WK Honkbal 2007 – Winst en verlies voor Nederland

Na eerst winst tegen Taiwan (16-0) is het Nederlands honkalteam vandaag in de tweede wedstrijd tegen de eerste nederlaag aangelopen. In het belangrijke duel tussen twee kandidaten voor een plaats in de kwartfinale verloor Nederland van Australië met 4-3.

In Poule B is Cuba favoriet met vlak daarachter Zuid-Korea. Om resterende twee plaatsen in de kwartfinale wordt gevochten tussen Nederland, Australië, Venezuela en Canada. Zoals ik al eerder schreef zijn Duitsland en Thailand vrijwel kansloos in deze groep.

In het eerste duel tegen een concurrent liep Nederland vandaag tegen het eerste verlies op. Na de winst tegen Thailand was Australië in het onderlinge duel sterker. Australië had gisteren indruk gemaakt tegen Cuba door nipt te verliezen (3-2, na 10 innings) en eerder al in de voorbereiding met 10-1 van Nederland te winnen en met 5-0 van Cuba. Nederland was derhalve gewaarschuwd.

In de eerste inning kwam Nederland al op achterstand door – hoe lullig – de Australiër met Nederlandse roots, Oeltjen die na zijn eigen driehonkslag binnen kon komen op een klap van Williams. Dezelfde Oeltjen liep in de vijfde inning het tweede punt voor Aussies binnen op een tweehonkslag van Risinger. Nederland toonde veekracht en kwam in de zesde inning terug door Van ’t Klooster en Duursma, die werden binnengeslagen door respectievelijk Bernadina (opofferingsslag) en Statia.  Nederland kwam zelfs in de negende inning op voorsprong door Legito die werd binnengeslagen door Rooi. Het mocht echter niet baten, want in de gelijkmakende slagbeurt werd het weer gelijk door Harman op een slag van Hughes. Een verlenging leek er aan te pas te moeten komen om de wedstrijd te beslissen, maar opnieuw Oeltjen zorgde voor de (letterlijke) genadeklap: 4-3.

In de andere strijd tussen de kandidaten voor een plek in de kwartfinale versloeg Zuid-Korea Venezuela met 4-0. De Aziaten kwamen daarmee op 2 overwinningen en gaan in de poule aan kop met Cuba, dat Duitsland met 7-3 versloeg. Daarmee stelden de Cubanen wederom teleur en ze lijken nog op stoom te moeten komen na eerder de moeizame winst tegen Australië. Dat de Duitsers de schade beperkt wisten te houden, is een teken dat ze niet onderschat mogen worden en zelfs nog voor een verrassingen zouden kunnen zorgen in deze poule. Canada, de overige kandidaat voor de kwartfinales won afgetekend van honkbaldwerg Thailand: 18-0!

Cuba en Zuid-Korea hebben nu twee wedstrijden gewonnen en lijken op koers. Daarachter is het dringen tussen Nederland, Australie, Canada en Venezuela, allen met  een wedstrijd gewonnen. Morgen spelen Australie tegen Venezuela en Canada tegen Cuba, terwijl Nederland uitkomt tegen Duitsland.

In Poule A leiden na twee wedstrijden favoriet Japan en de VS. Japan won van Zuid-Afrika (11-1)  en vandaag van Mexico (15-3). De VS versloegen gisteren Mexico (3-0) en vandaag Panama met 7-0, voor mij toch wel een verrassing het grote verschil. Verder boekten Italië en Taiwan hun eerste overwinning op respectievelijk Spanje (11-0) en Zuid-Afrika (16-1). Hun onderlinge wedstrijd en openingsduel van het WK verregende gisteren en is uigesteld naar aanstaande maandag. Panama had de eerste wedstrijd van Spanje gewonnen met 5-0 en staat dus 5de in de poule met 1x winst en 1x verlies. Mexico en Zuid-Afrika lijken al uitgeschakeld na twee verliespartijen, al heeft Mexico al twee van de moeilijkste ploegen gehad.

Advertenties

3 thoughts on “WK Honkbal 2007 – Winst en verlies voor Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s