WK Honkbal 2007 – Een dag vol verrassingen en winst voor Nederland!

Op de derde dag van het WK Honkbal in Taiwan zorgden Italië en Taiwan voor de grote verrassingen van de dag. De Azurri, op het EK Honkbal in Barcelona gedegradeerd naar de groep B-landen, wonnen met 6-2 van de VS. Thuisland Taiwan won van favoriet Japan met 6-1. Eem andere opmerkelijke uitslag is de winst van Australië tegen Venezuela: 7-3. Nederland speelde tegen Duitsland en won overtuigend met 15-5.

Door de winst staat Nederland vierde in de poule en blijft het zicht houden op een plek in de kwartfinales. Het leek een moeilijke wedstrijd te worden, doordat in het begin van de wedstrijd buurland Duitsland op voorsprong kwamen. Maar Nederland herstelde zich goed. Kinheim-spelers Tjerk Smeets en Dirk van ’t Klooster sloegen al snel een homerun, waardoor de score in de gelijkmakende beurt van de eerste inning werd omgebogen naar 5-1. Vanaf dat moment speelde Nederland een gewonnen wedstrijd en kwamen de Duitsers niet meer in de buurt, ondanks de vijf punten die uiteindelijk werden gemaakt.

Poule B

In dezelfde poule B zorgde Australië toch wel voor een kleine verassing door Venezuela te verslaan. Na de winst gisteren tegen Nederland zijn de Aussies nu goed op weg om een plek in de kwartfinales te bemachtigen. Twee concurrenten om die plek zijn nu verslagen en wedstrijden tegen Zuid Korea, Canada, Duitsland en Thailand voor de boeg lonkt  kwalificatie. Bepalend daarbij zullen de wedstrijden tegen Korea en Canada zijn. Van Duitsland en Thailand moet makkelijk kunnen worden gewonnen.

De Koreanen zijn eveneens goed op weg. Vandaag werd ook de derde wedstrijd gewonnen, dit keer van Thailand, dat voor de derde keer op rij volstrekt kansloos werd gelaten. Na eerdere nederlagen tegen Nederland en Canada werd het nu 18-2 voor de Koreanen. Net als Korea pakte ook Cuba de winst en blijft het zonder puntverlies. Wederom moeizaam werd gewonnen van Canada: 6-3. De Cubanen sloegen twee solo homeruns in de derde (1-0) en vijfde inning (2-1), maar namen pas echt afstand in de zesde inning: 6-1. In de negende en laatste inning kwam Canada nog terug met twee runs tot 6-3.

De Cubanen leiden nu samen met Korea (beiden 6 punten), voor Australie en Nederland (4 punten) en Venezuela en Canada (2 punten). Duitsland en Thailand sluiten de rij. Morgen speelt Nederland tegen Venezuela, zondag tegen Canada. Om kans te houden op de kwartfinales moeten beiden gewonnen worden. Morgen is ook de topper in deze poule tussen Cuba en Zuid-Korea.

Poule A

De grootste verrassing van de dag kwam op naam van Italië. De Azurri versloegen de VS met 6-2. De VS had deze nederlaag voor een groot deel aan zichzelf te wijten, door een aantal veldfouten, waardoor de Italianen op voorsprong kwamen. Na twee innings was het al 3-0 voor de Italianen. De VS trachten het tij nog te keren in de negenden inning, maar ze kwamen tekort. Bij de uiteindelijke eindstand van 6-2 kwamen er nog 3 man op de honken door vier wijd, maar de Amerikanen konden niet profiteren. Door het verlies, het eerste verlies tegen Italië op een WK sinds 1986, zakten de VS in de stand naar een gedeelde derde plek met Panama en Japan, dat opmerkelijk genoeg met 6-1 verloor van Taiwan.

Door de onverwachte overwinningen en het fiet dat hun onderlinge duel na de openingsceremonie op afgelopen dinsdag wegens regen werd uitgesteld bleven Taiwan en Italie vandaag beide ongeslagen. De twee landen hebben nog een wedstrijd tegoed ten opzichte van de overige deelnemende landen, maar zijn door twee verrassende overwinningen kansrijk voor de kwartfinales.

De twee profhonkballanden Japan en USA moeten nu alle zeilen bijzetten om zicht te kwalificeren en kunnen zich geen misstap meer veroorloven. Morgen staat het onderlinge duel op het programma. Taiwan en Italie zullen uitkomen tegen Spanje en Panama, dat inmiddels dus ook 4 punten heeft uit 3 wedstrijden.

In de andere wedstrijden van poule A won Spanje van Zuid-Afrika met 7-4 en Panama nipt van Mexico. Door de winst van Panama en het verlies van Mexico lijkt Mexico het niet te gaan redden in deze poule.

Voorspellingen

Het belooft derhalve een spannend weekend te worden in Taiwan. Mijn voorspellingen: in poule A wint Nederland wint van Venezuele en Canada en verslaat Zuid-Korea Cuba (die uiteindelijk nog wel gewoon wereldkampioen wordt). In Poule B verslaat Panama Italië, Taiwan verslaat Spanje en Japan verslaat de VS.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s