Tweede speeldag in Spanje

Tweede speeldag is voorbij in de Primera Division. Dit is wat er gebeurde:

Levante – Murcia 0-0
De slechtste wedstrijd van het weekend eindgide zoals het begon, met de brilstand op het bord.

Zaragoza – Racing 1-1
Racing zet de goede lijn van afgelopen week (de 0-0 thuis tegen Barcelona) door en scoort een puntje bij Zaragoza. Zaragoza werd een paar weken geleden nog gezien als een van de belangrijkste kandidaten voor Europees voetbal en misschien zelfs Champions League (het pselersmateriaal is er in ieder geval: D’Alessandro, Aimar, Milito, Oliveira), maar daar is na de eerste twee wedstrijden nog weinig van te zien. De van Milan geleende Braziliaan oliveira scoorde de gelijkmaker, voorkwam de tweede nederlaag en haalde het eerste punt binnen voor de thuisclub.

Barcelona – Athletic 3-1
Na de teleurstellende 0-0 van vorige week, was het zaak voor Barcelona om orde op zaken te stellen en drie punten binnen te halen, indien mogelijk ook met goed spel. Dat lukte deels. Tijdens een goede eerste helft zorgde Ronaldinho persoonlijk voor een 2-0 voorsprong uit een vrije trap en een strafschop (erg makkelijk gegeven door de scheidsrechter).

De tweede helft liet echter weer het Barcelona van vorige week zien, traag en zodner ideeën. Athletic kwam op 2-1 en dreigde nog voor de gelijkmaker te gaan toen het arbitrale trio een schot van Touré tot doelpunt promoveerde terwijl de bal via de lat op (en niet over) de lijn had gestuiterd.

Bij Barcelona maakte supertalent Giovanni zijn debuut. De nieuwe Messi, wordt die genoemd, ook al is Messi zelf pas 20 geworden. Frenkie kreeg verder nog hulp bij het maken van de opstelling: door de blessure van Etoo mocht Henry beginnen. Ook Deco deed dit keer vaanf het begin mee.

Getafe – Recreativo 1-1
Recreativo leek met een doelpunt vlak voor tijd de 3 punten mee naar Huelva te gaan nemen, maar in blessuretijd kopte Manu de gelijkmaker binnen voor de mannen van Laudrup.

Almeria – Valencia 1-2
Het gepromoveerde Almeria verraste vorige week met een 0-3 overwinning bij Deportivo en was gisteren opnieuw dichtbij een stunt. Maar toen de 2-1 in de lucht leek te hangen, scoorde Moretti voor Valencia de 1-2. Bij Valencia was het spel weer slecht maar was de overwinning broodnodig na de 0-3 zeperd tegen Villareal vorige week

Valladolid – Deportivo 2-2
De tijden van SuperDepor zijn definitief voorbij. Na 0-3 verloren te hebben van promovendus Almeria ind e eerste week, gingen de Galiciërs tegen Valladolid (ook et gepromoveerd) weer bijna onderuit. Twee maal kwam Valladolid op voorsprong en tweemaal wist Depor (onverdiend) gelijk te maken.

Betis – Espanyol 2-2
Lange tijd zag het er slecht uit voor Betis. Luis Garcia had Espanyol op 0-2 gezet en miste de kans op de 0-3. Maar vlak voor tijd trok Betis binnen 1 minuut de wedstrijd gelijk.

Atletico – Mallorca 1-1
Na (weer) een zomer van grote aankopen en goede wedstrijden tijdens het voorseizoen, dacht met bij Atletico dat men (weer eens) dit jaar om de grote prijzen mee te kunnen doen. Twee wedstrijden later lijkt het (weer) een teleurstellend jaar te gaan worden. Speelden de rood-witten vorige week nog een redelijk goede wedstrijd tegen Real Madrid, gisteren werd met thuis veel moeite nog een punt gered tegen Mallorca. Het slechte spel heeft de trainert Aguirre al gelijk bergen kritiek bezorgd. Vooral het niet binnenhalen van Riquelme voor het verstrijken van de transfer periode wordt hem verweten. Extra pijnlijk is dat de verloren zoon Fernando Torres zijnd raai gevonden lijkt te hebben bij Liverpool en, verlost van de druk die hij bij Atletico voelde, de sterren van de hemel speelt in Engeland.

Toch denk ik dat er genoeg goede spelers binnen zijn gehaald (Forlan, Simao, Reyes, Raul Garcia) om dit jaar serieus voor Europees voetbal te gaan.

Villareal – Real Madrid 0-5
Hier heb ik al uitgebreid over verteld. Al met al een zeer positief begin van het seizoen voor Real Madrid. Hierdoor wordt nu met groot optimisme naar de rest van het seizoen gekeken, iets wat een paar weken geleden nog ondenkbaar was. Bij Villareal zullen gebruik maken van het extra weekje rust (volgend weekend Ek kwalificatie wedstrijden) om de wonden te likken. Ik vermoed dat men zich goed zal herstellen van deze klap en dit seizoen toch bovenin mee zal draaien om Europees voetbal.

Osasuna – Sevilla uitgesteld
Wedstrijd uitgesteld omdat Sevilla vrijdag de Europese Super Cup moest spelen en vanavond de return van CL voorronde tegen AEK moet inhalen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s