Champions League loting, de analyse: poule D

Hier alvast de analyse van poule D.
Milan (It), Benfica (Por), Celtic (Sco) en Shakhtar Donetsk(Oek).

De Italiaanse grootmacht Milan heeft een makkie. Er zit echt geen serieuze concurrentie in deze poule voor de ploeg van Ancelotti. Hoewel Milan ieder jaar ouder lijkt te worden (wat is ondertussen de gemiddelde leeftijd van de basiself??), is het ook nog steeds een van de meets geduchte cupfighters in Europa. Zelfs in een slecht seizoen komt deze club altijd ver in de CL. En met krijgers als Gattuso en Ambrosini op het middenveld, een lepe spits als Pruillipje Pipo, knalharde verdedigers zoals Nesta en natuurlijk de creativiteit van Kaka staat deze ploeg ook dit jaar weer als een huis. Hoewel ze zelden mooi voetbal tentoon spreiden, gok ik dat Milan ook dit jaar weer minimaal de halve finale van de CL haalt. Gevaarlijke klant derhalve die alleen gestopt kan worden indien het op pingels uitdraait en Clarence weer eens zijn verantwoordelijkheid neemt…

Benfica is een echte Portugese ploeg, dat wil zeggen countervoetbal met technisch vaardige spelers die ook heel goed kunnen duikelen en qua acteerprestaties niet onderdoen voor een gemiddelde acteur uit Bollywood! Ook weinig nationale successen voor deze grootmacht de laatste jaren. Ze worden in eigen land steeds afgetroefd door FC Porto of Sporting Clube de Portugal. Sinds Koeman daar enkele jaren geleden vakkundig alles heeft afgebroken (heeft deze man een patent daarop??) zal het mij benieuwen of Benfica potten kan gaan breken in de CL. In het eigen stadion zal er nog wel wat te genieten zijn maar in uitwedstrijden verwacht ik weinig van onze Portugese vrienden. Een tweede plaats gaat heel lastig worden in deze poule nu ik van mening ben dat zowel Celtic als Shakhtar het Benfica wel eens heel lastig zouden kunnen maken. Benfica gaat er in mijn voorspelling dan ook roemloos uit in de eerste ronde.

Celtic is, zeker sinds het vertrek van trainer Martin O’Neil naar Villa, het toonbeeld van echt mannenvoetbal. Alles hard naar voren trappen en hopen dat Lange Jan zijn dag heeft. Het is aandoenlijk om te zien en het levert ook zo nu en dan wat resultaat op. Problematisch wordt het voor dit soort ploegen als de tegenstander een surplus aan techniek en geduld heeft en langzaamaan het spel van Celtic ontrafelt. Toch heeft Celtic de afgelopoen jaren niet onverdienstelijk meegebald in de CL. Op basis van inzet, fysiek, onverzettelijkheid en een fantastische sfeer op Hampden Park zullen er zeker punten worden gehaald. Ik vrees echter dat het er niet voldoende zullen zijn om de volgende ronde te halen. Ik voorspel een derde plaats voor Gordon zijn mannen (dus de Godenzonen zijn bij deze reeds gewaarschuwd…)

Tenslotte onze foute vriendenploeg uit de Oekraïne, Shakthtar Donetsk. Hoewel het allemaal ongetwijfeld goed zal zijn gecheckt door de UEFA hangt er in mijn ogen toch nog steeds een grote zweem van “foutheid” rondom dit soort ploegen. Je begrijpt namelijk nooit waar ineens al dat geld vandaan komt. Zoals we vroeger (en nu nog steeds…?) in Italië en Spanje al genoeg zijn geconfronteerd met veel te rijke en veel te foute patjepeëerige voorzitters, lijk je in dit soort landen alleen maar mee te tellen als de voorzitter van je club rijk is geworden door middel van het opkopen van een vroegr staatsbedrijf. Dat deze aankoop dan ineens maar 1 roebel oid bleek te kosten mocht de pret niet drukken. Genoeg insinuaties van mijn kant, Shakhtar gaat dit jaar doorbreken en zal de volgende ronde gaan bereiken ten koste van Celtic en Benfica. Overigens geen diepgaande analyses van de spelers. Simpelweg omdat ik weinig tot geen baltovenaars uit deze ploeg goed genoeg ken om er iets zinnigs over te zeggen.

De andere poules :

Advertenties

One thought on “Champions League loting, de analyse: poule D

 1. Dit moet inderdaad een makkelijke prooi zijn voor de regerende kampioen uit Milaan. ben het overigens niet eens over het ontbreken aan goed voetbal bij Milan. De wijze waarop ze ManU uitschakelden vorig seizoen, was toch redelijk indrukwekkend te noemen.

  De tweede plek ligt voor het oprapen voor de andere dire ploegen. Op papier zou je geneigd zijn Benfica en Celtic de meeste kans te geven, maar die Oekrainers zijn in opmars. Ik weet helemaal niets over die ploeg, maar er hangt inderdaad een raar luchtje omheen en ik vlak ze daarom nog niet uit. Mijn voorkeur gaat echter wel uit naar het Benfica van Camacho, waar die een paar weken geleden weer als held en verlosser is binnengehaald.

  Over de gemiddelde leeftijd van AC Milan tenslotte nog het volgende.

  Opstelling van Milan in de Super Cup tegen Sevilla:

  Dida, 33 jaar
  Oddo, 31 jaar
  Nesta, 31 jaar
  Kaladze, 29 jaar
  Jankulovski, 30 jaar
  Pirlo, 28 jaar
  Gattuso, 29 jaar
  Ambrosini, 30 jaar
  Kaká, 25 jaar
  Seedorf, 31 jaar
  Inzaghi, 34 jaar

  en invallers:

  Emerson, 31 jaar
  Brocchi, 31 jaar
  Gilardino, 25 jaar

  Dat geeft ons een gemiddelde Milanese leeftijd van: 29,9 jaar

  En dat na de gedwongen verjonging door het stoppen van Maldini en Coastacurta!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s