Henk ten Cate is geen toptrainer

(Na de uitschakeling van Ajax in de voorronde van de Champions League gooide ik al een balletje op voor mijn Ajaciede medebloggers. Na de gebeurtenissen van gisteren gooi ik er nog maar eens eentje op.)

Vorig jaar kwam Ten Cate als grote man binnen bij Ajax. Hij zou immers het brein zijn achter het succes en het wervelende voetbalwaar Barcelona net de Champions League en twee opeenvolgende Spaanse titels had gewonnen. Dit niet alleen hoe de media het bracht, het mooie van Ten Cate is dat hij net die arrogante uitstraling heeft die je doet denken dat hij zelf dit soort verhalen ook gelooft.

Die arrogantie lijtk iets meer dan een jaar later een tikkie misplaatst. Internationaal is Ajax driemaal in in een eerste ronde gesneuveld (tweemaal voorronde CL en éénmaal 1e ronde UEFA Cup) waarbij steeds de thuiswedstrijd verloren werd. Vorig seizoen werd bovendien bij de eerste knockout ronde van de UEFA Cup op lelijke wijze verloren van Werder Bremen.

Nationaal gezien lijkt Henkie het iets beter te hebben gedaan. De titel werd op een haartje gemist tijdens de laatste speeldag, de KNVB Cup werd gewonnen, net als de play-offs. Maar schijn bedriegt. Ajax kon alleen zo lang meedoen om het kampioenschap omdat PSV het gruwelijk liet liggen en na de winterstop een voorsprong van 11 punten liet liggen. De Amstel beker is weliswaar een hoofdprijs, maar toch altijd eentje die als troostprijs (ook door vriend Rogo!) wordt beschouwd. En het winnen van de play-offs is zeker niet meer dan een troostprijs, vooral als je vervolgens gelijk de CL voorronde verliest.

Mijn conclusie is dus dat Henkie vooral veel geschreeuw enw einig wol gebracht heeft bij Ajax. Plus een aantal bedenkelijke beslissingen (waar zijn de vervangers van Sneijder en Babel?).

En nu lijkt hij ook nog eens het zinkend schip te gaan verlaten. Vele geruchten doen de ronde dat Henkie op het punt staat te tekenen als assistent trainer van Avram Grant bij Chelsea. Dit zou een terugkeer betekenen naar de rol als tweede man, waarin hij het schijnbaar zo goed deed bij Barcelona. Lekker makkelijk de credits kunnen nemen als alles goed gaat, maar geen verantwoordelijkheid te hoeven afleggen als het fout gaat (dat doet immers de hoofdcoach).

Dat hij daarbij Ajax zonder hoofdcoach (en zonder Europees voetbal!) laat, lijkt Ten Cate even niet te deren.

Wat vinden mijn Ajaciede vrienden hiervan?

Aanvulling: Ook de Volkskrant meldt nu dat Ten Cate rond is met Chelski.

Aanvulling 2: Henkie blijft voorlopig toch maar bij Ajax. Was natuurlijk niet heel netjes geweest om nu te vertrekken. vraag me af of die ook zou zijn gebleven als Ajax gisteren niet uitgeschakeld zou zijn.

Aanvulling 3: Ook de Engelse pers ziet Ten Cate (voorlopig?) niet meer naar Londen verhuizen.

Advertenties

15 thoughts on “Henk ten Cate is geen toptrainer

 1. Beste Alberto en anderen,

  Tegen een dergelijk feitelijk relaas kan ik moeilijk iets inbrengen. En ja, ik heb me de afgelopen 15 uur ook de vraag gesteld of HtC een toptrainer is of niet. Maar er speelt meer door mijn hoofd, alleen heb ik de goede woorden nog niet gevonden om dit toe te vertrouwen in een post op deze blog. De pijn is nog te vers, de wond ligt nog te ver open en het vervelende is: men blijft er maar zout in strooien!

  Maar goed, je hebt het vuurtje dat al smeulde aangewakkerd en ik kan het dus niet laten om te reageren. Zodat ik mijn frustraties toch enigszins de vrije loop kan laten en de afgelopen zwarte uren mogelijk wat van me af kan schrijven. Geslapen heb ik weinig en ook deze ochtend is er niet al te veel uit mijn handen gekomen. Het zit allemaal (te) diep.

  Inmiddels heb ik een aantal jaren een seizoenkaart in de ArenA. Wat me is voorgeschoteld in deze jaren, stemt mij niet (altijd) tot tevredenheid. Ja, er zijn successen geweest met een enkel kampioenschap, wat bekers en zelfs enkele jaren terug het bereiken van de kwartfinales van de CL. Arsenal uit was destijds een feest, niet alleen qua randgebeuren, maar ook het resultaat mocht er zijn. Dat was allemaal nog onder Co en Ronald (die voortborduurde op Co’s en Leo’s aankoopbeleid, al weiger ik Co en Leo hier op een voetstuk te plaatsen).

  De afgelopen jaren is het echter nog minder, kampioenschappen zijn ver te zoeken, al kwamen we vorig seizoen inderdaad dankzij het falen van PSV toch nog dichtbij. Overwinteren in de CL zit er niet in en zelfs het plaatsen voor de CL is een probleem geworden. Ajax heeft het Europees de afgelopen twee jaar vreselijk laten afweten en blameerde zich tegen ploegen als FC Kopenhagen, Slavia Praag en nu Dinamo Zagreb. Toch niet echt (sub)top of buitencategorie in Europe, ook al is de laatste de kampioen van Kroatie en staat deze ook nu weer fier bovenaan in de nationale competitie van Kroatie. Maar na een (luizige) 1-0 overwinning in de hel die het Maksimir-stadion heet, mag je het in Europees verband in eigen huis niet/nooit laten liggen. Als dat gebeurd, ben je Europese (sub)top niet meer waardig. Zoals je ziet, ik durf Europese top niet eens meer op te schrijven, laat staan eraan denken…..

  De uitschakeling tegen Werder vorig seizoen was uiteraard zuur, maar Werder beschouw ik dan toch nog een gradatie hoger als Dinamo of een van de andere “grootheden”. Werder miste vorig jaar kwalificatie voor de 8ste finales van de CL op 1 punt, in een groep met grootmachten als Chelsea (dat in Bremen werd verslagen) en Barcelona (dat gelukkig wegkwam met een punt uit Bremen). En ook nu zit Werder weer in de CL door – juist ja – Dinamo uit te schakelen in de kwalificatie. Tegen Real en Olypiakos kwamen ze tekort, maar ik zie het tij nog wel keren als de selectie fit is.

  In de wedstrijden vorig jaar met Bremen ging het met name in Bremen mis. Oorzaak – en dan raak ik de kern van de zaak – een falende trainer die een opstelling het veld in stuurde die van geen kant deugde. De oude trage Lindenbergh – de rest van het seizoen was hij alleen meer goed om de bank warm te houden – werd als linksback geposteerd en dat was duidelijk geen succes. Binnen 20 minuten rood en Ajax speelde een verloren wedstrijd. De Spanjaard Roger – ook al zo’n topaankoop van Van Geel en Ten Cate – mocht ook een keer in de basis starten en wel als libero……. terwijl, daar hoef je toch echt geen kenner voor te zijn, iedereen die de speler Roger kende uit het verleden, weet dat Roger een linkspoot is met gevoel voor een pass en veel meer op het middenveld/hangend aan de linkerkant zou moeten spelen. De uitschakeling was dan ook het gevolg van de afstraffing in Bremen, ondanks de 3-1 overwinning in eigen huis (na een 1-0 achterstand, dus toen was het eigenlijk al gespeeld voor de Duitsers….).

  Nationaal gezien sukkelde Ajax aan de hand van Ten Cate vorig jaar ook. Door toedoen van AZ en PSV had het zelfs tegen het einde van de competitie zicht op de titel. Helaas ging het feest niet door, omdat tegen RKC niet gewonnen kon worden…..en ook RKC is natuurlijk geen Europese (sub)top. Als de titel voor het grijpen ligt, mag je in dit soort wedstrijden geen punten verspelen. Ook al vocht de club tegen het degradatiespook. RKC moet je oprollen, overal en altijd, met dikke cijfers. Zo niet, dan verdien je het niet om een titel te winnen. HtC wist zijn pleog kennelijk niet zodanig te motiveren dat ze de noppen uit hun schoenen liepen en met bloedsmaak in de mond het veld verlieten. Vervolgens was het ook te moeilijk om tegen een uitgerangeerd elftal van Willem II met genoeg doelpunten te winnen……ook dat zegt wat over het coachingstalent van de trainer…….

  Was vorig jaar dus eigenlijk verloren, ik begon dit jaar weer met frisse moed. De komst van Kennedy en Suarez stemde mij tevreden. Het vertrekt van Perez en Babel minder, maar ach, we hadden Sneijder nog. Toen ook die verkocht werd, dreigde de donkere wolken boven de ArenA (al schijnt er deze week een roze gloed….). Bovendien – en dat steekt mij dan nog het meeste – werd het vertrek van Sneijder niet opgevangen. Terwijl gedurende de hele zomer gezegd werd dat er een schaduwelftal klaar stond, mocht er iemand vertrekken. Leuk hoor dat Luque dan nog gehaald wordt en ja, Urzaiz ziet er gevaarlijk uit, maar zijn het tot op heden een toegevoegde waarde en kunnen ze Wesley doen vergeten? Dacht het niet.

  Dan loopt het vervolgens slecht qua spel, maar pakken we nationaal de punten toch nog redelijk. Internationaal niet. En dat is niet vreemd, want er wordt gewoon slecht gevoetbald. Er zit geen lijn in het spel en geen idee achter. Niemand vind openingen en we zijn te veel afhankelijk van Suarez en Huntelaar voor de doelpunten. Tegen Heracles, AZ, Kozakken Boys (!!!!) en VVV was het matig tot ronduit slecht wat er gepresteerd werd en die lijn werd gisteravond doorgetrokken. De kwaliteit van de selectie is te laag zo blijkt keer op keer, hetgeen ik al eerder op deze blog schreef. En voor die kwaliteit zijn de heren HtC en Martin van Geel verantwoordelijk! Dat meneer Ten Cate dan gisteravond roept dat het in de selectie aan kwaliteit ontbreekt verbaast mij dan ook niet, alleen is het wel onterecht en erg laf dat hij het nu roept. Terwijl hij op het punt staat een vet contract te tekenen bij Chelski en zelf medeverantwoordelijk is voor de samenstelling van de selectie!

  Ik zeg derhalve, laat hem maar oprotten, ga je zakken maar vullen in Londen. En ga daar weer lekker tweede viool spelen achter meneer Grant. Dan hoef je geen verantwoordelijkheid te dragen, want kennelijk kun je die last niet aan…..Lafbek!

  Hoe het dan verder moet met Ajax? Ik weet het niet.. Ik heb hier vanochtend al met Roog over zitten discussieren, maar we komen er niet uit. Laat Ajax maar een zak met geld krijgen voor HtC, dan kunnen we die zak misschien meteen aan Jose Mourinho geven, die ons dan tot het einde van het seizoen mag helpen om die titel eindelijk binnen te slepen. En dan kunnen Marco en Johnny volgend jaar na een mislukt EK Ajax hopelijk weer een mooie toekomst geven…..

 2. Ik zal niet te veel reageren, anders krijg ik weer het verwijt dat ik zout in wonden strooi ;-), maar Mourinho lijkt me geen trainer voor het huidige ajax. Mourinho is, net als Hiddink, mijns inziens een type trainer die heel veel kan met een ploeg topvoetballers. Iemand die ervoor kan zorgen dat sterren zich goed voelen en de bereidheid hebben om voor elkaar te werken. Meer dus iemand die mensen coacht in plaats van voetballers traint.
  Het huidige ajax heeft dus een trainer nodig die het maximale uit ‘mindere’ spelers weet te halen en die ervoor zorgt dat ze groeien. Ik denk dat Mourinho daar niet heel goed in zal blijken.

 3. Leuk Tijn, je opmerkingen, maar wat heeft Hiddink dan gedaan bij PSV, Korea en Australië? PSV heeft hij toch ook zodanig opgebouwd dat Koeman daar vorig jaar op voort kon borduren (zoals Koetje dat in het verleden ook heeft kunnen doen bij Ajax na voorbereidend werk van Co en Leo). Wie had er ooit gehoord van Farfan, Alex en Gomes, toch niet de minste aankopen. En heeft hij ook Australie, een team van gemiddelde premier league en championship spelers naar het WK gebracht? En Zuid-Korea naar de halve finales van het WK gebracht? Dat waren toch ook niet echt gearriveerde spelers…..

  Hetzelfde geldt – zonder al te veel research, ik vertrouw op Roog in deze – voor Mourinho bij Porto…..was nou toch ook niet een elftal van gearriveerde topvoetballers…..

 4. Mmm interessante stelling van Tijn.

  Bij Mourinho heb je wel snel het idee dat hij alleen maar resultaten haalt met teams, die goed zijn gevuld met topvoetballers. Zoals Harm al aangeeft in zijn post, viel dat volgens mij wel erg mee in zijn tijd bij Porto. Natuurlijk heeft hij bij Chelski wel zoveel goede voetballers tot zijn beschikking dat het bijna onmogelijk is dat je niet een keer een prijs pakt. Maar ik zie niet hoe hij spelers beter heeft gemaakt in zijn Engelse periode… Wat ik dan weer wel sterk vind aan Mourinho is dat de meeste (ex-)spelers van Chelski gewoon zeer enthousiast zijn over zijn aanpak. Dus dan ga je toch bijna denken dat hij wel iets goed moet doen. Hij krijgt van mij voorlopig nog wel het voordeel van de twijfel.

  Hiddink is weer een heel ander verhaal. Eind jaren ’80 gewoon een goede trainer zonder al te veel poespas. Bijvoorbeeld de EC I winnen met de Boeruh, is geen verkeerd visite kaartje. Daarna heeft hij wat mislukkingen meegemaakt in Spanje (Valencia en Real). Bij het Nederlands elftal heeft hij dan weer wel goed gedaan maar dan heb je natuurlijk wel topvoetballers tot je beschikking en daar hoef je niet echt voetballers beter te maken. Je moet alleen zorgen dat ze voor elkaar door het vuur willen. Desondanks wel een puike prestatie van Guus in Frankrijk ’98. Tijdens het voorafgaande EK te Engeland was het wel een stuk minder trouwens (een goede trainer zou m.i. toch tijdig hebben weten te voorkomen dat er tweespalt in de selectie was ontstaan waardoor het hele EK naar de kloten ging).
  Daarna weer terug naar psnee en daar heeft hij zeer behoorlijk gepresteerd met een op het oog niet zo’n hele goede selectie. Voordeel van de twijfel tot zover.

  Zijn uitstapjes als bondscoach van Australië en Z-Korea heeft die wel tot een goed einde gebracht en die selecties waren toch ook niet echt top. Nog een puntje voor St Gus derhalve.

  Nu in Rusland een klusje, en daar kun je ook niet echt spreken van een topselectie. Als hij ook met die groep resultaten weet neer te zetten dan wordt het moeilijk om vol te houden dat Guus het alleen goed doet als hij topvoetballers tot zijn beschikking heeft. Dan moeten we misschien toch wel concluderen dat hij spelers echt beter kan maken (of dat hij verdomd goed kan schelden in het Russisch en zo zijn spelers weet te motiveren…).

  Wat volgens heel erg tegen Hiddink werkt, is het feit dat hij de laatste jaren arrogant aan het worden is. Alleen daarom al krijg ik een rotte smaak in mijn mond als ik de naam van Guus hoor. Ben daardoor vervolgens dan ook sneller geneigd de feiten uit het oog te verliezen en hem te gooien op de hoop van trainers die gebakken lucht verkopen en altijd de schuld naar ander mensen schuiven (bijvoorbeeld Don Leo, Fritz Korbach, Ronald Koeman en vul zelf nog maar wat namen in…).

  Conclusie:
  Mourinho heeft bij Porto bewezen dat hij het ook kan met een matige selectie en heeft verder nog niet zo’n uitgebreid track record. Dus nog ff het voordeel van de twijfel.
  Guus zit al heel wat langer in het vak en heeft met wisselend succes de coach uitgehangen. Al met al lijken de feiten toch wel in zijn voordeel te spreken, en maakt hij schijnbaar spelers tot op een zekere hoogte ook echt beter. Niet zozeer voetbaltechnisch gezien, maar hij zorgt er wel voor dat ze in zichzelf gaan geloven. Dat is tegenwoordig een belangrijke toegevoegde waarde die een trainer moet hebben. Een topcoach vind ik hem persoonlijk nog steeds niet, maar hij is ook geen complete nietsnut. Wel moet hij af van die misplaatste arrogantie.

  Waar is de rasboer uit Varsseveld gebleven…?????

 5. Heren,

  Gezien alle commotie op de blog wil ik jullie deze informatie niet onthouden (www.ajaxshowtime.nl en anderen):

  TEN CATE: ‘IK BLIJF BIJ AJAX’

  vrijdag 05 oktober, door SV, Amsterdam, 13:04u, AT5/Sportweek

  Coach Henk ten Cate blijft ondanks de uitschakeling door Dinamo Zagreb in de UEFA Cup en de belangstelling van Chelsea bij Ajax. De coach van Ajax zei dat vrijdag op een persconferentie.

  ‘Het is totale onzin dat ik al vertrokken zou zijn’, aldus Ten Cate in de Arena. ‘Ik weet dat Chelsea belangstelling heeft om mij te contracteren, maar ik ben van plan mijn contract hier uit te dienen.‘

  Op de vraag of Ten Cate komende zondag bij de competitiewedstrijd bij Sparta honderd procent zeker op de bank zit als trainer, antwoordde hij: ‘Je kunt in het leven nooit iets met 100 procent zekerheid zeggen. Eigenlijk begrijp ik alle commotie niet.’

  Ten Cate gaf bovendien aan zelf geen consequenties te trekken uit de uitschakeling donderdag door Dinamo Zagreb in de UEFA Cup. ‘ Ik zou consequenties hebben getrokken als ik aanwijsbare fouten gemaakt zou hebben. En volgens mij is mijn positie hier niet in het geding. Anders had ik dat wel gehoord van de clubleiding.’

  Jammer dat Henk blijft, al is het natuurlijk logisch dat ie niet zelf de handdoek gaat werpen. Dat hij dan vervolgens aangeeft dat hij zelf geen fouten heeft gemaakt….. ja, dat vind ik dus weer afschuifgedrag! Hij stelt Colin toch op en haalt hem zelfs naar Ajax, terwijl iedere malloot kan zien dat dit geen Ajax-materiaal is. Hij staat aan de kant te coachen en zorgt ervoor dat er in de verlenging alleen maar lange ballen gespeeld worden, terwijl die Kroaten alles net zo hard weer wegrossen. Hij zorgt ervoor dat er geen ingespeeld team staat die elkaar op minder dan 5 meter nog geen bal in de voeten (of in de loop) kunnen geven….

  Kortom, hoezo geen aanwijsbare fouten……? Ben ik nu zo dom, of is Henk nou zo slim?

 6. Henk is gewoon hel arrogant. Bij Sportweek hebben ze er ook een mooi stukje over geschreven:

  http://www.sportweblog.nl/hoofdredactie/2007/10/bij_het_afscheid_van_henk_ten.html

  Anyway, hij blijft (voorlopig) dus de discussies over een eventuele opvolger zijn niet echt meer van toepassing. Wel ik wil ook even mijn mening geven:

  Mourinho heeft met Porto natuurlijk wel gepresteerd, maar toch niet met de minste spelers. Deco, Carvalho zijn/waren niet de minsten. Bovendien was dat een beetej een raar CL seizoen (Monaco in de finale???) en is het al een tijdje zo dat de beste ploegen niet noodzakelijkerwijs de CL winnne/finale halen (Liverpool anyone?). Dus hoewel een goede trainer, denk ik neit dat Mourinho iemand is die een jonge groep spelers beter kan maken.

  Van Hiddink heb ik ook al geen goede pet. Of, anders, ik vind hem gewoon niet sympathiek omdat hij gruwelijk veel geluk heeft altijd en dat verkoopt als zijn eigen verdienste. De halve finales op het WK met Zuid Korea waren natuurlijk een complete fluke, want Korea had eigenlijk al twee keer uit het toernooi moeten vliegen (Italië en Spanje) maar kroop door vlieg- en stuntwerk (en creatieve arbitrage) steeds door het oog van de naald. De EC winst in 88 was ook met het nodige geluk (de uitschakeling van Real Madrid doet inderdaad nog steeds pijn), maar als een deel van je spelers een paar maanden later het EK winnen, kun je niet echt stellen dat je over een slechte ploeg beschikt. Dus ook Hiddink bechouw ik niet als de ideale coach voor een jonge ploeg van spelers die er nog moeten komen.

  Wat ik me afvraag is waarom Van Basten en Van ’t Schip het wel zouden kunnen? Ik kan niet echt zeggen dat ze nou zo’n uitstekende staat van dienst hebben als coaches bij Twente (Schip) of Oranje. Waarom zouden ze Ajax wel naar een hoger plan kunnen tillen?

  Iemand als Louis van Gaal of Adriaanse (wat doet die tegenwoordig?) zie ik die rol eerder met succes vervullen. Dat ijn naar mijn mening echte top trainers die een geheel beter kunnen maken dan de som der delen. Misschien Martin Jol als die de zak krijgt bij Spurs?

  (PS: Mijn idelae trainer (voor welke club dan ook) zou natuurlijk Arsene Wenger zijn. Wat hij al jaren bij Arsenal doet met steeds (hele) jonge spelers vind ik echt pure klasse.)

 7. Ja, de entree was gratis…..maar dat verzacht de pijn geenszins! Ik heb bovendien met het kaartje voor de wedstrijd tegen Slavia wel voor 2 keer betaald (50 pleuro!).

  Wat betreft de opmerkingen over Mourinho en zijn Porto. Porto had inderdaad een gedegen team met routiniers als Vitor Baia en Jorge Costa. Maar Deco (1977), Carvalho (1978), Maniche (1977), McCarhty (1977), Derlei (1975)en Paolo Ferreira (1979) waren destijds mid-twintigers en dus nog niet echt op leeftijd volgens mij. Deco is net 30 geworden en was in 2003 toen Porto in het eerste jaar onder Mourinho kampioen en de UEFA cup won dus 25. In het jaar daarop moest het Real (jajaja) voor zich dulden in de poule, maar versloeg het team daarna Manchester United, Lyon, Deportivo la Coruna en in de finale inderdaad Monaco met een veelscorende Morientes. Misschien dus niet de grootste naam, maar wel uiteindelijk de sterkst…

  Verder, ja de afkeer die ik hier lees over Hiddink kan ik me voorstellen. En ja, Alberto, ik kan me voorstellen dat het verlies van Spanje je nog steeds pijn doet. Maar hij flikte het toch wel mooi maar even, ook al was de arbitraqe arbitrair. Maar ook dat gebeurt wel vaker in het internationale voetbal. Hiddink is een arrogante papzak geworden de laatste jaren, een volgevreten papzak die kennelijk iets geregeld heeft met Roman Abrahamovitsch dat hij nu in Rusland zit en hoog op het lijstje van Cheski staat. Of zou dat aan Pietje de Visser liggen….Maar toch, Hiddink presteert toch behoorlijk, ook als hij vanaf 0 moet beginnen (zie mijn eerdere opmerkingen over Australie en ook PSV de laatste x).

  Maar, we dwalen af van het onderwerp waar het hier om gaat. De heer Ten Cate. Hij heeft vandaag dan toch laten weten dat hij blijft en kampioen wil worden met Ajax, omdat de selectie wel goed genoeg is voor de Nederlandse Eredivisie……. Ik val wederom bijna van mijn stoel af!

  Binnen de club wordt een beleidsplan opgesteld, want ja, we moeten een echt bedrijf lijken. In dat beleidsplan staat dat Ajax 1 maal in de 2 jaar kampioen moet worden. Meneer Ten Cate laat vervolgens afgelopen week in de media weten dat Ajax 1 keer in de 2 jaar mee moet doen om het kampioenschap. Ze hebben dat afgelopen jaar al gedaan, dus dit jaar hoeven ze niet meer bovenin mee te draaien. Belachelijk een dergelijk opstelling.

  Allereerst omdat Ajax aan zijn stand verplicht is om elk jaar bovenin mee moet draaien en aanspraak moet maken op de titel. Bovendien, weet je dat je als trainer bij Ajax binnenkomt gewoon moet presteren, je hebt geen tijd om een beetje aan te kloten. Nu laat meneer Ten Cate ineens weer horen – nadat hij is uitgeschakeld in Europa – dat hij toch wel kampioen wil worden. Dit zegt hij dus enkele dagen na zijn opmerkingen dat Ajax vorig jaar al heeft gestreden om de titel en daarmee voldaan heeft aan het beleidsplan. Ik begrijp het niet meer, en Henk zelf kennelijk ook niet meer.

  Tenslotte geldt natuurlijk nog het verwijt dat hij de club maakt, niet zichzelf natuurlijk, nl. dat de selectie niet goed genoeg is om Europees mee te draaien. Ik heb het volgens mij hierboven ook al gezegd. Henk heeft zelf mee mogen beslissen wie er aangetrokken zouden worden. En heeft zelf onder meer gepleit voor de heren Colin, Urzaiz en Luque. Je weet van te voren natuurlijk al dat dit geen Europese top is, zelfs geen subtop. Urzaiz is oud en dus opgebrand voor dergelijk voetbal, Colin heeft het niveau nooit aangekund en bewijst dit ook wekelijks in de wedstrijden bij Ajax. Afbreken lukt soms nog, maar opbouwen? Nee, daar heeft hij geen kaas van gegeten. En dan heb ik zelfs medelijden met Jurgen dat hij als linksback wordt opgesteld…….door de trainer ja.

  Ik raak er niet over uitgefoeterd…….en Henk moet zelf het boetekleed aantrekken, dat doet hij te weinig naar mijn mening.

 8. Adriaanse zit overigens zijn zakken te vullen in een of andere oliestaat…. en heeft daar getekend voor een jaar. Is dus volgend seizoen weer beschikbaar.

  Maar Ajax heeft Van Gaal en Adriaanse al eens uitgekotst, dus dat wordt niets…..

 9. Jaakke en Van geel hebben al heel duidelijk gezegd dat ze Co niet terug wensen te zien in de Arena dus daar kan je een hele dikke streep door heen zetten.

  En ik begin er toch maar weer over omdat ik gisteren een personferentie zag van HtC waaruit een ding gewoon onverhuld naar buiten kwam: HtC gaat gewoon wel naar Chelski. Zijn zaakwaarnemer (ons aller Sigi…) had zijn mond namelijk voorbij gepraat tegen een journalist van the Sun. Hij verkondigde onverbloemd dat HtC al een voorovereenkomst heeft getekend met Chelski en dat het nog slechts een weekie oid duurt voordat dit nieuws wereldkundig wordt gemaakt. Dat zou je natuurlijk nog kunnen ontkennen als je Htc zou heten, ware het niet dat het ook nog was opgenomen op tape. Daarmee geconfronteerd op de persconferentie begon HtC onmiddellijk om het onderwerp heen te draaien (lees: liegen). Hoppakee, beetje Chelski veren in de reet steken (grote club fantastische voetballers, ja ik ben gevleid blablabla) en roepen dat je uiteraard al lang wist dat Chelski in je geinteresseerd was… Ik kan er niet meer bij met mijn pet. Tien minuten daaroor verkondigt hij dat het allemaal grote onzin is en er niets klopt van alle geruchten in de media en bij het minste geringste stukje van bewijs dat er toch wel wat speelt tussen Chelski en HtC wordt er met een strak gezicht het tegenovergestelde beweerd!! Het lijkt wel alsof alleen in de voetbalwereld iedereen het heel normaal vindt dat je de waarheid niet spreekt. Of ben ik gewoon te naief om te zien dat de hele maatschappij een grote leugen is en dat alles alleen maar om geld draait?? Onderwerp voor een ander soort blog lijkt me (“op zoek naar je zelf” of zo iets…)

  Dus HtC, wees een vent, roep gewoon dat je naar Chelski gaat om je zakken te vullen en daar in de luwte je werk te gaan doen. Wordt een echte Jood je baas en kan Ajax tenminste op zoek naar een trainer die wel een idee heeft waar hij naar toe wil. Bedankt en tot zien he Henkie. PS miosschien kan die dan ook nog ff zijn rommel meenemen, de eerder door Harmie genoemde Colin, Ursaiz en Luque.

  Mogelijke kandidaten voor de opvolging van HtC??
  Hmmmm dat wordt lastig. Ik zie niet direct trainers met een goed Ajax verleden dan wel Ajax hart. En dat is vaak toch wel heel belangrijk.

  Van Basten en/of van ’t Schip hebben in mijn ogen toch ook nog niet echt laten zien dat ze spelers of een heel elftal beter laten voetballen. Ze winnen wel vaak dus kampieon worden zit er dan misschien wel in. Maar zoals iedereen al jaren weet, is dat bij Ajax gewoon niet voldoende. Kampioen worden met mooi voetbal, dat is wat we willen zien in Amsterdam.
  Ook hebben beide heren volgens mijj nog gewoon een missie met Oranje. Namelijk ff de Europese titel binnenhalen in Oostenrijk/Zwitserland!!! Hup Holland hup, laat de leeuw niet in zijn hempie staan… etc!!!
  Het lijkt me dus niet verstandig om een trainer (of moet ik zeggen: trainers, soort symbiotische tweeling lijken ze wel. Zou me niet verbazen als ze ook samen naar de toilet gaan…) aan te gaan trekken die twee doelen in zijn achterhoofd heeft. Laat San Marco nou maar gewoon Oranje doen tot en met het EK en ga hem daarna maar eens polsen voor Ajax.

  Don Leo is toevallig een keer niet beschikbaar dus die optie kunnen we ook laten rusten… Alhoewel als je het hem zou vragen zou die malloot het waarschijnlijk nog doen ook!!!

  Jol zou misschien wel kunnen maar is ook geen echte Ajax man. Op het eerste gezicht lijkt het me wel een goede trainer, maar als hij mag blijven bij Spurs dan zie ik hem niet een twee drie dat baantje opgeven om op een zinkend schip in te stappen en een elftal te gaan coachen waar niet heel veel eer mee te halen is op dit moment.

  Zelf ben ik wel gecharmeerd van Ron Jans. Ook niet echt/echt niet een Ajax verleden maar is wel een trainer die goed overkomt en ook wel een idee uitstraalt. Hij wil wel ergens heen met zijn team. Erg belangrijk en waarschijnlijk kost die ook niet al te veel geld!! Scheelt weer een slok op een borrel als ze hem er over twee jaar uit gaan zooien…

  Misschien wordt het tijd voor een buitenlandse trainer????? Een ultradefensieve Spanjaard of Italiaan wellicht? Is Bobby Robson nog actief? Hoe zit het met Duitse degelijkheid?? Kortom, verwijd je blik en laat maar komen. Veel slechter dan het op dit moment vertoonde spel kan toch niet meer.

  Nou laat de grote geruchtenmachine maar op gang komen dit weekend.

 10. Alleen de clubs moeten er nog uitkomen, HtC vindt Ajax nog steeds een mooie club…..

  Adrie Koster wordt nu (samen met Spijkerman en Groenendijk) als interim, moet niet gekker worden…….Ook Frank de Boer wordt nu genoemd……

  HtC wordt verder inmiddels lichtelijk uitgekotst, door de mensen binnen Ajax. Ik kan jullie verwijzen naar http://www.ajaxshowtime.com, waar gerefereerd wordt aan uitspraken gedaan in Studio Voetbal (Borst en Van Gelder, die toch meestal goed ingevoerd zijn).

 11. In vervolg op mijn eerdere bericht(en), het volgende nieuws komt van ajax.nl:

  Ajax en Chelsea eens over Henk ten Cate

  Amsterdam, 08 okt 2007
  Ajax heeft in gesprekken met Chelsea overeenstemming bereikt over de medewerking van Ajax aan de directe overgang van Henk ten Cate naar Chelsea.

  Vorige week verzocht Henk ten Cate, nadat hij persoonlijk door Chelsea was benaderd, de clubleiding van Ajax om met Chelsea in onderhandeling te treden. Na intern beraad is Ajax op dat verzoek ingegaan.

  Het is nu aan Chelsea en Henk ten Cate om hun onderlinge contacten af te ronden en de overgang definitief te maken. Ajax verwacht dat dit niet lang op zich zal laten wachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s