Villareal – Real Madrid (“live”)

Ik ga proberen om een semi-live verslag uit te brengen van Villareal – Real Madrid. Zie het als een experiment, warvan ik niet zeker weet of het een goed resultaat zal opleveren. Ik kan de wedstrijd immers niet zien en moet afgaan op het radio verslag van de Spaanse Cadena Ser.

21:00 Beide ploegen komen op het veld gehuld in het Sevilla shirt van de overleden Antonio Puerta. Voor de aftrap wordt een minuut stilte gehouden.

De opstellingen:

Villareal: Viera; Javi Venta, Fuentes, Cygan, Capdevila; Josico, Senna, Pires, Cazorla; Rossi & John Dahl Tomasson(!)

Real Madrid: Casillas; Sergio Ramos, Metzelder, Cannavaro, Drenthe; Diarra, Sneijder, Guti, Robinho; Van Nistelrooy & Raúl

Bij Madrid spelen dezelfde spelers als tijdens de winst tegen Atletico vorige week, toen er zelfs redelijk tot goed werd gespeeld. Alleen Metzelder speelt voor de geblesseerse Pepe in het centrum van de verdediging samen met de FIFA Wereld Voetballer van het Jaar 2006.

Villareal is ook ongewijzigd na de 0-3 winst op en afdroging van Valencia en heeft, terug gaand naar vorig seizoen, de laatste 9 wedstrijden op rij gewonnen.

1e min: Dit begint voor Real Madrid net als vorige week tegen Atletico, toen Aguero na 1 minuut al had gescoord. Pires doet het hem bijna na, maar Casillas weet zijn schot knap te keren.

8e min: Guti wordt bij elk contact op een fluitconcert getrakteerd. Schijnbaar omdat hij een aantal jaren gelden de spelers van Villareal voor “paletos” (domme boeren) had uitgemaakt. Krijg verder nog niet zoveel informatie van de radio, Villareal heeft het meeste van de bal maar er gebeurt nog weinig.

13e min: Raúl wil een penalty hebben, maar de scheids laat doorspelen. Volgens de radiomensen was er niets aan de hand.

14e min: Robinho raakt de buitenkant van de paal, na een assist van Ruud van Nistelrooy. Ondertussen hebben de analisten in de radiostudio ruzie over het spel van Madrid, of het nu wel of niet beter is dan vorig jaar onder Capello. Tja, dat is nu nog moeilijk te zeggen, maar Capello werd wel kampioen, dat moet Schuster nog maar zien te halen.

15e min: De wedstrijd is “muy bonito” zegt de Cadena Ser. Ik dacht, ik meld het maar even.

16e min: Sneijder speelt op links, Robinho op rechts en Guti en Diarra centraal op het Madrileens middenveld. De heren radioverslaggevers zijn erg onder indruk omdat Wesley al twee keer op doel geschoten heeft en elke keer met een ander been. Dat is die Ajax-opleiding, denk ik.

Ondertussen scoort Mallorca 0-1 in Madrid tegen Atletico. En bij die ploeg dachten ze juist dit jaar weer een rol van betekenis te gaan spelen.

21e min: Guti zet Raul alleen vrij voor de keeper, maar de aanvoerder schiet de bal tegen de borst van Viera, die zo de 0-1 voorkomt.

Met het voorlopige verlies van Atletico zou die ploeg trouwens onderaan staan na twe wedstrijden. En dankzij de (voorlopige) winst is Mallorca de nieuwe virtuele koploper.

25e min: Weinig gebeurd, alleen een schot van Robert Pires naast het doel van Casillas.

27e min: Raul gaat naar de linkerkant, zodat Sneijder achter Van Nistelroy gaat spelen. Lijkt me een slimme zet van Schuster.

34e min: Tomasson wil een penalty nadat Metzelder hands zou hebben gemaakt. Niets aan de hand zegt de scheidsrechter.

35e min: Tomasson is alleen door op de keeper, maar Casillas is eerder bij de bal.

38e min: GOAL! Villareal – Real Madrid 0-1 Doelpunt van Raul. Schitterende lange pass van Sneijder over 30 meter, zodat Raul de bal alleen maar simpel langs de keeper hoeft te tikken.

Met deze goal staat Raul nu tweede op de topschutterslijst van Real Madrid aller tijden, achter Di Stefano.

40e min: Tomasson verliest de bal aan Metzelder voordat de Deen echt gevaarlijk kan worden. Met John Dahl in de spits hoeft de Madrileense zich volgens mij weinig zorgen te maken. Het zou toch wat anders zijn als Forlan daar nog rond zou lopen.

42e min: Raul denkt de 0-2 te gaan scoren na een steekbal van Robinho, maar Viera haalt net op tijd de bal weg.

44e min: Cazorla breekt weer door op rechts (Drenthe, Drenthe toch) en schiet net naast. Geen sterke wedstrijd van Royston. Al het gevaar van Villareal komt over zijn kant.

45e min: Cazorla gaat weer voorbij Drenthe, legt terug maar Rossi schiet recht op Casillas.

Rust: Iedereen de kleedkamers in, alleen Gabriel Heinze blijft op het veld om warm te lopen. De Argentijn lijtk na de rust zijn debuut te gaan maken en Drenthe mag waarschijnlijk in de rust gelijk gaan douchen.

Alle analisten loven het betere spel (beter dan vorig jaar) van Real Madrid. Alleen Del Bosque is nog niet helemaal overtuigd, en terecht, na twee wedstrijden kun je daar nog niet heel veel over zeggen. Boveiden is Villareal ook dreigend geweest.

Wel heeft Del Bosque de neiging in zijn analyses altijd de boel een beetje af te zeiken. Alsof er sinds zijn vertrek niemand ooit iets goeds gedaan heeft bij Madrid. Een beetje jammer.

46e min: De tweede helft begint als de eerste. Nu is het Tomasson die de reflexen van Casillas op de proef stelt. Casillas tikt de bal corner.

47e min: GOAL! Villareal – Real Madrid 0-2. Wesley Sneijder krult een vrije trap in het doel van Viera en zet de 0-2 op het scorebord. Tweede goal in twee wedstrijden voor Wesley (net als voor Raul).

49e min: GOAL! Villareal – Real Madrid 0-3. Ruud van Nistelrooy breekt door de verdediging van Villareal na een steekbal van Sergio Ramos en faalt niet alleen voor de keeper. De wedstrijd is beslist.

Bij het vieren trekt Sergio Ramos zijn shirt omhoog (maar niet uit!) om een tekst ter ere van de overleden Puerta (oud-teamgenoot en goede vriend van Ramos) te laten zien (“Hermano no te olvidamos”). De scheids laat hem de gele kaart zien. Duidelijk een geval van geen gevoel voor de wedstrijd hebben van de arbiter.

52e min: Villareal probeert nog iets te redden en brengt meer vuurkaracht het veld in: Guille Franco en Matias Fernandez (aka Matigol) komen in het veld voor Josico en Rossi.

55e min: Wedstrijd gespeeld, ik vrees dat ze bij de radio nu gaan overschakelen naar de wedstrijd van Atletico, waar nog wel enige spanning is.

57e min: Heinze komt het veld in, maar niet zoals verwacht voor Drenthe. Raul heeft zijn taak volbracht en mag gaan rusten. Drenthe zal wel naar voren opschuiven, naar linksbuiten en Sneijder zal nu vast achter Van Nistelrooy gaan spelen.

De ongeslagen reeks van Villareal (19 wedstrijden zonder verlies, waarvan de laatste 9 allemaal gewonnen) gaat ten einde komen. Gek genoeg was de laatste nederlaag van Villareal ook een 0-3. Toen was dat tegen Getafe, onder leiding van Bernd Schuster!

58e min: Fuentes kopt de bal net naast, maar niemand wordt er echt warm of koud van.

Real Madrid is nu de nieuwe virtuele koploper.

65e min: Weinig aan de hand in Villareal, de wedstrijd bloedt langzaam dood. Ondertussen maakt in Madrid Reyes zich klaar om in te vallen. Voor dat hij in het veld komt, trekt hij een Sevilla shirt met het rugnummer van Puerta aan onder zijn Atletico shirt.

SMSje van mijn vriend Frank: “Laat ze (Ruud & Wesley) volgende week ook eens voor Oranje scoren!”

66e min: Cani komt in het veld voor Pires.

68e min: Robinho schiet op de keeper, terwijl hij de bal ook af had kunnen geven op Ruud of Guti die in een betere positie klaar stonden om binnen te schieten. Maar gezien de stand maakt niemand zich echt druk.

70e min: Guti lanceert Drenthe op links, Royston haalt de achterlijk, maar zijn voorzet gaat tussen Van Nistelrooy en Robinho in.

Dit lijkt me het ideale moment voor Schuster om wat speeltijd aan zijn reserves te geven; Baptista, Soldado, Saviola of Gago kunnen de minuten goed gebruiken.

71e min: Matigol schiet net naast van net buiten de 16.

72e min: GOAL! Villareal – Real Madrid 0-4. Tweede goal van Wesley Sneijder. Razendsnelle counter van Madrid, opgezet door Sneijder. De bal eindigt bij Guti die de bal in de 16 lijkt te gaan spelen. Hij legt de bal echter terug op de opkomende Sneijder die de 0-4 binnen schiet.

Sneijder is op dit moment topscorer in de Primera Division.

77e min: Schuster leest ook deze site: Baptista en Gago komen in het veld voor Sneijder en Diarra.

78e min: Guti blijft met paasjes strooien. Nu vindt hij Baptista die de bal naast het doel van Viera schiet.

79e min: GOAL! Villareal – Real Madrid 0-5. Nieuwe uitbraak van Madrid, ditmaal opgezet en afgemaakt door Guti.

Ondertussen maakt Pernia eindelijk gelijk voor Atletico tegen Mallorca (1-1).

81e min: Blijft het bij 5? Redt Villareal nog de eer met een troost treffertje? Volgens mij kan de scheids net zo goed nu gewoon affluiten.

Laatste 0-5 overwinnign van Madrid was ergens in 1995 bij Bilbao. Leuk weetje met dank aan de analisten van de radio, die hiermee weer een veer in de reet van Del Bosque staken. Del Bosque zat toen immers op de Madrileense bank.

85e min: Tomasson schiet, maar Casillas houdt makkelijk tegen.

90e min: Drenthe schiet over na een individuele actie.

Einde wedstrijd. Villareal – Real Madrid 0-5

 

  • 0-1 Raúl (38′)
  • 0-2 Sneijder (47′)
  • 0-3 Van Nistelrooy (49′)
  • 0-4 Sneijder (72′)
  • 0-5 Guti (79′)

Hele goede wedstrijd van Real Madrid, vooral in de tweede helft toen Villareal volledig kapot geschoten werd met snel combinatiespel. In Welsey Sneijder is dan toch eindelijk die voetballende middenvelder gevonden die men bij Madrid niet meer had sinds de eerste twee jaren van Zidane. Ook Guti lijkt zich van zijn beste kant te laten zien als hij samen met de kleine Nederlander speelt.

In Madrid eindigt Atletico – Mallorca in 1-1.

Advertenties

4 thoughts on “Villareal – Real Madrid (“live”)

  1. Ja, misschien wel. Ik vond hem bij Ajax in ieder geval zo’n beetje de enige speler die altijd goed was, ook bij de grotere wedstrijden als The Hunter zich weer eens verstopte.

    En het lijkt erg goed te klikken met Guti. Ik hoop niet dat Schuster iets stoms doet en Guti (of Robinho) er uit haalt als Robben straks weer fit is. Laat Arjen spelen voor Drenthe (Heinze linksachter) of anders lekker de bank warm houden, zou ik zeggen.

  2. Ik lees net dat de Spaanse voetbalbond een verstandige zet heeft gedaan. Ze hebben de gele kaart van Ramos – voor het over zijn hoofd trekken van zijn shirt bij zijn goal, als eerbetoon aan Puerta – ongedaan gemaakt. Gelukkig kunnen dit soort dingen nog, al dient de betreffende scheid natuurlijk voor het leven worden geschorst!

  3. De scheids bekende in een interview al dat die liever niet de kaart had getrokken, maar volgens de regels wel moest. Tja, klinkt meer als achteraf goed praten van je actie. Gelukkig heeft het gezonde verstand in dezes uiteindelijk gezegevierd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s