WK Honkbal 2007 – Nederland wint en blijft in de race!

Het Nederlands honkbalteam heeft het sleutelduel met Zuid-Korea op het WK Honkbal gewonnen. De ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn won vanochtend met 5-1 van directe concurrent Zuid-Korea en houdt daarmee zicht op een plek bij de laatste acht.

Onder leiding van startende pitcher Boyd en reliever Van Mil speelde Nederland een ijzersterke partij. Beiden werden daarbij ondersteund door goed veldspel en de twee homeruns van de slagploeg van De Jong en Adriana.  

Overige uitslagen in Poule B:

Thailand – Cuba: 1-11

Australië – Duitsland: 4-2

Canada – Venezuela: 6-3

Door deze uitslagen zijn Cuba en Australië geplaatst en gaat de strijd tussen de resterende twee plaatsen tussen Nederland, Canada en Zuid-Korea. Nederland moet morgen tegen Cuba, Canada tegen Australië en Zuid-Korea tegen Duitsland. Gelet op de uitslagen tot nu toe zullen Nederland en Canada verliezen en zal Zuid-Korea winnen. Dit betekend dat de drie landen gelijk in verlies/winstpunten zullen eindigen. Dan gelden in eerste instantie de onderlinge resultaten. Dat zou dan betekenen dat er nog niets duidelijk is, aagenzien Canada van Nederland heeft gewonnen, Nederland van Zuid-Korea heeft gewonnen en Zuid-Korea van Canada heeft gewonnen. Het aantal runs zou dan de doorslag moeten geven……een spannende ontknoping dus in deze poule en het is dus zaak om, ervan uitgande dat verloren wordt van Cuba, het verschil zo klein mogelijk blijft.

Poule A

In Poule A zijn de zaken al wat duidelijker, althans hier zijn na vandaag drie ploegen zeker van kwalificatie. De VS won vandaag – moeizaam, dat wel – van Zuid-Afrika (4-2) ., Taiwan won overtuigend van Panama (10-0) en Japan won op zijn beurt overtuigen van Italië (eveneens 10-0). Dat betekende dat de VS, Taiwan en Japan zich kwalificeren voor de kwartfinales. De strijd om de vierde plek gaat tussen Italië, Panama en Mexico, dat in de vierde wedstrijd van deze poule vandaag met 19-1 van Spanje won. Alledrie staan ze nu op 6 punten. Panama speelt morgen tegen Zuid-Afrika (hetgeen geen probleem moet worden) en Italië en Mexico spelen tegen elkaar. Panama maakte de grootste kans, omdat het de duels tegen zowel de Azurri als Mexico heeft gewonnen en de kans op verlies van Panama klein moet worden geacht. Maar dit WK staat vol van verrassingen, dus wie weet….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s