Terugkijken (en genieten) op vorig seizoen in Spanje

Youtube is een van de beste uitvindingen van het Internet tijdperk. Vooral voor de sportliefhebber kan het een haast onuitputtelijke bron van plezier zijn. Zo kwam ik via een Spaanse voetbalblog op dit filmpje met beelden van het krankzinnige slot van het afgelopen Spaanse voetbalseizoen. Geweldig genieten voor de Real Madrid fan.

We zien achtereenvolgens:

  • Doelpunt van Ruud tegen Valencia na een aanval over vele schijven. Voor velen (Madrid fans waarschijnlijk) de mooiste goal van hat afgelopen seizoen in Spanje.
  • Sergio Ramos koppend scoren na vrije trappen van Becks tegen Valencia (31e speeldag, 2-1 winst) en bij Bilbao (32e speeldag, 1-4 winst).
  • De thuiswedstrijd tegen Sevilla. De 33e speeldag. Hier ging Madrid echt in de titel geloven. Bij winst zou Sevilla de kop overnemen en de ploeg nam ook brutaal de leiding met een geweldige goal van Maresca. Op dat moment stapte ik net de plaatselijke Ierse pub binenn waar de wedstrijd op groot scherm werd vertoond. Not good times. In de tweede helft wist Madrid echter langszij te komen onder leiding van een geniale invalbeurt van Guti. Ik was in de pub blijven sitten (in m’n eentje) en zat daar inmiddels met een stomme grijns aan een Spa rood te slurpen. Good times. Dit was de start van een opmerkelijke serie comebacks en ontsnappingen die uiteindelijk tot het kampioenschap zouden leiden.
  • Want daarna zien we Sobis een late gelijkmaker scoren in Camp Nou op de 34e speeldag, waardoor Barcelona de koppositie aan Real Madrid moest afstaan. Madrid won namelijk thuis wel van Espanyol ondanks lang achter te hebben gestaan vanwege een sublieme hattrick van Pandiani. Beide ploegen hadden toen op evenveel punten, maar Madrid stond nu bovenaan vanwege het betere onderlinge resultaat.
  • En ze blijven aan kop na de 35e speeldag, dankzij opnieuw winst in de laatste minuten. Ditmaal bij Recreativo de Huelva door een goal van Roberto Carlos (2-3). Barcelona had eerder al de lastige uitwedstrijd bij Atletico Madrid met 0-6(!) gewonnen.
  • Beide ploegen winnen dan hun volgende wedstrijd (geen beelden).
  • De voorlaatste speeldag kent dan de een dramatische wending. Vlak voor tijd staat Barcelona thuis 2-1 voor tegen Espanyol (we zien Messi scoren) en Real Madrid achter bij Zaragoza (2-1). Dit zou betekenen dat de Catalanen met een voorsprong van drie punten de laatste speeldag in zouden gaan. Ik zat op dat moment op een bruiloftsfeest via mijn mobieltje de tussenstanden te checken en had alle hoop al opgegeven. Echter ineens kreeg ik allemaal smsjes binnen die mij feliciteerden met de uitslagen. Ik begreep er weinig van, maar een paar berichtjes later was het me duidelijk geworden. In de laatste minuut had Ruud in Zaragoza gelijk gemaakt. Dertig seconden later scoorde Tamudo op zijn beurt in Barcelona de gelijkmaker. Binnen een halve minuut was de ranglijst weer volledig omgegooid. Madrid stond weer bovenaan en zou kampioen worden als het in op de laatste speeldag evenveel punten zou halen als Barcelona.
  • Maar op de laatste speeldag kwam Mallorca verrassend op voorsprong in het Bernabeu, terwijl Barcelona over Nastic heen walste (0-5). De titel leek naar Barcelona te gaan. Echter, in de tweede helft wist Real Madrid toch weer terug te komen dankzij goals van Reyes (2) en Diarra. Na jaren zonder prijs was Real Madrid weer landskampioen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s