World Series 2007 – Clean Sweep voor Red Sox

De buit is binnen voor de Red Sox. Na een overtuigende start in Boston, was het toch enigszins verrassend al dit weekend raak. In Denver werden de Colorado Rockies twee keer verslagen: 10-5 en 4-3. Genoeg voor de Red Sox om de World Series 2007 binnen te slepen en de Rockies de nekslag toe te brengen. Een clean sweep in de Series, de Red Sox vestigden daarmee weer record op record.

Red Sox

De Boston Red Sox zijn door de sweep van Colorado, de tweede ploeg in de geschiedenis van de World Series die binnen 4 jaar met twee sweeps de Series wonnen (2004 en 2007. Bovenaan dit lijst staat de Yankees, de eeuwige rivaal uit New York. Maar ook voor het overige konden de fans van de statistieken helemaal los gaan dit weekend. Zo waren de prestaties van de Sox in de maand oktober zodanig dat door de overwinningen op de Los Angeles Angels, de Cleveland Indians en de Rockies de Red Sox een totaal score van 99-46 op de borden bracht, het grootste verschil in “postseason” oktober in de geschiedenis. Ook de totaalstand tussen de Red Sox en de Rockies, debutant in de Series, van 29-10 in was het grootste verschil in de World Series ooit gemaakt. De slagkracht van de Red Sox was daarmee een overheersende factor in deze Series en in dit postseason.

Wedstrijd 3

Het was afwachten hoe de Red Sox zich zouden aanpassen aan het hooggelegen Coors Field na de 2-0 voorsprong behaald in Boston. Zaterdag bleek al dat van acclimatiseren geen sprake hoefde te zijn. Boston maakte van Coors Field zijn eigen achtertuin en liet Colorado wederom alle hoeken van het veld zien. Niets geen problemen met de hoogte, wat nou het thuisvoordeel voor de Rockies, hoezo angst gezien de sterke statistieken van de ploeg uit Denver.

Het was een avond dat de rookies van Boston van zick lieten horen. Op de heuvel stond de Japanner Matsuzaka en de Japanse topaankoop had in de eerste 5 innings geen kind aan de Rockies. Op dat moment stonden de Red Sox met 6-0 voor door de 10 hits en 6 runs die startende werper Fogg van de Rockies moest toestaan in de eerste drie innings. Fogg hield het twee innings droog maar in de derde was het raak. De werper kon dus al snel inpakken en wegwezen met 12 man die op de honken kwamen van de 19 die hij tegenover zich had. Pijnlijk voor de werper….

De pijn was veroorzaakt door Ortiz die rookie Ellsbury binnensloeg, gevolgd door een hit van MvP van de Series, Mike Lowell, die Pedroia en Ortiz binnensloeg. Vervolgens leek Fogg het weer onder controle te hebben, maar Matsuzaka sloeg vervolgens Lowell en Varitek binnen, waarna uiteindelijk Lugo nog binnengeslagen werd door Ellsbury: 6-0!

 In de zesde inning deden de Rockies een poging om de wedstrijd te doen kantelen. Het werd ook nog spannend, want ze kwamen terug tot 6-5. In de 6de inning waren Helton en Atkins binnengeslagen. Dat leidde tot het vervangen van Matsuzaka. In de 7de inning was het vervolgens Matt Holliday, de meeste constante hitter van de Rockies, die met een  homerun twee man en zichzelf over de thuisplaat sloeg en de stand 6-5 op het bord bracht. 

De Red Sox stelden echter snel orde op zaken. in de 8ste waren het opnieuw Ellsbury en Pedroia die van zich lieten spreken. Eerst sloeg Ellsbury Lugo binnen Crisp naar het derde honk. Vervolgens sloeg Pedrioa Crisp en Ellsbury binnen en was de stand 9-5. Deze klap kwamen de Rockies niet meer te boven en uiteindelijk deelde Varitek nog de genadeklap uit door met een opofferingsstoot Lowell – daar is ie weer – binnen te brengen: 10-5

Door zijn optreden werd Ellsbury de eerste rookie in 61 jaar – om toch nog even de statistieken erbij te pakken – met vier hits in een wedstrijd in de World Series. Hij werd gevolgd door Pedroia die drie hits had.

 

  Verslagenheid bij de Rockies                Felicitaties voor Ellsbury

Wedstrijd 4

De vooruitzichten waren natuurlijk na de derde overwinning op rij rooskleurig voor de Red Sox. Ook de statistieken spraken in het voordeel van Boston. De zege in de World Series lag voor het grijpen. In de 23 keer dat een ploeg de World Series met 3-0 leidde, werd er 19 keer met een clean sweep gewonnen. De Red Sox maakten er 20 uit 24 van door ook de vierde wedstrijd te winnen.

Ook in de vierde en dus laatste wedstrijd van de Series, gingen de Red Sox ijzersterk van start. De Sox begonnen met slaan en tegen Aaron Cook was het al meteen in de eerste inning raak. Ellsbury was al bij zijn eerste beurt op de honken gekomen en vervolgens was het – net zoals in de derde wedstrijd – opnieuw David Ortiz die Ellsbury over de thuisbasis sloeg. Tot de vijfde inning ging het vervolgens gelijk op. Cook hield stand tegen het geweld van Boston en aan de kant van de Red Sox hield Lester het hoofd koel (vorig jaar om deze tijd was hij herstellende van kanker!). In iets meer dan 5 innings kreeg Lester slechts 3 hits tegen en hoefde hij geen runs toe te staan.

Op het moment dat Lester werd vervangen stonden de Sox met 2-0 voor. In de vijfde inning had Varitek Lowell binnengeslagen.  In de zevende sloeg, weer hij, Lowell een homerun en dat betekende meteen het einde voor pitcher Cook: 3-0. De hoop bij de Rockies was nog niet verloren, zeker niet toen in de tweede helft van de zevende Brad Hawpe een homerun sloeg en de stand op 3-1 bracht. Maar de hoop leek opnieuw van korte duur toen in de achtste inning de stand op 4-1 werd gebracht door een homerun van Kielty.

Maar de Rockies gaven niet op en klampten zich vast aan het feit dat ze, ondanks dat ze hun debuut maakten, op overtuigende wijze de Series hadden bereikt (21 van de 22 wedstrijden gewonnen). In de achtste inning counterde Atkins dan ook met een hit die goed was voor twee punten, waarmee hij de stand tot 4-3 bracht. Maar het was te laat voor de ploeg uit Denver en werper Jonathan Papelborn mocht vanaf de heuvel voor de derde keer deze World Series voor de Sox de overwinning uit het vuur slepen. Uiteindelijk was het catcher Varitek die de laatste bal pakte voor de Red Sox en daarmee ervoor zorgde dat Papelborn zijn derde uit maakte in de negende en laatste inning van dit seizoen. 

Mike Lowell werd uiteindelijk uitgeroepen tot Most Valuable Player van de World Series, dankzij zijn slaggemiddelde van 0.333 en een ijzersterk optreden in de laatste wedstrijd (een homerun en een binnengelopen punt op een slag van Varitek).

Voor meer foto’s klik hier

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s