World Series 2007 – Boston Red Sox vs Colorado Rockies

De belangrijkste honkbalcompetitie ter wereld nadert zijn ontknoping. Dit weekend plaatste de Boston Red Sox zich voor de series tegen de al eerder geplaatste Colorado Rockies.  Na de legendarische overwinning in 2004 – voor het eerst na 1919 en dus 86 jaar werd Boston verlost van de jings  – maken ze nu dus weer kans op de overwinning in de World Series.

De competitie was vrij gemakkelijk verlopen en op basis van de statistieken waren de Red Sox samen met de Cleveland Indians de favoriet voor de eindoverwinning in de MLB. Beiden hadden een winpercentage van 0.593 en de Red Sox hadden dit jaar ook de New York Yankees in het reguliere seizoen achter zicht gehouden. De Yankees mochten op basis van hun hoge winstpercentage alsnog deelnemen aan de play-offs maar werden vervolgens door de Indians alsnog verslagen, een teken op zich voor de Red Sox dat het behalen van de World Series niet gemakkelijk zou zijn.

Het zag er dan ook vorige week niet al te best uit voor de Red Sox. Na een ogenschijnlijke makkelijke strijd tegen de LA Angels (cleane 3-0 overwinning in de best of five) moesten de Red Sox in de finale om de American League afrekenen met de Cleveland Indians (best of seven). Op het eigen Fenway Park in Boston werd de eerste wedstrijd gewonnen (10-3) en alles leek nog in kannen en kruiken. De drie wedstrijden daarna waren echter allemaal een prooi voor de Cleveland Indians en een deceptie dreigde voor Boston (13-6 in Boston en 4-2 ern 7-3 in Cleveland). De mannen uit Boston herstelden zich echter knap en wonnen de laatste drie wedstrijden glansrijk om uiteindelijk als winnaar van de American League de World Series binnen te stappen. De cijfers waarmee het gebeurde waren duidelijk: 7-1 in Cleveland, gevolgd door 12-2 en 11-2. De Red Sox krijgen nu de kans om voor de tweede keer in 3 jaar de Series te winnen en – hoewel dat natuurlijk in 2004 is gebeurd – de overall-statistieken nog verder op te vijzelen.

De Colorado Rockies zijn de verrassing in de Series. Als tweede geëindigd in de National League West en “op punten” door naar de play-offs, voor het eerst in jaren. In de play-offs lijkt het echter alsof er totaal geen druk op de ploeg staat. Met 3-0 werd van de Phillies uit Philadephia gewonnen en ook de Arizona Diamondbacks, nog winnaar van de American League West waar de Rockies tweede werden, werden weggeveegd met 4-0.

De World Series wordt natuurlijk een geheel nieuwe ervaring voor de Rockies en ik ben dan ook benieuwd of ze het vertrouwen uit de play-offs mee kunnen nemen daar deze reeks wedstrijden, te beginnen aanstaande woensdag in Boston, waar het publiek weer massaal achter de Red Sox zal staan. Ik voorspel echter dat Boston aan de winnende hand zal zijn. Hhoewel ze net een zware reeks achter de rug hebben, zal het vertrouwen na de overwinning en het wegwerken van de 3-1 achterstand tegen Cleveland hen vleugels hebben gegeven. Maar je weet natuurlijk nooit….

Het speelschema is als voglt:

Date

OPPONENT TIME (ET) LOCATION COL PITCHER OPP. PITCHER
Wed. 24-10 at Boston 8:00 PM Fenway Park Francis (17-9) Beckett (20-7)
Thu. 25-10 at Boston 8:00 PM Fenway Park Jimenez (4-4) Schilling (9-8)
Sat. 27-10 Boston 8:00 PM Coors Field Fogg (10-9) Matsuzaka (15-12)
Sun. 28-10 Boston 8:00 PM Coors Field    
Mon. 29-10 Boston TBD Coors Field    
Wed. 31-10 at Boston TBD Fenway Park    
Thu. 1-11 at Boston TBD Fenway Park    

Advertenties

3 thoughts on “World Series 2007 – Boston Red Sox vs Colorado Rockies

  1. En ook de tweede wedstridj gaat naar de legendarische ploeg uit Boston. Op Fenway Park lijkt Colorado er niet aan te pas te komen. De uitslag was nu minder imponerend (namelijk 2-1) maar de tussenstand is nu wel 2-0 voor Boston. Als Colorado nog enige kans wil maken op de World series dan zullen ze toch in ieder geval drie keer moeten winnen of naders gezegd, ze zullen in de aankomende 3 wedstrijden absoluut hun thuisvoordeel te gelde moeten maken.

    Als dat al gaat gebeuren, wordt het voor Colorado vervolgens hopen op een stuntje in Boston. Ik zie het echter niet gebeuren, gelet op de zeer sterke werpersbank van Boston en het slaggeweld dat ze bij tijd en wijle ook weten te demonstreren (Big Pappy!) en niet te vergeten the Green monster.

    Ik zeg nog steeds vegen maar!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s