Engeland – Rusland (live!)

Goed, om me nog een teleurstelling als die van afgelopen zaterdag te besparen, vandaag geen “live” verslag van FC Spanje – Letland. Ik ben voor de tv gaan zitten, laptop op schoot, om naar Engeland – Rusland te kijken op de BBC. Is toch ook eens leuk om dit truukje eens te proberen bij een wedstrijd die ik daadwerkelijk ook echt kan zien.

20:56 De volksliederen. Blijft toch machtig om een stadion vol Engelse fans “God Save the Queen” te horen zingen.

De Engelsen spelen met dezelfde 11 die afgelopen zaterdag Israël met 3-0 versloegen en heel Engeland weer het idee hebben gegeven dat ze het EK kunnen gaan winnen.

Engeland: Robinson, Richards, Ferdinand, Terry, Ashley Cole, Wright-Phillips, Barry, Gerrard, Joe Cole, Heskey, Owen.

Bij Rusland heeft Hiddink alleen maar spelers opgesteld die in de Russische competitie spelen (aldus Lineker). En ik ken er inderdaad geen. Ik ken volgens mij ook geen enkele Russische speler die buiten Rusland speelt (speelt Mostovoi nog ergens? Karpin? …Korneev?).

Rusland: Malafeev, Vasili Berezutsky, Ignashevich, Alexei Berezutsky, Aniukov, Bilyaletdinov, Zhirkov, Semshov, Sychev, Arshavin, Zurianov.

21:00 Kick off!

2e min Asharin gaat op rechts langs zijn mannetje en zet gevaarlijk voor. Barry werkt de bal met moeite tot corner. De corner levert niets op.

6e min Richards er nu vandoor op rechts, maar zijn voorzetten bereiken in eerste instantie eerst Heskey niet en in tweede instantie Owen niet. Het lever allemaal uiteindelijk een corner op.

7e min:GOAL! Engeland 1 – Rusland 0 De russen werken de corner slecht weg, de bal wordt opnieuw ingebracht en valt zo maar voor de vrijstaande Michael Owen. Die prikt zijn 39e goal voor Engeland er in. Beide BBC verslaggevers zijn helemaal in hun nopjes.

Eens kijken hoe meestercoach Hiddink met de vroege achterstand om gaat. Zel die ingrijpen? Of weer vertrouwen op hulp van de arbitrage (Zuid Korea, anyone?) of op zijn gigantische massel?

11e min: Owen zet Heskey alleen voor de keeper vrij met een leep steek balletje (mooi cliché!), maar Heskey schiet op de Russische doelman. De rebound valt voor de voeten van Owen, maar die glijdt uit voordat die de 2-0 in een leeg doel kan schieten.

13e min: De Russen komen toch wel makkelijk tot aan het doel van Robinson. Bilyaletdinov shiet van net buiten de 16 in het zijnet. Klinkt gevaarlijker dan het eigenlijk was.

15e min: Lange aanval van de Engelsen, de Russen komen niet in de buurt van de bal, maar het levert niets op.

17e min: Asharin lijkt na een lange bal vanuit het middenveld alleen door op de keeper te kunnen, maar hij verprutst die kans oor de bal slecht aan te nemen.

18e min: “Russia just can’t get the ball, Mark” “No, Barry and Gerrad are completely dominating this game”. Ja, maar als de Russen de bal hebben, komen ze wel steeds tot bi Robinson.

20e min: Waarvan akte. De Russen combineren weer makkelijk naar het Engelse doel en Zrianov scoort, maar het doelpunt wordt afgekeurd vanwege hands. Hiddink boos, maar het leek toch wel hands te zijn. Motson en Lawrenson zijn nu toch wel geschrokken.

21e min: Heskey zet voor, en SWP, vrij voor het doel, komt vrij zwak, hoog en naast het doel van de Russen.

Een herhaling genomen vanaf achter het Engelse doel laat zien dat het geen hands was, ook al wil Lawrenson dat niet toegeven. (“Wasn’t the clearest of angles”. M’n reet.) Het had gewoon 1-1 moeten zijn.

24e min: Nu zijn het de Engelsen die niet meer aan de bal komen. Robinson moet redden op een gevaarlijk afstandschot van Bilyaletdinov.

26e min: Overtreding van Terry op Zhirkov. Elke keer als de naam van die laatste door John Motson wordt genoemd, lijkt het alsof hij “jerk off” zegt.

30e min: Soort van belegering van het Engelse doel door de Russen. Levert niet meer dan een paar kleine mogelijkheden (maar geen kansen!). Het enige wat de Engelsen daar tegenover kunnen stellen zijn een paar lange hengsten richting Heskey. Totdat Joe Cole de bal op het middenveld oppikt, richting doel rent en van zo’n 30 meter de Russische keeper tot een redding dwingt.

32e min: GOAL! Engeland 2 – Rusland 0 Owen scoort weer. Een lange hengst richting Heskey wordt door de oud-Liverpool spits doorgekopt richting Owen, die vanaf het randje 16 de bal in het del schiet. Mooie goal.

Hiddink komt in beeld. “Well, he IS the master tactitcian, let’s see what he comes up with,” zegt John Motson. Ik ben ook benieuwd.

35e min: Voorzet van “Jerkoff” zwaait af en gaat rakelings voorlangs het doel van Robinson. Maar deRussen zijn een beetje uit het veld geslagen door de tweede goal van Owen.

40e min: The Master Tactician doet zijn eerste zet. Vijf minuten voor rust wisselt Hiddink Semshov voor Bystrov.

43e min: “God Save the Queen” schalt weer door New Wembley. Mooi.

45e min: Bij de BBC zijn ze vol lof over Engeland, maar zo goed is het allemaal niet. De twee goals vielen eigenlijk gewoon uit de lucht.

Rust.

In de studio vinden Lineker, Wright, Hansen en Shearer het ook allemaal “really really impressive.” Geef ze eens ongelijk, ze zijn natuurlijk al niet meer zoveel gewend. Ik ga even zappen.

Goed nieuws voor FC Spanje, Noord Ierland staat 2-1 achter bij het altijd lastige IJsland.

En dan nu een item over het WK voetbal voor vrouwen. Ik ga weer even zappen.

Op RTL4(!) komt de FC Oranje na 55 minuten voorlopig nog niet verder dan 0-0 tegen het machtige Albanië. En ik dacht dat Marco het lek boven had?

Rusland trapt af voor de tweede helft.

47e min: Weer combineert Rusland makkelijk naar Paul Robinson en Sychev schiet hard rakelings voorlangs. Dat scheelde bar weinig.

48e min: Jerkoff gaat op links langs Richards, zet de bal hard en laag voor, maar Sychev komt net te kort om de 2-1 binnen te glijden. Daarna brengt Gerrard de Russische keeper in enige moeilijkheden met een afstandschot.

53e min: Motson haalt nog even het vorige bezoek van Hiddink aan Wembley in herinnering, de 4-1 Engelse winst tijdens Euro2006. Hij moet wel even op ouwe glorie teren, want de Russen drukken en de 2-1 hangt in de lucht.

57e min: Motson is het met mij eens: “England are all over the place here!” Maar na veel gepiel in de 16 kunnen de Russen niet eens een schot op doel afvuren en Ferdinand peert de bal weg.

IJsland heeft met 2-1 gewonnen van Noord Ierland, waardoor het er op gaat lijken dat Denemarken als enige concurrent overblijft voor de FC Spanje in de race voor Euro2008.

60e min: Gerrard komt op vaanf het middenveld, stuurt Cole weg op links, die ondanks een slechte controle de bal voor het doel krijgt. Gerrard was doorgelopen, maar raakt de bal volledig verkeerd. Anders was het 3-0 geweest.

63e min: Nieuwe wissel door Hiddink: Sychev weg, Pauvlychenko er in.

Ondertussen in Tirana: Nederland weet Albanië na 72 minuten nog op 0-0 te houden.

Ondertussen op Wembley is wedstrijd tot een vrij matig niveau gedaald. Rusland wil wel, maar kan niet echt. Engeland kan niet en lijkt het ook niet echt te willen.

75e min: Crouch loopt zich war. Verder weinig spannends op het veld.

77e min: Mooie redding van Robinson. Goede combinatie van de Russen wat tot een schot leidt vanaf net binnen de 16, maar de Engelse doelman redt.

80e min: Heskey eruit en Crouch erin. Kherzakov erin voor Anhiakov. Kherzakov speelt voor Sevilla en ken ik, in tegenstelling tot wat ik zei in de inleiding.

84e min: Joe Cole alleen voor de keeper, maar hij neemt de bal gruwelijk slecht aan waardoor de verdediging terug kan komen. De kans gaat verloren en Engeland houdt er alleen een corner aan over.

85e min: GOAL! Engeland 3 – Rusland 0 De corner wordt slecht verwerkt door de Russen. De bal komt aan de zijkant bij Owen die Ferdinand in de 16 aanspeelt. Ferdinand gooit er zoweer een passeerbeweging uit en passeert de Russische doelman (die er niet goed uitzag, om nog maar weer eens een cliché van stal te halen) met een hard schot.

Lijkt er op dat Hiddink weer met 3 goals verschil klop gaat krijgen op Wembley.

Ondertussen heeft Nederland 3 punten gestolen uit Tirana door een geweldige goal van Van Nistelrooy in de 90e minuut. Attractief en dominant voetbal heet dat.

88e min: Laatste wissel van de wedstrijd: Phill Neville voor Joe Cole.

Blessuretijd: Engeland had nog een wissel. Publiekswissel voor Owen die door Downing vervangen wordt.

Einde wedstrijd.

Motson: “Well done England.”

Lineker: “Another allround good performance by England.”

Hansen: “An excellent performance.”

Shearer: “Just a great performance.”

Wright: “It’s been a fantastic performance.”

Ik: Enigszins geflateerde 3-0 overwinning voor de Engelsen.

Goed, ik ga de radio aanzetten en de verrichting van “La Roja” tegen Letland volgen. Het schijnt dat Xavi Spanje al op 1-0 heeft gezet, dus het kan niet zo slecht zijn, toch?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s