La Vuelta 07 – Mentsjov houdt stand en meer…

Gisteren een uitvoerig een overzicht gegeven van de eerste week van de Vuelta 07. Daarin onder meer de vraag of de heer Mentsjov de druk zou aankunnen. Gisteren bewees hij dat hij in ieder geval 1 dag de last van het Amarillo aankon. En hij deed zelfs meer….

De Rus won namelijk de etappe met aankomst bergop naar het skioord Arcalis in Andorra. In de finale versloeg hij in de sprint zijn mede-koplopers. Het groepje van 8 bestond voornamelijk uit de reeds eerder genoemde mede-favorieten Evans en Sastre en outsiders (Sanchez en Efimkin). De overigen spelen vermoedelijk geen rol van betekenis voor de eindoverwinning (Igor Anton van Euskatel, Piepoli en Beltran). Outsiders als Karpets en Devolder hadden eerder in de klim moeten passen en lijken daarmee definitief uitgeschakeld voor de eindoverwinning.

Mentsjov liet in de slotklim zien bestand te zijn tegen het aanvallende geweld van de erkende berggeiten. Niemand kwam weg uit het groepje, ondanks diverse pogingen van onder meer Piepoli, Sastre, Beltran en Sanchez. In de laatste kilometers haalde het groepje de overblijvers van “de vlucht van de dag” in. Een omvangrijke kopgroep, met daarin de Nederlander Stef Clement, reed lange tijd vooruit, maar geen van hen hield het vol tot het einde, ondanks erkende namen als Gómez Marchante (Saunier Duval) en “de kleine prins” Damiano Cunego (Lampre).

Vandaag is een rustdag en kunnen de mannen zich “herpakken”. Hopelijk voor Sastre en de andere concurrenten van Mentsjov, ‘breekt’ deze rustdag het ritme van de Rus, zodat zij de komende weken nog tijd goed kunnen maken. Woensdag is echter een niet al te moeilijke dag, met een klim van de 3e en 2e categorie, de laatste op 100 km van de aankomst. Niet al te moeilijk zou je zeggen en dus weer mogelijkheden voor de sprinters of een vroege vluchtpoging van wat Spanjaarden uit kleinere ploegen die voor eigen succes kunnen gaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s