World Series 2007 – Red Sox starten overtuigend

De kop is er weer af en de Red Sox leiden na twee (thuis)wedstrijden in de World Series met 2-0.  Afgelopen woensdag was het gehaktdag en werden de Colorado Rockies met maar liefst 13-1 verslagen. Het herstel van gisteren, ook al verloor de ploeg met 2-1, belooft nog wat.

Afgelopen woensdag mochten de Red Sox voor het eerst sinds het verslaan van de  “Bambino Curse” in 2004 weer het veld betreden in de World Series. Colorado Rockies, debutant op dit niveau was de tegenstander. Een debutant die in de play offs echter van zich had doen laten spreken door de Philliesen de Arizona Diamondbacks met duideljke cijfers te verslaan (3-0 en 4-0). De Red Sox hadden het in de American League heel wat moeilijker gehad tegen de Cleveland Indians. Afgelopen woensdag was het verschil tussen beide ploegen echter duidelijk. Met 13-1 werden de Rockies op hun nummer gezet en de Red Sox lieten zien hoe het spelletje op het hoogste niveau gespeeld moest worden.

Kevin Youkilis

Pitcher Beckett gaf de Rockies geen kans en leidde de verdediging met ijzeren hand. Vervolgens kon de slagploeg van de Sox de reputatie waarmaken. Met een ijzersterk begin werd het vertrouwen van de Rockies de grond in geboord. In de eerste slagbeurt sloeg Pedroia meteen een homerun. Hij was daarmee de tweede speler ooit die de Series begon met een homerun. Werper Francis kreeg vervolgens nog het nodige voor de kiezen. Het slaggeweld van de Sox werd voortgezet onder leiding van Manny Ramirez, J.D. Drew en David Ortiz en de Rockies waren al na 4 innings kansloos (6-1).

Door de overtuigende overwinning met onder meer 17 hits en de nodige records (o.a. de eerste club sinds 1925 met 8 doubles in een wedstrijd in de Series en drie keer 4 wijt met volle honken weggegeven door Colorado’s reliever pitcher Speier) leek het erop dat Rockies een dusdanige klap zou zijn toegebracht dat het debuterende team in de World Series op slag kansloos zou maken. Zover is het echter nog lang niet.

Gisteren was de tweede wedstrijd. En de Rockies lieten zien nog lang niet verslagen te zijn. De Colorado Rockies begonnen zelfs uitstekend. Tegen ervaren rot Kurt Schilling kwamen ze in de eerste inning op voorsprong door een homerun van Helton. En het leek in eerste instantie een zware avond te worden voor Schilling, die 4 hits moest toestaan in de eerste inning. De ervaren en inmiddels op leeftijd (volgende maand wordt hij 41)rakende werper kreeg de steun van zijn veld en zijn relievers en liet zien nog steeds scherp te zijn in oktober, de maand waar het om draait in de Major League.

Het hitters van Boston konden deze wedstrijd niet zo overtuigen als de avond ervoor. Pitcher Jimenez was wat dat betreft goed op dreef, maar ook hij kon de uiteindelijke nederland niet voorkomen en moest 2 runs toestaan op uiteindelijk maar 3 hits in bijna 5 beurten. Boston scoorde slechts 6 hits in totaal, in vergelijking met woensdag dus een stuk minder, maar desondanks was dat genoeg voor de 2 punten die uiteindelijk werden binnengeslagen door Varitek in de 4de met een opofferingsstoot en Lowell die in de 5de inning Ortiz binnensloeg. Daarmee werd Lowell de grote man voor wat betreft de slagploeg. Hij bracht in de vierde inning namelijk het eerste punt met zijn run op de borden voor de Red Sox en sloeg dus het tweede punt binnenvoldoende bleken voor de overwinning. Maar de overwinning was met name te danken aan Schilling en zijn collega-werpers Okajima en Papelbon, die nog maar 1 hit hoefde toe te staan in de resterende 8 innings.

Curt Schilling

Kurt Shilling

De World Series verplaatsen zich nu naar Coors Field in Denver voor de derde wedstrijd. Voor de Red Sox zal daar de dure rookie Matsuzaka werpen tegen Fogg van de Rockies. Voor de supporters van de Rockies wordt het de eerste keer dat de World Series te zien zijn en ik ben benieuwd hoe de Red Sox het eraf gaan brengen nu er gespeeld wordt volgens de regels van de National League. Dit betekent dat er geen aangewezen slagman is en dat zou tot gevolg kunnen hebben dat de prominente slagman Ortiz, in wedstrijd 2 goed voor het binnenlopen van een punt nadat hij vier wijt had gekregen, wel eens op de bank achterblijft. Maar dat zou op zich geen problemen moeten opleveren. De slagploeg van Boston is ook zonder Ortiz van voldoende kwaliteit met mannen als Drew en Ramirez.

De Rockies zullen zich echter niet zo makkelijk gewonnen geven, zeker niet in eigen huis. Coors Field ligt op 1000 meter hoogte en dat heeft mogelijk invloed op het spel van de Red Sox. Daarbij heeft Colorado dit seizoen goede resultaten gehaald in eigen huis. Zo heeft het 11 van de laatste 12 thuiswedstrijgen gewonnen en gedurende het seizoen hebben ze een 51 van de 82 thuiswedstrijden gewonnen, het beste resultaat in de National League. Ondanks het dubbele verlies zullen ze nog wat willen laten zien en aan de motivatie zal het dus niet liggen.

Coors Field, Denver

Met dank aan: www.sports.espn.go.com en www.sportsillustrated.cnn.com

 

.

Advertenties

One thought on “World Series 2007 – Red Sox starten overtuigend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s