Champions League loting

Vanavond vindt in Monaco de loting voor de groepsronde van de Champions League en , behalve Ajax (waar ik nog analyse over verwacht van de residente Ajacieden!), hebben alle favorieten het volgens mij gehaald.

Zoals bekend wordt de loting altijd een beetje gesturud door de UEFA. De teams worden geplaatst naar sterkte in 4 verschillende groepen en kunnen alleen teams van buiten hun groep loten. Daarnaast kunnen ploegen uit een land ook niet bij elkaar in de groep komen.

De UEFA heeft de ploegen als volgt geplaatst:

  • groep1: Milan, Barcelona, Liverpool, Inter, Arsenal, Real Madrid, Chelsea en ManU.
  • groep2: Valencia, Lyon, Porto, Sevilla/AEK, PSV, AS Roma, Benfica en Werder Bremen.
  • groep3: Celtic, Schalke, Stuttgart, Steaua, CSKA Moskou, Sporting Lissabon, Lazio en Olympique Marseille.
  • groep4: Glasgow Rangers, Shaktar Donetsk, Besiktas, Olympiakos, Diano Kiev, Fenerbahçe, Slavia Praag en Rosenborg.

Klein probleempje dit jaar vormt de wedstrijd AEK-Sevilla, dieafgelopen disdag werd uitgesteld vanwege de dood van Puerta en verplaatst naar komende maandag. Als oplossing heeft de UEFA de winnaar alvast maar in groep twee geplaatst, enigszins het idee wekkende dat men verwacht dat Sevilla door zal gaan (ik neem aan dat AEK normaal gesproken in groep 3 terecht zou zijn gekomen). Daarnaast heeft men besloten om Spaanse en Griekse clubs (Olimpiakos is wel al geplaatst) niet bij elkaar te laten loten. Zo onstaan er geen conflicten onafhankelijk wie van de twee doorgaat.

Het eerste wat opvalt is dat groep 1 (de groepshoofden) uitgemaakt wordt door ploegen uit slechts 3 landen en dat de landskampioenen in de minderheid zijn (3 stuks). Verder bevatten de tweede en derde groepen ook nog enkele sterke ploegen, wat vanavond wel eens voor een interessante pouleindeling zou kunnen zorgen.

We wachten af.

(Mijn persoonlijke voorkeur voor Real Madrid: Lyon (na twee jaar afgedroogd te zijn in Frankrijk moet driemaal toch scheepsrecht zijn?), Steaua en Rosenborg.)

UPDATE: De loting is o.a. bij de Guardian live te volgen.

UPDATE 2: Real Madrid bij Olympiakos. To zo ver mijn uitleg over hoe Griekse en Spaanse ploegen apart gehouden zouden worden. Tot zo ver ook mijn geloofwaardigheid.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s