Nieuwe talentjes voor Ajax?

Het volgende bericht verscheen op het internet:

Real Madrid wil talenten verhuren

Real Madrid hoopt haar talenten deze week te verhuren. Met de vele nieuwe aankopen van de Koninklijke deze zomer is er namelijk weinig plaats meer voor de beloften in de selectie van de Spaanse landskampioen.

Het gaat om Rubén de la Red, Adrian, Esteban Granero en José Balboa. Volgens AS kan De la Red rekenen op de meeste aandacht van clubs. Deze middenvelder debuteerde tweeëneenhalf jaar geleden in de hoofdmacht van Real, maar is sindsdien nog niet uitgegroeid tot vaste waarde in Estadio Bernabeu.

De vraag is nu of tussen deze namen nog wat materiaal zit voor Ajax. Zelf zeggen deze voetballers mij niets, maar misschien dat onze Real Madrid ultra hier enige extra informatie over kan geven!

Advertenties

3 thoughts on “Nieuwe talentjes voor Ajax?

 1. Volgens mij is dit het bericht waar ze in dat stuk naar verwijzen:

  http://www.as.com/articulo/futbol/Balboa/Adrian/Granero/Red/iran/cedidos/dasftb/20070828dasdaiftb_45/Tes/

  Tja, het is een jaarlijks terugkerend ritueel, de jeugdspelers die door een overvloed aan (buitenlandse) aankopen uitgeleend of verkocht moeten worden omdat ze bij het eerste niet aan spelen zullen toekomen.

  De spelers worden meestal uitgeleend met het idee ze te laten rijpen en later weer terug te halen. helaas gebeurt dat laatste meestal niet, omdat een of andere butienlandse aankoop al de mogelijke plek voor de jeugdspeler bezet houdt. Zo zijn in het verelden talenten als Etoo (Espanyol, Mallorca en nu Barcelona), Portillo (Nastic en nu Osasuna), Jurado (Atletico Madrid), Arbeloa (Liverpool) uit Madrid vertrokken.

  Deze spelers zijn altijd een aantrekkelijk doelwit voor de Spaanse subtoppers en middenmoters die weinig geld te besteden hebbben. Ze zijn immers nooit echt duur en je hebt altijd een zekere garantie van kwaliteit omdat je weet dat het hele scoutingsapparaat en opleiding van Real Madrid achter zo’n speler schuilgaat. Ik vraag me al jaren af waarom een club als Feijenoord (toch iets minder te besteden dan Ajax of PSV) daar nooit gebruik van (heeft ge-)maakt. Zie het voorbeeld van Club Brugge, die paar jaar terug Portillo voor een seizoen leenden.

  Terug naar het bericht. As maakt melding van een aantal spelers die Madrid nu uit wil lenen omdat Schuster (nog) niet met ze rekent. Ik akn niet echt veel zinnigs over ze zeggen, omdat ze als jeugdspelers nooit veel aan de bak en in beeld zijn geweest. De enige info die beschikbaar is, is wat de sportpers over ze meldt en die hebben meestal de neiging een tikkie té lovend te zijn. Neem het dus allemaal met de nodige scepsis, al zijn ze allemaal wel jeugd international geweest voor Spanje.

  Laten we ze een voor een nagaan:

  Balboa
  Balboa is een buitenspeler die al een tidjje tegen het eerste team aanhikt. Vorig jaar werd die al uitgeleend aan Racing Sanatander en tijdens de voorberiding leek die zich in de plannen van Schuster te hebben gespeeld. Met de komst van eerst Drenthe en later Robben is dat voorbij. Bij Racing Santander lijkt hij mij inderdaad op zijn niveua zitten, volgens mij geen Ajax materiaal.

  De la Red
  Dit zou wel eens het grootste talent van de vier kunnen zijn. Men (=de altijd emt een korreltje zout te nemen sportpers) is al jaren laaiend enthousiast over zijn kwaliteiten. De la Red heeft ook al een aantal keren mogen invallen bij het eerste. Doro het grote aantal spelers op zijn positie (aanvallende middenvelder) ziet het dit jaar wat minder rooskleurig voor hem uit. Gebaseerd op het talent wat hem wordt teogedicht, zou het best eens wat voor Ajax kunnen zijn, al mist hij waarschijnlijk ervaring op het hoogste niveau, hij heeft bijna alleen maar voor het tweede van Madrid gespeeld.

  Granero
  Granero is het laatste wonderkindje waar de pers over aan het hypen is. Liverpool heeft in de zomer al naar de speler gevraagd, maar Granero besloot te blijven om zijn geluk bij Real Madrid te beproeven. Gezien de aandacht van iemand als Benitez, zou dit mannetje best wel eens over genoeg talent kunnen beschikken om nuttig te kunnen zijn voor Ajax.

  Adrián
  Adrián González is de zoon van Miguel González, beter bekend als “Michel”. Ik weet niet of hij zo goed is als zijn papa vroeger, maar dat feitje alleen al zou genoeg zijn voor mij om hem voor mijn club binnen te halen. Maar ja, misschien dat Ten Cate geen fan van Michel was voreger.

 2. Oja, daarnaast is Roberto Soldado misschien ook nog beschikbaar. De spits was vorig jaar uitgeleend aan Osasuna en scoorde het niet onaardige aantal van 11 goals.

  Dit seizoen zou die in Madrid blijven en heeft hij zelfs het door Ronaldo vrijgelaten shirt nummer 9 om de schouders. Hij lijkt echter niet meer dan 4e keuze achter Ruud, Raul en Saviola, dus misschien dat hij nog ergens geplaatst wordt als er een goed bod komt.

  Voor Ajax lijkt hij mij misschien wel de beste optie. Als backup voor The Hunter moet hij toch zeker beter zijn dan Urzaiz. Maar misschien dat Van geel van de prijs schrikt: Camacho schijnt hem naar Benfica te willen halen voor 15 miljoen(!). Ondanks de miljoenen lijkt Madrid hem niet te willen laten gaan en wil de speler zelf ook het liefst blijven.

  Een ander die wil blijven, maar bij een goed bod wel verkocht zal worden is Baptista. Schuster kan hem op zich wel gebruiken maar zal hem niet missen als die voor een aardig bedrag weg kan. Is dat niets voor Ajax? Al zal waarschijnlijk ook hier wel een aardig prijskaartje aan hangen (plus hoog salaris voor de speler zelf).

 3. Dank voor de uitleg, ik zie mogelijkheden voor ons aller Ajax. Zeker nu door het vertrek van Sneijder en Perez het de laatste weken ontbreekt aan een creatieve middenvelder. Leuk Jhonny daar, maar hij is natuurlijk geen opbouwende en creatieve kracht. Hetzelfde geldt – in iets mindere mate – voor Gabri, ons Spaanse werkpaard. Kortom, we moeten versterking hebben op de “10”. De la Red of Granero dus, al weet ik niet of die laatste ook op deze positie uit de voeten kan. Balboa is natuurlijk een optie voor linksbuiten, maar daar hebben we ook al Johnnie Goossens voor, al krijgt die geen kans bij Henk. Zeker beter dan Mitea en twee jaar terug een van de helden van het EK onder 17 (samen met Anita en Sarpong), dus eigenlijk meer voor de toekomst…..zoals zo vaak bij Ajax!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s