Arjen Robben is geblesseerd

Vorig week was een groot deel van de Sport Visie “redactie” in Madrid voor een weekend toerisme. Daar hoort natuurlijk een bezoekje aan Santiago Bernabeu bij. Kaartjes bemachtigen bleek nog een lastige opgave, maar uiteindelijk zaten we zondagavond hoog (er was maar een rij stoelen hoger) in het stadium naar Real Madrid – Getafe te kijken.

Arjen Robben tijdens Madrid-Getafe

De aandacht ging bij ons vooral uit naar Arjen Robben (en Guti, maar dat is een verhaal voor een andere keer). Waarom Robben? Omdat de eens zo briljante voetballer (alleen maar bergafwaarts sinds Euro 2004 en “de wissel”) nu vooral irritatie en ergernis opwekt door voortdurend geblesseerd te zijn (niet zijn schuld), maar vooral door zijn constante geklaag bij scheidsrechters en zijn nare gewoonte van regelmatig fopduiken (volledig zijn schuld).

Het was daarom tekenend dat na een onopvallende wedstrijd (hij kreeg weinig ballen, maar liep zich niet vrij en verloor de meeste ballen die hij wel kreeg) het juist Robben was die Madrid op 1-0 leek te brengen. Echter, terwijl hij met zijn ploeggenoten bij de cornervlag stond te juichen, stond naast hun de grensrechter met de vlag omhoog. De pass waaruit Robben had gescoord, had Raul gegeven vanuit buitenspelpositie. Voordat de Madrid spelers dit door hadden, had Getafe al de vrije trap genomen, het veld overgestoken en de wel geldige 0-1 gescoord. Knullig, schlemielig en een domper op wat een mooi avondje in Bernabeu had moeten worden, want Madrid was niet meer bij machte de achterstand ongedaan te maken. Daarbij had Barcelona eerder op de avond met 5-1 gewonnen van Levante, waardoor de ooit zo riante voorsprong van 9 punten van Real Madrid, nu tot 2 punten was terug gebracht.

Dit weekend is de voorsprong weer enigszins hersteld en op 5 punten gebracht door de zwaarbevochten 2-3 zege bij Recreativo de Huelva en de 4-2 winst van Atletico Madrid op Barcelona (let op de goal van Ronaldinho en de laatste van Aguero). Maar Robben blijft achtervolgd door pech: na 76 minuten moest hij geblesseerd het veld verlaten. En dan kan hij nog in zijn handjes knijpen, want de overtreding waarbij hij de blessure opliep, had veel weg van de tackle op Eduardo vorige week:

De speler van Recreativo kreeg dan ook terecht de rode kaart.

Dit betekent dat Robben weer een aantal weken aan de kant zal moeten. Dit seizoen heeft hij in maar net iets meer dan de helft van de 33 wedstrijden (Champions League en competitie) meegedaan (17). Heel mager voor een speler waar 36 miljoen euro voor is betaald. Wat natuurlijk geen verwijt naar Robben is (die niet expres geblesseerd raakt), maar naar de mensen die het aankoopbeleid bij Madrid bepalen.

Hoe dan ook, dit alles heeft me geïnspireerd een nieuwe website op te dragen aan de veel geplaagde Bedummer. Hopelijk wordt het antwoord op de vraag weer snel “Nee”.

Advertenties

5 thoughts on “Arjen Robben is geblesseerd

  1. Nog ‘magerder’ als je bedenkt dat hij maar 6 wedstrijden in de basis is begonnen en de rest van die 17 matches dus alleen maar heeft mee gemaakt als invaller…

  2. Wel een smerige overtreding…. en om te zien is het inderdaad te vergelijken met Eduardo. Vond hij zelf ook, zo meldde hij zondag bij Jack, Hugo en Youri tijdens Studio Voetbal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s