Stand van zaken van de weg naar Euro2008

De tweede kwalificatiewedstrijd in de mini-reeks van oktober is gisteren gespeeld. De twee opvallendste uitslagen waren het Schots verlies in Georgië en de Russische overwinning op Engeland.

De Schotten leken na afgelopen zaterdag op weg naar een stunt door zich in groep B ten koste van Frankrijk of Italië te gaan kwalificeren. Door 2-0 te verliezen in Georgië hebben de Schotten het echter niet meer in eigen hand. Er zal nu thuis gewonnen moeten worden van Italië om nog kans op plaatsing te maken. De favorieten in de groep zijn nu toch weer de twee finalisten van het afgelopen WK.

De Engelsen hadden voor gisteren in groep E ook nog alles in eigen hand. En er leek niets aan de hand toen Rooney in Rusland de 0-1 binnen knalde. De mannen van Hiddink wisten echter nog verdiend (Tijn?) langszij te komen, waardoor de kansen van Engeland op het EK drastisch verlaagd zijn. Kroatië lijkt vrijwel zeker van groepswinst en Rusland kan tegen Israël en Andorra de tweede plaats veilig stellen. Geen onhaalbare missie voor de ploeg Hiddink, lijkt mij.

Naast Duitsland en de twee gastlanden hebben gisteren Tsjechië, Griekenland en Roemenië zich geplaatst. Het eerder genoemde Kroatië, Zweden, Nederland en Frankrijk zijn zo goed als zeker van EK deelname.

Mooier overzicht op International Football Results.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s