Het is weer tijd voor Euro2008 kwalificatie

Net nu de verschillende nationale competities, de Champions League en de UEFA Cup weer lekker op gang aan het komen zijn, moeten we gedwongen even pauze nemen voor wat kwalificatiewedstrijden voor Euro2008.

Komende zaterdag 13 oktober en de woensdag daarop (17 oktober) vinden deze wedstrijden plaats en vallen misschien de eerste beslissingen. De landen voor wie over een week het lot nog niet heeft beslist, hebben in mid-november nog twee wedstrijden om plaatsing voor Oostserland (of Zwitsenrijk) af te dwingen.

De zeer uitgebreide maar curieus genaamde blog International Football Results 1872-present – www.world-results.net heeft een mooi overzicht van de mogelijke beslissingen die komende week kunnen vallen.

In groep G zien we dat Nederland zich zeker kan plaatsen door beide wedstrijden te winnen. Nu lijkt mij een zege in Roemenië nog niet helemaal vanzelfsprekend, ondanks de volgens de bondscoach zo overtuigende overwinning in Tirana van een paar weken terug. Denk dat Marco en zijn mannen, tenzij de uitslagen van andere wedstrijden in de groep meezitten, tot November zullen moeten wachten eer ze zeker zullen zijn van een plaatsje op het EK.

Mijn aandacht gaat uiteraard vooral uit naar de ontwikkelingen in groep F, waar de FC Spanje een beslissende wedstrijd in Denemarken voor de boeg heeft zaterdag. Ondanks de wanprestatie in Ijsland, maar dankzij gunstige uitslagen bij andere wedstrijden heeft Spanje nu alles in eigen hand. Mits (en dit is een belangrijke mits) er zaterdag niet verloren wordt van Denemarken. Als de Denen winnen, dan zijn zij degene die alles in eigen hand hebben en kan Spanje niet meer doen dan wachten op Deens puntverlies.

Als we verder nog naar het lijstje kijken, lijkt het mij evrder niet meer dan logisch dat Duitsland zich na deze twee wedstrijden heeft geplaatst, al dan niet vergezeld door Tsjechië en misschien ook al Kroatië. Flink aan de bak om niet nu al uitgeschakeld te worden, moeten o.a. Shevchenko voor de Oekraïne en Hiddink met zijn Russen.

Al met al dus een boeiend weekje interlands, al zullen de meesten toch weer blij zijn als de reguliere competities en de Champions League weer hervat worden. Ik in ieder geval wel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s