De Soap van de week – mag ie blijven of niet?

Sinds enkele dagen wordt er driftig gespeculeerd en gesproken over het vertrek van voorzitter Van den Dop bij de FC Utrecht. De RvC wilde van hem af en ontsloeg hem, de sponsor wil dat ie blijft. Vandaag deed de rechter in kort geding uitspraak. Ik citeer van www.voetbalprimeur.nl:

Van Dop wint kort geding van RvC

Jan Willem van Dop heeft het kort geding gewonnen tegen zijn ontslag bij FC Utrecht. Op de rechtbank van Utrecht bepaalde de voorzieningenrechter dat hij binnen twaalf uur weer in functie moet zijn. De uitspraak heeft als gevolg dat de Raad van Commissarissen opstapt.

De rechtbank oordeelde tevens dat de benoeming van Broos Schnetz als interim-voorzitter niet rechtmatig is, hetgeen betekent dat hij net als de RvC per direct moet terugtreden.

“Tsjonge, wat ben ik blij. Vrijdag weer lekker aan het werk”, liet Van Dop in een eerste reactie opgetogen tegenover de pers weten.

Op 3 september werd Van Dop door de Raad geschorst en op non-actief gesteld. Deze beslissing wist het bestuurslid nu met succes aan te vechten. Een uitgebreide motivering van het vonnis zal op vrijdag 14 september bekend worden gemaakt.

Mogelijk dat de Utrechtse insiders zich verder kunnen uitlaten over deze zaak?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s