meer. En dat is een trieste conclusie na een investering van €118 miljoen deze zomer.

Vanuit de club en de spelers worden natuurlijk smoesjes naar butien gebracht om de nederlaag te verklaren:

 • Men moest door blessures en schorsingen een aantal belangrijke spelers missen (Van Nistelrooy, Robben, Sneijder, Sergio Ramos).Mja, kan wel zijn, maar als je zoveel geld hebt geïnvesteerd, moet je een selectie hebben die dit op kan vangen. Bovendien kunnen Sneijder (vaak op de bank) en Robben (vaak geblesseerd ) niet als dragende spelers worden aangevoerd.
 • Men zou het in de heenwedstrijd hebben laten liggen. Madrid had toen het betere van het spel, kwam op voorsprong, maar verloor uiteindelijk toch met 2-1. Lulkoek natuurlijk. Een wedstrijd win je niet door beter te spelen dan je tegenstander, maar door meer goals te maken. En dat deed Madrid niet, Roma wel.

De conclusie die men zou moeten trekken is dat de ploeg, ondanks de vele miljoenen, op veel plekken tekort schiet:

 • Er is geen vervanger voor Van Nistelrooy (en in mindere mate Raul) die goals kan garanderen. En dat baart zorgen gezien de leeftijd van beide mannen. Soldado en Saviola worden niet gebruikt door Schuster en hoewel Baptista gisteren heel hard werkte, schiet hij toch iets te kort voor de absolute top.
 • Er zijn geen spelers op het middenveld die het spel kunnen maken. Men is hiervoor té afhankelijk van Guti, die soms een briljante wedstrijd in de schoenen heeft, maar nog veel te vaak onzichtbaar is. En wanneer Guti niet op komt dagen, is er niemand die het van hem over kan nemen. Gago is nog een belofte die het spel (nog?) niet kan dragen of maken en Sneijder heeft ook nog niet aangetoond dat hij de regisseur kan zijn.
 • Dat Salgado de startende rechtsback moet zijn (terwijl Cicinho -gisteren bij Roma- vorig jaar nog onder contract bij Madrid), is een lachertje. “Il Due” zorgde in het verleden, samen met Roberto Carlos, voor extra dreiging van achteruit, maar die tijd is lang voorbij. Elke keer als die nu vanaf het begin meespeelt, moet die in de tweede helft met kramp het veld verlaten. Het is triest dat de backposities gevuld moeten worden door een ex-voetballer als Salgado of jonkies als Marcelo of Torres.
 • Er speelt geen wereldtopper meer bij Real Madrid. Er is geen speler die het verschil kan maken, zoals een paar jaar geleden nog wel het geval was met (de jongere) Raul, Ronaldo, Figo of Zidane. Robinho is goed, maar (nog?) geen wereldtop en te makkelijk uit de wedstrijd te spelen.

Hopelijk leidt deze vroege uitschakeling tot het besef dat dingen radicaal anders moeten en gaat me vanaf nu de selectie voor komend jaar bij elkaar zoeken. Dat betekent dus niet goedkoop scoren door te roepen dat er grote namen (Cesc, Kaka, Ronaldo) gehaald gaan worden, waarvan iedereen toch weet dat ze geen interesse hebben om naar Spanje te verhuizen. Maar gericht kijken naar de tekortkomingen van de club (zie boven) en deze met de meest geschikte spelers invullen. Helaas geeft het aankoopbeleid van deze voorzitter en technisch directeur tot nu toe nog weinig aanleiding om te denken dat dit ook daadwerkelijk zal gebeuren.

Rest als enige troost nog dat Madrid zich nu (opnieuw) volledig kan richten op het verdedigen van de 5 punten voorsprong op Barcelona in de competitie. Maar ook hier houd ik mijn hart bij vast!

Advertenties

7 thoughts on “Achtste finales à €118 miljoen

 1. Ter zijde nog even dit:

  Blij dat de aanvallende jonkies Arsenal de speculerende oudjes van Milan uit hebben geschakeld. Misschien is het nu dan eindelijk afgelopen met het fenomeen “je seizoen alleen inrichten op de Champions League en geen enkel belang hechten aan je nationale competitie” waar Milan ons al jaren op trakteert.

 2. Nee aarsenal is een topploeg… Die winnen ook al jaren geen kampioenschap meer en hebben zelfs nog nooit een CL gewonnen. Terecht dat ze wonnen van Milan als ik de kranten mag geloven, maar aarsenal is en blijft de meest overschatte ploeg van dit tijdperk. Ik zeg losers!!

 3. Duidelijk dat je die pot niet gezien hebt, Roog. Arsenal tikte die oude mannen helemaal weg, op de eerste 20 minuten na….

 4. Zoals ik al zei, kennelijk terecht dat ze winnen van Milan. Mijn punt was echter dat aarsenal nou niet echt een topploeg is, als je puur kijkt naar de prijzen die ze de laatste jaren binnen halen. Om precies te zijn 3 x het kampioenschap van Engeland behaald vanaf het moment dat de premier league bestaat = 1993 (te weten in 1998, 2002 en 2004). En sinds 1993 ook nog wat FA cups (te weten in 1993, 1998, 2002, 2003 en 2005). verder is het bar weinig wat deze zgn. wonderploeg dan wel bij elkaar gebald zou hebben. Kortom, ik zou een pleidooi willen houden met als slogan: stop het veren in de reet steken van Wenger en consorten zolang er geen concrete resultaten aan worden verbonden!

  Om nog ff fijn het contrast aan te geven met de enige echte topploeg van Engeland hier de stats van ManU:
  – landskampioenschappen sinds invoering van de premier league: 9!! (te weten in 1993, 1994, 1996, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2007)
  – FA cups sinds 1993: 4 (1994, 1996, 1999, 2004)
  – CL: 1999

  Eat that you french garlic bastard…!!

 5. Grappig die statistieken die jij gebruikt Roog, geven aan dat Arsenal de tweede club van Engeland is. Het aantal landskampioenschappen en FAcups sinds 1993 per team:
  Manchester United: 9 / 4
  Arsenal: 3 / 5
  Chelsea: 2 / 3
  Blackburn: 1 / 0
  Liverpool: 0 / 2
  Everton: 0 / 1
  Tuurlijk steekt ManU er met kop en schouders bovenuit. Als je wilt beweren dat ManU beter is dan Arsenal, zal ook niemand je tegenhouden. Als je Arsenal echter tot losers bestempelt omdat ze slechts de tweede club zijn in wat misschien wl de sterkste competitie ter wereld is, dan geef je niet echt blijk van een objectieve mening.

 6. Was sowieso een kul argument van Roog. Dan zou hij namelijk ook niet meer voor Ajax mogen zijn, maar gezien de resultaten in NL van de laatste jaren voor “de enige echte topclub” van de Lage Landen: PSV.

  Gezien dat de reacties al lang niet meer over Real Madrid gaan, moet ik misschien maar eens een verhaaltje aan Arsenal gaan wijden.

 7. Idd is psnee de enige echte topclub van Nederland de afgelopen jaren als je kijkt naar prijzen in de afgelopen 10/15 jaar. De link dat ik dan niet meer voor Ajax zou mogen zijn, ontgaat me enigszins. Van mijn part mag iedereen voor aarsenal zijn. Echter, wat me bij aarsenal altijd errug steekt, is dat de media 100.000 veren in de kont steekt bij die ploeg terwijl de stats op de keper beschouwd zeer matig zijn. Maar goed Tijn, je hebt gelijk hoor, ze zijn (nog wel) de tweede club van Engeland en ja ze spelen ook best mooi voetbal op zijn tijd, maar op money time wordt er toch te vaak gefaald (kan iemand bijvoorbeeld ff de CL stats erbij zoeken… haha) en dan komt er bij mij toch een bepaald woord naar boven (chokers?).

  Anyway genoeg geluld over een club waar we geen van allen wat mee hebben (of jij wel Art?).
  Misschien moeten we het EK zwemmen gaan analyseren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s