Bizarre blessure

Teletekst toonde vandaag het volgende bericht:

Het zal nog zeker een half jaar duren voor Elridge Rojer van Excelsior zijn rentree kan maken.De aanvaller was op de weg terug van een blessure, maar bij een vrijpartij onder de douche ging hij door de nog niet geheel stabiele knie.

Daarom een kleine trivia voor de voetbalkenners (al twijfel ik over de exacte namen van 2 en 3, maar gok ik op de kennis van Art):

 1. Welke Spaanse keeper heeft een eindtoernooi gemist doordat hij een fles parfum op z’n voet heeft laten vallen?
 2. Welke in Engeland spelende voetballer is geblesseerd geraakt bij het pakken van de afstandsbediening van de TV?
 3. Welke Engelse speler is geblesseerd geraakt aan z’n oog door de omhoogkomende atenne van z’n auto?
 4. Voor Tyn: Welke speler is bij het vieren van een doelpunt in de hekken gesprongen, maar vergat de metalen punten op het hek?

Succes!

Advertenties

16 thoughts on “Bizarre blessure

 1. 1. Was natuurlijk Santiago Cañizares, die een flesje eau de cologne op zijn voet zou hebben laten vallen. Aangezien dit gebeurde rond (tijdens) het kampioensfeest van Valencia (waar Santi destijds nog voor mocht keepen, Koeman was nog wat jaren toekomst), wordt algemeen aangenomen dat het flesje geen parfum maar ander alcoholhoudned vloeistof bevatte. Cañizares miste hierdoor het WK in Japan/Zuid-Korea en verloor ook definitief zijn plek in de FC Spanje aan Iker Casillas (de beste keeper ter wereld ;-) )

  De andere 3 weet ik niet, maar ik weet nog wel een goede. Vroeger kocht ik nog wel eens de Pro basketball Handbook, een jaarboek waarin over elke speler van de NBA een klein verhaaltje stond, plus voorbeschouwing op het komend seizoen etc. Van een paar spelers is me nog iets bijgebleven. Zo stond er bijv. voor Rik Smits (2.24 m) dat die minder rebounds pakte dan Tim Hardaway (1.83 m), maar het meeste staat mij het stukje over Harvey Grant (broertje van) bij. Tijdens een vlucht naar huis na een utiwedstrijd moest Harvey namelijk hard lachen om een grap van een teamgenoot en sloeg hij zo hard op zijn dij (de grap was blijkbaar een echte dijenkletser) dat die een spier in zijn bovenbeen scheurde. Machtig.

 2. Nog een mooie uit de oude doos:
  30/11/2001 10:37

  De Argentijnse ster Martin Palermo komt dit seizoen niet meer in actie. De aanvaller van Villarreal liep donderdagavond in de bekerwedstrijd tegen Levante een wel heel bizarre blessure op nadat hij had gescoord. Het vieren van een doelpunt kostte hem een dubbele beenbreuk.

  De aanvaller van het Spaanse Villarreal speelde donderdag een bekerduel bij tweedeklasser Levante (1-1). In de achtste minuut van de verlenging bracht Palermo zijn club op een 1-0 voorsprong. Daarna sprong hij extatisch in de hekken om de treffer met de meegereisde supporters van Villarreal te vieren.

  De fans reageerden door massaal hetzelfde hek te beklimmen. De druk werd daarbij te veel voor het hekwerk dat het begaf. Ook stortte er een muurtje in. En dat kwam deels op Palermo terecht die daarbij zijn linker kuit- en scheenbeen brak.

  De Argentijn werd vervolgens met spoed afgevoerd naar een kliniek in Valencia. Daar zal de komende dagen nog moeten worden onderzocht of er naast de dubbele beenbreuk ook schade aan pezen en gewrichten is. De medische staf van Villarreal kan nog niets zeggen over de periode die Palermo uit de roulatie zal zijn. Duidelijk lijkt het echter dat het seizoen voorbij is voor de flamboyante aanvaller.

  Zonder Palermo slaagde Villarreal er toch in zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Copa del Rey. Daarvoor had de ploeg wel strafschoppen nodig.

 3. Ook in Utreg kunnen ze er wat van:

  ‘Klusblessure’ noopte Schut tot uitvallen
  17/03/2008 17:42

  Een nieuwe in de reeks op bizarre wijze opgelopen blessures door voetballers: Alje Schut moest in de rust van het duel met AZ uitvallen door een blessure die hij een dag eerder tijdens het klussen had opgelopen.

  De centrale verdediger van FC Utrecht liep een scheur in een middenhandsbeentje op bij het in elkaar zetten van een kast. ‘Toen ik klaar dacht te zijn, bleken de twee zijpanelen andersom te zitten’, legde Schut uit in het AD. ‘Ik heb toen met mijn hand een tik op de kast gegeven, uit boosheid. Niet eens hard, maar het was genoeg.’

  Zondag trad Schut aan tegen AZ met een manchet om zijn hand te beschermen. ‘Ik wilde per se spelen, maar het was lastig. Vooral toen ik erop viel en ook een speler van AZ er nog op ging staan. Toen verging ik van de pijn.’ Waarna Francis Dickoh hem na rust verving.

  En nog een…

  Glas melk bezorgt Litmanen blessures
  16/04/2007 16:40

  Jari Litmanen heeft opnieuw op een bizarre manier een blessure opgelopen. De 36-jarige Finse international (107 caps, 28 goals) kan voorlopig niet spelen voor Malmö FF omdat hij op de boerderij van zijn ouders van de trap is gevallen. Litmanen lette niet goed op toen hij een glas melk naar zijn kind wilde brengen en hield aan de val nek- en rugklachten over.

  Vorig seizoen stond de ex-Ajacied ook al eens knullig aan de kant. Toen raakte zijn netvlies beschadigd nadat een losschietende kroonkurk tegen zijn oog aankwam. Bovendien kampte hij in zijn carrière ook met veel gewone blessures. Het leverde hem de bijnaam De Man van Glas op.

  Heerlijk dat gekneus door zgn professionals.

  Zware blessure na verschonen vissenkom
  26/04/2005 18:19

  Het seizoen van Rob Oomens heeft een dramatisch einde gekregen. De middenvelder had de knieproblemen afgeschud en zijn debuut gemaakt in de hoofdmacht van Willem II, maar nu heeft het noodlot toegeslagen.

  Het ging mis bij het verschonen van een vissenkom, die uit de handen van Oomens viel. In een poging te redden wat er te redden viel raakten glasscherven zijn arm. Met onder meer een slagaderlijke bloeding werd Oomens naar het ziekenhuis vervoerd.

  Oomens (24) heeft een vier uur durende operatie ondergaan waarbij onder andere de pezen in zijn linkerarm zijn gehecht. Het herstel neemt enkele maanden in beslag.

  Voor Oomens, die vorig seizoen was verhuurd aan Helmond Sport, komt de zware blessure op een bijzonder vervelend moment. De middenvelder komt bij Willem II niet in aanmerking voor een nieuwe verbintenis en heeft nog geen nieuwe club gevonden.

  En dit is kennelijk een echte brekebeen:

  Antenne en kapper zorgen voor blessures
  02/05/2001 09:08

  Het zit Charles Akonnor, Ghanees international en speler van VfL Wolfsburg, niet mee. Nadat hij een paar jaar geleden geblesseerd raakte aan zijn neus, nadat hij was geraakt door een automatisch uitschuivende auto-radio-antenne, was het onlangs weer raak.

  Deze keer liep hij een blessure op bij een bezoek aan de kapper. Hevig bloedend moest hij naar het ziekenhuis. Akonnor was namelijk met zijn hand door een glazen tafel gevallen. In het hospitaal kon zijn duim door middel van een spoedoperatie ternauwernood gered worden.

  En mijn persoonlijke favoriet

  Ferdinand verrekt pees bij tv kijken
  22/01/2001 15:28

  Rio Ferdinand, ’s wereld duurste verdediger, is voorlopig uitgeschakeld door een bizarre blessure. De speler van Leeds United verrekte een pees in zijn knie tijdens een avondje tv-kijken toen hij zijn been op de salontafel wilde leggen. Ferdinand miste hierdoor de verloren wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Newcastle United en kan ook woensdag tegen Aston Villa niet in actie komen. Ferdinand kwam eind november voor een recordbedrag van 65 miljoen gulden over van West Ham United naar Leeds.

  De Leeds-speler verkeert in goed gezelschap wanneer het gaat om bizarre blessures. Zo moest de Noorse verdediger Sven Grondalen zich ooit afmelden voor een interland nadat hij tijdens het joggen met een rendier in botsing was gekomen. Oud-Engeland doelman Dave Beasant verrekte zijn enkelbanden bij een poging een omvallende fles dressing te redden. Hij was twee maanden uitgeschakeld. De voormalige Deense international Alan Nielsen miste ooit enkele wedstrijden nadat hij door zijn dochtertje in zijn oog was geprikt.

 4. Wat Schut betreft: toch moeilijk zo’n IKEA kast….

  Jari moet natuurlijk geen bier drinken en ze vervolgens met een aansteker openmaken. Dan willen ze inderdaad nog wel eens vreemd wegschieten…….

  Ik vind het verhaal van de Noorse verdediger Sven Grondalen toch wel heel erg leuk, dat zal je in Nederland niet gebeuren…. tijdens het joggen in botsing komen met een rendier. Net zoiets als de Baby-benz die de eland test niet doorkwam…..

 5. Ook vandaag weer een goed verhaal..

  Afellay blesseert zich met trefbal en mist mogelijk Ajax
  18/03/2008 14:56

  Ibrahim Afellay mist woensdag mogelijk de topper tegen Ajax. Tijdens een partijtje trefbal ging de PSV-middenvelder door zijn enkel. ‘In 24 uur kun je nog veel doen.’

  Afellay liep zijn ongemak op in het zaaltje van PSV’s trainingscomplex De Herdgang. ‘Ze gingen enorm tekeer bij een partijtje trefbal’, zegt PSV-trainer Sef Vergoossen op de clubsite.

  ‘Schijnbaar is hij naar een bal gesprongen en bij het neerkomen door zijn enkel gegaan. Ik had het zaaltje al verlaten, dus ik heb het niet gezien.’

  De Limburger verwijt zijn in een grootse vorm stekende pupil niets: ‘Je zoekt naar dingen om mensen enthousiast te maken, dan kan dit gebeuren. Ik denk dat het meevalt.’

  ‘Normaal gesproken is hij niet klaar voor morgen, maar gezien het belang van deze wedstrijd kan dat misschien anders zijn. In 24 uur kun je nog veel doen.’

 6. Machtige blessures . . . vooral die van Art!

  Ajakkes heeft wel meer van die tere voetballertjes gehad. We kennen allemaal Dan Petersen nog wel met z’n ingegroeide teennagel en Steven Pienaar die een paar maanden aan de kant bleef van wege verkeerd koelen . . .

 7. Nog een mooie:
  (is Robben zelf niet geblesseerd, blesseert hij wel iemand anders . . . )

  Royston Drenthe heeft in het duel van
  Real Madrid met Murcia een blessure aan
  zijn rechterenkel opgelopen.

  In de laatste minuut van de wedstrijd
  werd de jeugdinternational door Arjen
  Robben omver gelopen.Na een fraaie solo
  langs drie man liep de aanvaller in ‘de
  zestien’ tegen zijn medespeler op.Het
  is nog onduidelijk hoe lang Drenthe uit
  de roulatie is.

 8. Ha, ik las dit weekend de VI en toen vond ik het verhaal van Grondalen (zie ook al hiervoor) en zijn ontmoeting met een rendier weer eens. Dit in het kader van Noorwegen – Nederland. De Noor miste namelijk door de opgelopen blessure een interland met Finland.

  In het artikel van de VI (zie: http://www.vi.nl/web/show/id=494992/langid=43/contentid=157253) lees je – naast het incident van David Seaman die de strijd van zijn afstandbediening verloor – ook nog een mooie blessure van (ik meen) Arsenal-legende Charlie George die zijn teen (ook al wordt er in andere stukken (http://en.wikipedia.org/wiki/Charlie_George) gesproken over een vinger) amputeerde bij het grasmaaien…..

 9. En weer is het Hofland, die op een vreemde manier geblesseerd is geraakt. Volgens mij wil hij niet meer onder Verbeek spelen ofzo…. Raakte hij eerder al tijdens het uitlaten van de hond geblesseerd, nu tijdens het eten…….

  Hofland mist duel met AZ door pech aan eettafel
  12/12/2008 17:24 http://www.vi.nl/NieuwsItem/HoflandMistDuelMetAZDoorPechAanEettafel.htm

  Het zijn niet de weken van Kevin Hofland. De centrale verdediger van Feyenoord tobt met zijn vorm én moet zaterdag opnieuw met een blessure toekijken. Bovendien raakte hij voor de tweede maal dit seizoen op een schlemielige manier geblesseerd.

  ‘Het gebeurde aan de eettafel’, gaf coach Gertjan Verbeek vrijdagmiddag uitleg over de hamstringkwetsuur van Hofland. ‘Hij stond op en kreeg last van een dijbeen. Er zit vocht in. Het gaat niet om een scheuring. Hoelang hij is uitgeschakeld, durf ik niet te zeggen. Maar het risico voor het duel met AZ is te groot.’

  In november was Hofland ook al op een bizarre manier geblesseerd geraakt. Destijds kreeg hij last van een enkel tijdens het uitlaten van zijn hond. Hierdoor miste hij op 23 november het thuisduel met ADO Den Haag.

  Net als tegen ADO zal Timothy Derijck de plek van Hofland innemen tijdens het treffen met koploper AZ. Verbeek haalde Norichio Nieveld als extra verdediger bij de selectie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s