EK Honkbal – Wie houdt Nederland tegen?

 

Na de verrassende uitschakeling van Italië op het EK Honkbal, rest de vraag: wie houdt Oranje van de titel af? De laatste decennia streden Italië en Nederland om de Europese titel. Dit jaar is het anders.logo-ek-honkbal.jpg

Italië heeft namelijk de boot gemist en speelt niet meer mee om de Europese titel. In poule B redde de Azzurri het niet tegen Groot-Brittannië, Spanje en Frankrijk. Nederland, de andere gedoodverfde favoriet, won alle wedstrijden in de poule en is nu – nog meer dan voorheen – de te kloppen ploeg op dit EK. En daarmee de kanshebber op het enige Olympische ticket dat er te verdienen is. Met Oranje hebben zich Duitsland en Zweden geplaatst voor de finaleronde. Deze finaleronde zal vanaf vrijdag worden gespeeld. Vandaag wordt door de verliezers gespeeld om de plaatsen 7 t/m 12.

In die finaleronde, die bestaat uit drie wedstrijden voor elke ploeg, wordt niet meer tegen de ploegen gespeeld die in dezelfde voorronde/poule zaten. De punten uit de poule worden wel meegenomen. Dit betekent dat Nederland niet meer speelt tegen Duitsland en Zweden. Nederland en Groot-Brittannië hebben de leiding in de finaleronde en hebben 4 punten of, zoals dat in het honkbal wordt aangegeven: 2 uit 2 (2 gewonnen uit 2 wedstrijden). Duitsland en Spanje hebben 1 uit 2 en Zweden en Frankrijk 0 uit 2.

Het wedstrijdschema ziet er dan als volgt uit in deze finaleronde:

Vrijdag 14/9:

 1. Nederland-Frankrijk
 2. Duitsland – Spanje
 3. Zweden – Groot-Brittannië

Zaterdag 15/9:

 1. Frankrijk – Zweden
 2. Spanje – Nederland
 3. Groot-Brittanië – Duitsland

Zondag 16/9

 1. Duitsland – Frankrijk
 2. Zweden – Spanje
 3. Nederland – Groot-Brittannië

Ik houd jullie op de hoogte…..

Advertenties

One thought on “EK Honkbal – Wie houdt Nederland tegen?

 1. Ik zie dat ik me niet aan mijn woord heb gehouden en jullie niet op de hoogte heb gehouden. Zoals inmiddels bekend verondersteld mag worden, Nederland is kampioen geworden! En heeft zich daarmee geplaatst voor Peking.

  Na op vrijdag Frankrijk een verschrikkelijke zeperd te hebben gegeven, had de Nederlandse ploeg het lastig tegen het taaie Spanje. Nederlande wankelde maar sleepte uiteindelijk toch een kleine overwinning uit het vuur. Na 11 innings was het 10-8 en moesten de Spanjaarde afdruipen.

  Op zondag restte het duel met GB en ook dit duel leverder uitieindelijk niet al te veel moeite op. Nederland won gemakkelijk en plaatste zich zodoende wederom voor de OS! Op naar Peking!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s