De beste voetballer ter wereld is…

Vorige week heeft de FIFA de lijst van genomineerden voor de FIFA World Player 2007 bekend gemaakt. De FWP is de titel de door de FIFA uitgedeeld aan de beste speler van het jaar.

De doorgewinterde voetballiefhebber neemt zulke prijzen en lijstjes natuurlijkmet een korreltje zout. Die weet dat er vaak meer gekeken wordt naar de naam van een speler, de hype om hem heen dan naar zijn daadwerkelijke verdiensten op het veld.

Kijk maar eens naar de huidige Wereld Voetballer Van Het Jaar: Fabio Cannavaro. Het kan toch niet zo zijn dat de beste speler van de wereld “goed kunnen tacklen” als beste kwaliteit heeft? Toegegeven, Italië werd vorig jaar wel wereldkampioen en mooie Fabio was aanvoerder, maar was hij daadwerkelijk de beste voetballer van zijn land? Of zelfs van het toernooi? Je zou kunnen verdedigen dat Materazzi belangrijker is geweest voor het behalen van de titel. Los daarvan, Cannavaro is na het WK bij Real Madrid abominabel slecht geweest. De enige aanvallers in de Primera Division die hem vorig jaar niet met het grootste gemak voorbij hebben gespeeld waren volgens mij zijn teamgenoten.

Des te belachelijker is het dat de Italiaan nu weer deel uit maakt van de lijst genomineerden. Maar ja, de titelhouder zal wel niet mogen ontbreken van de FIFA, ook al was hij niet eens de beste verdediger bij zijn club (Sergio Ramos, niet genomineerd), laat staan überhaupt de beste speler (Ruud van Nistelrooy, wel op de lijst). Nee, Fabio haalt de lijst puur op naam en reputatie.

Net als oud-collega’s bij Juventus Vieira en Thuram. Beiden draaiden ze een middelmatig seizoen, maar halen toch de lijst. Bij Barcelona was Puyol de beste verdediger, maar hij ontbreekt terwijl niet alleen Thuram maar ook Marquez genomineerd is.

De Europese Gouden Schoen van het afgelopen seizoen, Francesco Totti, haalt de lijst niet. Maar spitsen als Eto’o en Henry die vorig jaar vooral geblesseerd waren, staan er wel op. Alfonso Alves, niemand scoorde meer dan zijn 34 goals, ontbreekt dan weer. Maar Fernando Torres, die eigenlijk alleen maar opzien baarde door zijn miljoenentransfer naar Liverpool en niet door zijn prestaties voor de goal, is wel genomineerd, maar David Villa die niet alleen vaker scoorde, maar de beste Spaanse voetballer van de afgelopen twee jaar is, ontbreekt. Vreemd.

Met de twee favorieten kan ik me dan gelukkig wel vinden. De strijd zal waarschijnlijk gaan tussen Kaka en Lionel Messi. De Braziliaan was de belangrijkste reden dat Milan de Champions League won en de Argentijn was niet alleen de grote motor bij Barcelona toen de andere sterren geblesseerd waren (Eto’o) of uit vorm (Ronaldinho, maar zijn naam kan natuurlijk niet ontbreken, zelfs niet na zijn slechtste seizoen bij Barcelona), maar voetbalde Argentinië ook nog eens naar de finale van de Copa America. Messi is de laatste in een lange reeks van “nieuwe Maradona’s”, maar hij is de eerste die dat ook waar lijkt te gaan maken.

Als een van die twee uitgeroepen wordt tot beste van de wereld kan ik mij daar in vinden. Hopelijk vertegenwoordigt iemand as Cannavaro niet nog een jaar het neusje van de zalm op voetbalgebied. Na 17 december weten we meer.

De volledige lijst van genomineerden bij Fifa.com.

Advertenties

5 thoughts on “De beste voetballer ter wereld is…

  1. Van mij mag lionel messi,ricardo kaka ,ronaldinho de assis,samuel,etoo,cerles puyol,thiery henry ze mogen allemaal winnen van mij.

  2. messi is de beste 2de is fernado torres 3de c.ronaldo

    en als ik mocht een club te stichten dan wouw ik alle goeie spelers bij elkaar zetten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s