IJsland – Spanje (LIVE)

Terwijl in Spanje alle aandacht van de sportliefhebber en de sportpers momenteel naar de verrichtingen van het Spaans nationale team op het EK basketbal gaat, is de FC Spanje afgereisd naar het verre IJsland om zich te proberen te kwalificeren voor het EK voetbal van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland.

Een live verslag van de wedstrijd zal hier te volgen zijn.

Spanje is de kwalificatie niet zo sterk begonnen met nederlagen in Zweden en Noord Ierland(!). Deze twee ploegen leiden ook de groep, Spanje en Denemarken volgen op de 3e en 4e plaats. De FC Spanje moet dus winnen om een goed uitzicht op het EK van volgend jaar te blijven houden.

De opstellingen:

IJsland: Arason; Steinsson, R. Sigurdsson, Ingimarsson, Hreidarssen; Vidarsson, Hallfredsson, H. Sigurdsson, Arnason; Gudjonsson en Thordvaldsson.

Volgens as.com zijn dit 1 keeper, 6 verdedigers, twee middenvelders en twee aanvallers. Whatever, ik ken alleen Gudjonsson.

FC Spanje: Casillas; Sergio Ramos, Juanito, Marchena, Pernía; Xabi Alonso, Xavi; Joaquín, Silva; Villa en Torres.

Alonso en Xavi zullen voor het voetbal moeten zorgen. Silva en Joaquin voor de dreiging vanaf de zijkant. Ziet er op papier erg goed uit, nu maar afwachten of dat op het veld ook zo zal zijn.

Eerder op de dag heeft Noord Ierland verloren in Letland. Gunstige uitslag voor de Spanjaarden. Bij winst gaan de de Ieren voorbij en bij een gunstige uitslag van Zweden – Denemarken, ligt zelfs de eerste plaats van de groep voor het grijpen.

Nederland staat overigens 2-0 voor tegen Bulgarije, dankzij Madrileense goals van Sneijder en Van Nistelrooy.

De spelers komen het veld op. Alle Spanjaarden dragen als eerbetoon de naam van Antonio Puerta op de shirt. Na de volksliederen wordt nog een speciaal stuk muziek ter ere van de overleden international gespeeld. De spelers FC Spanje spelen ook met een rouwband om.

In Nederland wordt Wesley onder luid applaus vervangen door een van zijn voorgangers bij Madrid, Clarence. Momenteel ben ik erg fan van Wesley. Laat hem vooral deze vorm vast houden!

22:02 Kick off!

Zoals bij het vorige live verslag, moet ik het vandaag weer doen met het geluid van de radio van de Cadena Ser. Helaas geen beelden van deze wedstrijd kunnen vinden.

Oja, Steinsson speelt natuurlijk bij AZ. Ik ken twee spelers van Ijsland.

3e min: Vrije trap voor Spanje. Villa schiet direct op doel en de keeper werkt de bal tot corner met een geweldige redding.

8e min: Geel voor Pernia na een harde overtreding. De speler is geschorst voor de volgende wedstrijd. Gudjonsson neemt de vrije trap en Thorvaldsson kopt helemaal alleen bij de eerste plaats naast. Eerste IJslands gevaar. Overigens is Gudjonsson niet de speler van Barcelona (da’s Gudjohnsen). Ik ken dus toch maar één Ijslander.

10e min: De radioverslaggever heeft het niet makkelijke met alle “-sons”.

13e min: Spanje gebruikt alleen maar de lange bal en slaat het middenveld over. Hier is opa Aragones niet blij mee en hij lat dit duidelijk merken aan zijn spelers.

19e min: Rode kaart voor Xabi Alonso. Alonso gaat op Hallfredsson staan en wordt uit het veld gestuurd op aanwijzingen van de grenscrechter. FC Spanje maakt het zich weer lastig. Want waarom makkelijk doen als het moeilijk kan?

20e min: Gudjonsson schiet naast van vlak voor het doel. Spanje wankelt. Albelda loopt zich warm om het ontstane gat op het Spaanse middenveld op te vullen.

Er is ook goed nieuws voor Spanje. Zweden is tegen Denemarken niet verder dan 0-0 gekomen. Spanje kan dichterbij komen, moeten ze wel winnen vanavond.

Nederland heeft met 2-0 gewonnen van Bulgarije.

25e min: Albelda maat zich klaar om in te vallen.

Xabi Alonso is weer het schoolvoorbeeld van de Spaanse international. Altijd goed in vorm voor zijn club, maar vrij ongelukkig zodra hij voor zijn land uit komt. Eentje in de lange lijst: Valeron, Caminero, de andere Xavi, Guerrero…

26e min: Albelda komt in het veld voor Pernia. Een middenvelder voor een verdediger. Aragones gaat dus verder met drie verdedigers.

28e min: Kopbal van Thorvaldsson, redding van Casillas. FC Spanje in moeilijkheden en de eerste vergelijking met het Spaans basketbalteam worden al gemaakt op de radio. De ene ploeg is inderdaad wereldkampioen, de ander lijdt tegen Ijsland.

30e min: De centrale verdedigers van Spanje maken een zeer zwakke indruk.

31e min: Kopbal van Sergio Ramos die bijna voor de 0-1 zorgt. Eindelijk weer een teken van leven van de FC Spanje.

35e min: Gele kaart voor Gudjohnson.

36e min: Individuele actie van Fernando Torres, gevaarlijk schot die weer spectaculair gered wordt door de Ijslandse keeper. Spanje lijkt hersteld van het slechte begin en van de rode kaart van Alonso.

39e min: GOAL! Ijsland 1 – Spanje 0. Gudjonson gaat er van door op rechts, zet de bal voor en Hallfredsson kan vrij de 1-0 binnen koppen. Zie mijn opmerking bij de 30e min.

Het is allemaal zo voorspelbaar, het falen van FC Spanje. Ik kan er bijna niet meer warm of koude van worden.

Italië – Frankrijk eindigt op 0-0.

43e min: Sergio Ramos kopt naast na een corner. Alleen uit corners en vrije trappen kan Spanje nog gevaar stichten.

Er wordt één minuut extra speeltijd bijgeteld.

44e min: Villa scoort, maar er was daarvoor al afgefloten voor zijn buitenspelpositie.

46e min: Rust. Alle Spanjaarden komen klagen bij de scheidsrechter, maar het is volgens mij echt niet zijn schuld dat ze zo slecht voetballen.

Rust: Iniesta blijft op het veld om warm te lopen. Maar wie haal je er uit? Bijna alle spelers hebben goede verdiensten gemaakt om gewisseld te worden.

46e min: Zonder wissels gaat de tweede helft van start. Naast Iniesta lopen nu ook Luis Garcia, Angulo en Pablo zich warm.

48e min: Schot naast van Joaquin na een actie met Xavi. Men lijkt in ieder geval de intentie te hebben om er nog iets van te maken.

49e min: Gevaarlijke counter van IJsland die met pijn en moeite door de Spaanse verdediging wordt verwerkt.

54e min: Gevaarlijke voorzet van Silva, maar de IJslandse verdediging werkt weg voordat Villa gevaarlijk kon worden. Iniesta staat klaar om te vallen.

55e min: Goede aanval opgezet door Torres en Villa, maar op het laatst begrijpen de twee aanvallers elkaar niet goed en verdwijnt het gevaar.

56e min: Iniesta komt in het veld voor Torres, die volgens de radiomannetjes tot nu toe de beste speler van FC Spanje was.

59e min: Spanje drukt IJsland terug op haar helft. Dit belooft veel, al moe Spanje blijven oppassen voor de counters van de thuisploeg.

Torres schijnt al 13 maanden niet voor FC Spanje te hebben gescoord. Goede wissel dan toch, als je het mij vraagt.

En IJsland heeft al een jaar geen officiële wedstrijd meer gewonnen. Laatste overwinning was tegen Noord Ierland (die later weer van Spanje wonnen).

61e min: Er voetbalt maar een ploeg. Maar ja, de andere ploeg staat wel voor en hoeft niet zo nodig meer.

65e min: Foutje van Marchena, Thorvaldsson alleen door op de keeper, maar Casillas redt. Zie mijn opmerking bij de 59e min.

67e min: Aragones bereidt de laatste wissel voor. Luis Garcia staat klaar om in te vallen.

70e min: Ijsland komt niet meer over de middellijn (maar denk aan mijn opmerking bij de 59e min). Wissels: Joaquin wordt vervangen door Luis Garcia en bij Ijsland komt Skulasson voor Viddarson.

71e min: Casillas moet weer de 2-0 redden bij een counter van Gudjonsson. Ondertussen heeft Spanje in de tweede helft nog niet op doel geschoten.

75e min: Trieste prestatie van Spanje in Ijsland. Zelfs met 10 man zou IJsland geen probleem moeten zijn voor een land wat zich altijd tot de grote van Europa denkt te wanen.

77e min: Schot van Villa. Naast.

78e min: Gudjonsson er uit en Adalsteinsson er in voor IJsland.

80e min: Spanje dwingt een serie corners af. De gelijkmaker moet toch vallen, zou je denken.

82e min: Ingestudeerde Spaanse vrije trap van Xavi. de bal komt terecht bij Silva op de penaltystip, maar zijn schot gaat naast.

84e min: Luis Garcia wil een penalty hebben, maar de scheids fluit niet. Was vergeten dat Luis Garcia mee deed. Zijn enige actie tot nu toe is dus zich laten vallen in de 16. Tja, met zulke spelers verdien je misschien ook wel te verliezen.

86e min: GOAL! Ijsland 1 – Spanje 1. Iniesta wordt door Luis Garcia (maar goed dat die mee doet!) vrijgezet alleen voor de keeper en maakt de lang verwachte en verdiende gelijkmaker. Iniesta scoorde in Spanje tegen IJsland ook de late 1-0. Nog drie minuten plus blessuretijd om de winst te proberen te halen.

 

88e min: Laatste wissel voor Ijsland: Bjornsson voor Thorvaldsson.

89e min: Spanje blijft ballen hoog voor de pot gooien, ondanks dat dat al 89 minuten totaal nutteloos is gebleken.

90e min: Gevaarlijke vrije trap voor Ijsland die voorlangs gaat. Drie minuten extra tijd.

Einde wedstrijd. IJsland 1 – Spanje 1.

 • 1-0 Hallfredsson (39′)
 • 1-1 Iniesta (86′)


De Spaanse spelers geven in interviews aan dat de scheids ze heeft benadeeld. En ja, afgaand op het verslag had hij misschien wat meer gele kaarten aan IJslanders kunnen geven. Maar dat neemt niet weg dat een voetballand als Spanje nooit zo veel problemen mag hebben met IJsland om uiteindelijk blij te izjn met één puntje!

Het goede nieuws zijn de uitslagen van Noord Ierland en Zweden, waardoor Spanje opschuift naar de tweede plaats in de groep. Met nog 4 wedstrijden, waarvan 3 in Spanje, zijn de kansen om Euro2008 te halen toch nog redelijk goed. Konden we dat maar ook over het vertoonde spel zeggen.

Zweden 		8 6-1-1 19
Spanje 		8 5-1-2 16
Noord Ierland 	8 5-1-2 16
Denemarken	7 3-2-2 11
Letland 	7 2-0-5 6
IJsland		8 1-2-5 5
Liechtenstein 	8 1-1-6 4

Komende woensdag Spanje-Letland, Denemarken-Liechtenstein en IJsland-Noord Ierland.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s