Antonio Puerta overleden

Het leven kan ineens de meest rare wendingen nemen. Vorig jaar nog brak Antonio speler vanuit de jeugd van Sevilla door in het eerste team. Zijn doelpunt in de verlenging tegen Schalke 04 bracht zijn ploeg voor het eerst in haar historie in de finale van de UEFA Cup.

De UEFA Cup werd gewonnen en de triomfen bleven elkaar volgen daarna: Europese Super Cup, debuut in het Spaans nationaal team, nogmaals de UEFA Cup, De Spaanse beker en vorige week nog de Spaanse Super Cup tegen Real Madrid. Na die wedstrijden was zelfs sprake van interesse van de landskampioen voor Puerta.

Aan al dit goede kwam echter afgelopen zaterdag wreed een einde. In de 35e minuut van de thuiswedstrijd van Sevilla tegen Getafe zakte Puerta ineen. Hij wist het veld nog op eigen kracht te verlaten, maar moest in de kleedkamer na een hartstilstand door de medische staf van Sevilla gereanimeerd worden. Eenmaal overgebracht naar het ziekenhuis bleek al snel dat zijn situatie als maar erger werd. Vanmiddag is hij overleden.

Het blijft moeilijk te bevatten dat een sporter in de bloei van zijn leven zo plotseling datzelfde leven kan laten, ook al hebben we het eerder gezien met Foé, Feher en dichter bij huis met Di Tomasso.

De UEFA heeft de wedstrijd van Sevilla tegen AEK afgelast. Op zulke momenten verdwijnt het spelletje voetbal inderdaad even naar de achtergrond.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s