Champions League loting, de analyse: poule E

Nou vooruit dan maar, ook poule E moet er vandaag aan geloven.

Barcelona (Spa), Olympique Lyon (Fra), VFB Stuttgart (Dui) en Glasgow Rangers (Sco).

Naar mijn mening de zwaarste poule in de eerste ronde van de CL waarmee Barcelona het weer niet getroffen heeft. Net zoals Chelski lijkt het er vaak op dat Barca geen gelukkige hand heeft als het op lotingen aankomt. Ondanks deze lastige poule is Barca wel huizenhoog favoriet om als eerste te eindigen. Met spelers als Eto’o, Ronaldinho, Messi, Deco, Iniesta, Xavi en de nieuwe aankopen (zoals Henry!) is dit een machtig sterk team. Belangrijke vraag, zoals altijd bij Barca, is dan ook hoe al deze sterren met elkaar gaan samenspelen. Zoals reeds in andere discussies aangeroerd op dit onovertroffen medium, is Frenkie natuurlijk wel een trainer die hier waarschijnlijk goed mee om kan gaan. Ik denk dan ook dat Barca heel mooi voetbal kan gaan laten zien en dat ze gewoon als eerste eindigen. Of ze vervolgens ver gaan komen is vooral afhankelijk van de volwassenheid van het team. Vaak verliezen ze namelijk in de knock out fase van de CL van goed georganiseerde minder talentvolle ploegen die veel geduld uitoefenen en gokken op een paar messcherpe counters. De halve finale moet echter zeker wel haalbaar zijn voor deze Spaanse grootmacht.

Olympique Lyon dan, nog steeds de enige hoop in bange dagen voor het Franse clubvoetbal. Helaas voor Franse fans mist dit elftal ieder jaar weer net dat beetje extra. Of moet je zeggen dat ze gewoon geen winnaars zijn?? Hoe het ook zij, het is een ploeg die de laatste jaren altijd goed voetbal heeft laten zien en waar goede spelers emplooi hebben of hadden gevonden (denk aan Juninho, Malouda, Diarra, Cris). In de afgelopen jaren hebben ze ook vaak de eerste ronde van de CL spelenderwijs overleefd met vaak goed voetbal. Maar ja, dat is zelden tot nooit genoeg in een zakelijke competitie als de CL. Ook dit jaar denk ik wel dat ze de tweede ronde gaan halen en dus tweede zullen worden in deze poule. Het zal echter wel de nodige moeite kosten om de belagers, Stuttgart en ‘Gers, achter zich te houden. Uiteindelijk overwint het echte voetbalvernuft en dus een tweede ronde. Veel verder zal Lyon echter niet gaan komen. Maximaal haalbare resultaat voor Lyon is ook dit jaar weer de kwartfinale. Jammer monsieur Houllier!!

Verder in deze poule de verrassende kampioen van Duitsland afgelopen voetbaljaargang, VFB Stuttgart. Hoewel deze club dus kampioen is geworden in eigen land, is het zeker geen toonbeeld van een ploeg met grootse voetballers. Zoals het een goede Duitse ploeg betaamt hebben ze wel een sterke drang om te winnen en ook met de fysiek zit het wel in orde. Echte rasvoetballers zie ik niet rondlopen in het elftal en dat is dan ook precies de reden waarom deze ploeg niet zal doorgaan. Ik denk zelfs dat ze vierde zullen worden in deze poule nu ik van mening ben dat the Rangers in zijn algemeenheid verder zijn als elftal. Kortom, geen epische daden van deze Duitsers als je het mij vraagt.

Glasgow Rangers, heerlijke naïeve ploeg die ieder jaar weer in een verbeten gevecht belandt met Celtic om de Schotse titel. En dat is nu ook precies de achilleshiel van Rangers, ze spelen simpelweg veel te weinig wedstrijden op topniveau gedurende het jaar, waardoor ze niet gewend zijn aan het CL voetbal. Komt nog eens bij dat ze in Schotland eigenlijk maar één versnelling kennen, de hoogste, en in de CL natuurlijk veel ploegen rondlopen die de extra “gave” hebben om wedstrijden te temporiseren als dat nodig is en te vlammen wanneer het spelbeeld daar om vraagt. Je ziet dan ook vaak dat de eerste helft alles nog goed is bij te benen door onze sympathieke slagers uit Glasgow, maar in de tweede helft de accu een beetje leeg begint te raken. Daar lopen ze dan klappen op. Desondanks ga ik wel de voorspelling aan dat Rangers op de derde plek gaat eindigen in deze zware poule en derhalve nog wat mee mag gaan ballen in de UEFA cup. Alleen al voor de voetbalsfeer die hangt op Ibrox Park is dit toch een van mijn persoonlijke favorietjes. Tip, allemaal voor de tv aanschuiven als deze ploeg een thuiswedstrijd gaat afwerken. Spektakel is bijna altijd gegarandeerd (hetgeen ook wel eens een verademing is in de hedendaagse zakelijke voetbalwereld)!

De andere poules:

Advertenties

One thought on “Champions League loting, de analyse: poule E

  1. Op papier lijkt dit inderdaad een sterke poule, maar ik denk dat de realiteit zal uitwijzen dat zowel Rangers als Stuttgart op papier er enger utizien dan in werkelijkheid. Zo gaat dat bijna altijd met die schotse ploegen, iedereen vindt ze lastig omdat e zo hard werken en 90 minuten lang blijven draven, maar voetballend stelt het niets voor. En de Duitse ploegen speln de laatste jaren geen echte rol van betekenis in Europa.

    Daarom denk ik dat het een simpel 1-2tje wordt voor Barcelona en Lyon. Lyon lijkt dit jaar niet meer zo sterk als de afgelopen jaren, waarin ze door iedereen opgehemeld werden tot beste ploeg van Europa (meestal kwam zulk lof na een afdroging van Real Madrid door de Fransen). Barceloan zal daardoor waarschijnlijk de groep winnen, gevolgd door de Fransen.

    Nou Roog, kom maar op met je analyse van de rest van de groepen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s