De soap Alves (Daniel)

Sevilla is de regerende kampioen van de Spaanse beker, de UEFA Cup en zowel de Spaanse als de Europese Super Cup. De ploeg staat op het punt zich te plaatsen voor de Champions League en geldt als een van de titelkandidaten in Spanje. Toch loopt niet alles over rozen voor de club uit Zuid Spanje.

Afgelopen zaterdag was het tragische geval van Antonio Puerta (hier nog scorend tijdens de halve finales van de UEFA cup in 2006). De verdediger van Sevilla bezweek op het veld tijdens de thuiswedstrijd tegen Getafe aan een hartinfarct en werd snel overgebracht naar een ziekenhuis in Sevilla waar die momenteel in een kunstmatige coma wordt gehouden.

En terwijl alle gedachten uitgaan naar een spoedig herstel van Puerta, sleept de soap rondom de Braziliaan Daniel Alves nog steeds voort. Alves wil de hele zomer al de overstap naar een grote club maken, maar de onderhandelingen tussen Sevilla en Chelsea zijn steeds vastgelopen op de hoge prijs die door Sevilla praeses Del Nido wordt gevraagd (€40 miljoen).

Nu Chelsea voor zijn positie zijn landgenoot Belleti (voor “slechts” €5 miljoen) heeft gehaald, ziet Alves zijn kansen op een transfer verdwijnen en probeert hij alles te doen om een overgang te forceren. Afgelopen zaterdag miste hij de wedstrijd tegen Getafe al door een vermeende blesure en vandaag is bekend geworden dat hij niet met sevilla wenst mee te reizen voor de terugwedstrijd van de voorronde van de Champions League tegen AEK Athene.

Na alle arbitragezaken die we deze zomer hebben gezien, is dit weer het zoveelste voorbeeld van een speler die zijn club tot een transfer probeert te dwingen. Het bevestigt nogmaals dat als een speler weg wil, hij uiteindelijk ook wel zijn zin krijgt (zie Suarez, Heinze, Drenthe, die andere Alves, Koné). Je vraagt je alleen af of de timing van Alves wel opportuun is geweest, na de tragische gebeurtenissen van afgelopen zaterdag.

Of Alves uiteindelijk nog zijn zin zal krijgen, moet nog blijken. De transferperiode sluit over niet al te lange tijd. Het gerucht gaat dat Barcelona voor een vermogen Ronaldinho aan Chelsea gaat verkopen en het ontvangen geld wil investeren in Alves. Ook Real Madrid zou geïnteresseerd zijn om de Braziliaan in te lijven als versterking voor de rechterflank (persoonlijk had ik het geld wat voor Robben is neergeteld liever geïnvesteerd in Alves).

Wordt vervolgd…

Advertenties

One thought on “De soap Alves (Daniel)

  1. Pingback: Vraag en antwoord « Sport Visie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s